Ivana84ns -> RE: Anksioznost, panični poremećaj (5.12.2011 23:06:25)
|
Maruja, naravno da je lakše kada znamo šta nam se dešava, ali je sada još ostalo ono kako to prevazići. A kao što sam napisala, to je meni najteže. Borba sa samim sobom i ubeđivanje sebe da to nije ništa, da mi se ništa neće desiti i da je sve prolazno. Doduše toliko puta do sada sam se uverila da mi zaista ništa nije bilo, bolelo je, stiskalo je, vrtelo mi se, ali je sve prošlo. Zašto ne bi i sledeći put i svaki drugi, dokle god trajalo. U pravu si draga, jako je teško kako objasniti tebi bližnjima šta ti se dešava, da to neće proći preko noći i da nećeš već sutra biti ona stara. Ali gledaj da to kažeš, onima u koje imaš poverenja, i za koje znaš da ćete delom razumeti, složile smo se niko ko to nije imao ne može te razumeti. Da ne poveruješ kako je nekada bilo, a šta ti se sada vrti po glavi, kao što i sama kažeš kakva si bila. Napisaću vam jednu rečenicu koju je meni rekla moj psihoterapeut. Na prvom sastanka sa njom pitala me je šta očekujem, ja sam kao iz topa rekla "Samo da budem ona stara", na šta mi je ona odgovorila "A zašto stara? Zašto ne nova, kada te je stara dovela do ovog?!". Meni se to jako dopalo i sada se uvek setim kada kažem da želim samo da budem ona stara. Tako da zaista treba da težimo da budemo nove, još jači i bolje. A ja verujem da svako ko uspe ovo da pobedi, zaista i postaje mnogo jači nego pre, jer je prešao jednu jako veliku prepreku. Zato devojke moje napred i kao što nam Inica kaže samo obaveze i što manje razmišljanja o svom stanju. Ako negde zapne, pišite, tu smo da pomognemo i razmenjujemo iskustva. Lu RR potpuno si u pravu. Kada malo vratim film unazad ili kako kažeš kopam po prošlosti shvatim da sam upravo to ja radila u velikom broju slučajeva-potiskivala emocije i bila naizgled hrabra. Vremenom to mora negde da se ispolji. Napiši nam ko je autor knjige Tajna ili je dovoljno samo tako je potražiti? Pozdravljam vas sve za danas i želim vam lepu i laku noć [sm=smiley1.gif].
|
|
|
|