Anet -> RE: Policistični jajnici (21.10.2012 12:51:51)
|
Najpre pozz svim zenama koje muci PCOS. Ja imam isti problem koji mi je dijagnostikovan pre nekoliko godina. Imam 29 godina i bila sam veoma opterecena saznanjem da imam ovaj problme, pre svega jer sam se plasila da necu moci da ostanem u drugom stanju. Od simptoma sam imala neredovne cikluse ( na 15-60 dana), i blago izrazenu maljavost na bradi ( mada nisam sigurna koliko sam i sama doprinela tome koristeci pincetu[sm=smiley36.gif] ). Nisam imala problema sa viskom telesne tezine, cak sto vise moglo bi se reci da sam bila mrsava do pre godinu dana. Nakon sto sam uradila hormonski status, moja doktorica mi je prepisala tablete Dijane 35, o kojima vec dosta znate. U to vreme sam bila opterecena PCOS-om tako da sam pretrazivala forume, citala razna iskustva o ovim tableteama, alternativama u vidu biljnih cajeva itd. Tada jos nisam planirala trudnocu, ali mi je doktorica rekla da moram da ih pijem da bih, jednog dana kada to budem htela, mogla da ostanem u drugom stanju. Kako nisam pristalica tih farmaceutskih prozivoda, a pogotovo hormonskih, nerado sam prihvatila, ali sam na svoju ruku pravila pauze na svakih 5-6 meseci. Pre nekih 5 meseci sam poslednji put prestala da ih pijem i to na polovini ciklusa, zato sto se nisam osecala dobro, ugojila sam se, nisam znala da li je od njih ili ne ali sam odlucila da prestanem. Posle toga sam dobila [sm=hudicek1.gif] , zatim sledecem meseca ponovo nakon nekih 30 dana, i onda posle nije dosla. U pocetku se nisam uzbudjivala sto mi kasni jer je to za mene bilo normalno, ali onda sam pocela da osecam da se samnom nesto ipak desava. Kada sam uradila test pokazao je [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif] Nisam mogla da verujem, trebalo mi je nedelju dana da dodjem sebi i da shvatim da je [sm=duda.gif] na putu. Mozda sam vas udavila, ali ovo sam morala da podelim sa vama jer znam koliko taj problem moze da optereti, ali moj savet vam je da se opustite i da ne razmisljate o tome, nego da se volite sa svojim muzevima. Nadam se da sam uspela bar malo da vas utesim i da vam ulijem nadu.
|
|
|
|