Anoniman -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (30.3.2012 16:03:23)
|
IZVORNA PORUKA: peca Meni Jovana zna da prespava i po 5, 6 h nocu, to mi se par puta desilo... Dr mi je rekla da je budim, jer je slabo napredovala sad na prvoj kontroli, i sinoc oko 12 smo jeli, zaspali, ja navila alarm u 4 da me probudi da joj dam da jede, i nisam da cula [sm=smiley19.gif] probudila sam se oko pola 6, dok sam dosla sebi, napravila joj mleko, i jeli smo oko 6, tad se vec i ona probudila.... Znam da sam grozna majka koja ne moze ni glupavi alarm da cuje, sta vi mislite da li je normalno da toliko dugo spava ? Nekad mi se cini da bi ona mogla i vise..... Valjda se ona probudi, kmekne, i zaspi opet, ja je cujem tek kad bas pocne da place... Najvise bi volela da ne moram uopste da spavam, ali je to nemocuce, pocela sam da joj pravim vise mleka, pre je pila 90ml na 4 sata, sad joj svaki put pravim 120ml pa koliko popije, a uvek popije sve, da li onda da je pustim nocu da odspava 5,6 h ? Nisam pametna [sm=zmeden.gif] Nisi grozna majka, nego umorna majka. Postoji velika razlika. Meni se par puta desilo da Nevena urla a ja ne čujem, na sreću uvek kad je mm tu da je čuje i nahrani. Organizam sam proceni kad je bezbedno i isključi se da bi se revitalizirao koliko toliko. To se dešava kad dođeš do granice. Ništa strašno, desiće se opet. Koliko je dobila za prvih mesec dana? Bebama treba sna koliko i hrane da bi napredovale, tako da buđenje nije dobra opcija. Nevena je rođena ranije, sa malom težinom i granične zrelosti, imala je i produženu žuticu (puna 3 meseca) i nikad je nisam budila da jede.
|
|
|
|