RE: Policistični jajnici (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

milenatea -> RE: Policistični jajnici (11.10.2012 8:20:54)

pisem oko 17h, u 16:15h imam zakazano. znam da mrze, ali hocu da mi rese problem. sumnjam da ce ginekolog dati adekvatnu terapiju, daj Boze da mi da uput za endokrinologa.
da ti nisu pilule izazvale to krvarenje, verovatno su one nesto porrmetile[sm=zmeden.gif] ne mogu da nadjem gde si pisala analize hormona, jesi proverila sve hormone?

madre -> RE: Policistični jajnici (11.10.2012 10:40:19)

IZVORNA PORUKA: milenatea

pisem oko 17h, u 16:15h imam zakazano. znam da mrze, ali hocu da mi rese problem. sumnjam da ce ginekolog dati adekvatnu terapiju, daj Boze da mi da uput za endokrinologa.
da ti nisu pilule izazvale to krvarenje, verovatno su one nesto porrmetile[sm=zmeden.gif] ne mogu da nadjem gde si pisala analize hormona, jesi proverila sve hormone?

jesu, pila sam yasmin i od njega sam krvarila ceo mesec, pa mi je prekinuo terapiju, ali to je bilo pre skoro godinu dana. jesam proverila sve hormone (sve je u redu osim invazije LH i FSH) ali ne mogu da nadjem u temama, pisala sam ranije o tome u temi pretraga i hormonska terapija. ja cu danas izgleda dobiti pravu menstruaciju, boli me stomak, ali ni to ne mora nista da znaci[sm=grrr.gif]

milenatea -> RE: Policistični jajnici (11.10.2012 14:20:09)

pa ne bi bilo lose da ponovis hormone,ako na uz sve ok , papa i brisevi na hlamidiju, ureu i mico, jedino moze da bude neki hormonski disbalans. odavno si pila pilule da bi to bio uzrok. ponovi hormoncice [sm=smiley31.gif]

madre -> RE: Policistični jajnici (11.10.2012 18:25:31)

IZVORNA PORUKA: madre

IZVORNA PORUKA: milenatea

jesu, pila sam yasmin i od njega sam krvarila ceo mesec, pa mi je prekinuo terapiju, ali to je bilo pre skoro godinu dana. jesam proverila sve hormone (sve je u redu osim invazije LH i FSH) ali ne mogu da nadjem u temama, pisala sam ranije o tome u temi pretraga i hormonska terapija. ja cu danas izgleda dobiti pravu menstruaciju, boli me stomak, ali ni to ne mora nista da znaci[sm=grrr.gif]

umirem od smeha na sopstvene reci[sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
mislila sam na inverziju[sm=smiley1.gif]

madre -> RE: Policistični jajnici (11.10.2012 18:29:02)

vratih se od ginekologa... dao mi je da pijem orgametril ( je l pio neko???) da izazove menstruaciju pa da dodjem na 3dc da ponovimo hormone.
pogledao jajnike i kaze da su mikrocisticni.

milenatea -> RE: Policistični jajnici (11.10.2012 18:38:26)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nisam ni obratila paznju sta si pisala. i ja dodjoh od lekara. poslao me je u klinicki centar kod jedne dr cula sam i ja za nju, ona je strucnjak za hormone, sterilitet, radi na ginekologiiji. nista mi nije dao, niti me je gledao na uz, samo mi je rekao da moram da se ugojim 5kg i dao mi uput. popricali jos malo rekao je da ce mi ova dr resiti problem. a ja sam cula da kod nje idu najtezi slucajevi[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif]

Mnogo sam bljak, posvadjala sam se i sa verenikom. u ponedeljak idem u GAK.

Draga, nisam pila orgametril, davali su mii pre god i po za izazivanje ciklusa, ali nisam smela da krenem da ga pijem i dobiila sam za par dana. Ako verujes dr slusaj ga, ili sacekaj iskustvo ako je neka pila

Nađolina -> RE: Policistični jajnici (12.10.2012 14:22:17)

Ljudići moji, nemam kome, pa ću vama....
Tužna sam, pretužna... Teško mi je da se više borim i otimam za nešto što je prirodna stvar... Nema veće kazne od ovog straha i treme i bojazni od neplodnosti... Stvarno... bas je tesko... I plače mi se... I sta cu... Morala sma vam pisati, nemam koga do vas ko me bolje razumije :* Ljubim vas <3 [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

milenatea -> RE: Policistični jajnici (12.10.2012 16:59:54)

dana je izgleda dan takav i ja se tako osecam, draga Nedjolina. postoji resenje za sve i moramo se boriti, procitah negde da je neka zeniica napisala zena je stena i moramo biti jace nego bilo kad pre. ja kazem posle kise sija sunce, sinuce i nama jednog dana [sm=rozacrtici.gif].

mnogo je zena sa pcos-om zatrudnelo i mi cemo [sm=smiley31.gif]

Minja23 -> RE: Policistični jajnici (16.10.2012 13:42:07)

Drage moje,i ja sam jedna od vas sa "ovim" PCOS-om :(...
Moze li mi neko protumaciti sledece rezultate?Vec sam ih postavljala,ali doktorka kaze da moram da proverim [sm=zmeden.gif] rezultat joj nije bas jasan,a zasto [sm=zmeden.gif]

refer.vrednost. jedinica metoda
Glukoza 0' 5.1 4.1-6.4 mmol/L BH COBAS
90' 5.2 nema
120' 4.9 do 7.8

Insulin 0' 8.0 0.7-9.0(dijab.0.7-25) IU/mL elisa
90' 38.8 0.7-9.0
120' 38.0 0.7-9.0

Zadnja dva rezultata za insulin me bune,da li je moguce da je glukoza u redu,a insulin ovako visok?
Hvala vam unapred drage moje

madre -> RE: Policistični jajnici (16.10.2012 16:05:45)

minja, prekopiraj ove rezultate u temu oggt test i insulin, tamo ce pre neko videti i odgovoriti. ja se nikako ne razumem, ali cini mi se da nije bas u redu...

Minja23 -> RE: Policistični jajnici (16.10.2012 16:19:59)

hvala puno madre :) poslala i cekam odovor,ali i moja doktorka je malo zbunjena :/

ayse -> RE: Policistični jajnici (19.10.2012 11:27:11)

Zdravo svima,ja imam policsticne jajnike i 28 godina.
Imam problema sa viskom kilograma.Kada sam pre 8 godina saznala za policisticne jajnike i kada mesecima nisam dobijala,bila sam naduvena i otecena i sa viskom kg,i bila sam na dijeti dugo i uspela da skinem 10kg... ali za sve ovo vreme kada su me skidali sa terapija zbog analiza itd a i neprekidne borbe sa hormonima,ja sam opet povratila te kilograme.Zelela bih bebu u neko skorije vreme,ali sam zacrtala sebi da moram prvo da oslabim,samo sto to ne ide lako...Ima li neko slicnihproblema ? puno vas pozdravljam

Anet -> RE: Policistični jajnici (21.10.2012 12:51:51)

Najpre pozz svim zenama koje muci PCOS. Ja imam isti problem koji mi je dijagnostikovan pre nekoliko godina. Imam 29 godina i bila sam veoma opterecena saznanjem da imam ovaj problme, pre svega jer sam se plasila da necu moci da ostanem u drugom stanju. Od simptoma sam imala neredovne cikluse ( na 15-60 dana), i blago izrazenu maljavost na bradi ( mada nisam sigurna koliko sam i sama doprinela tome koristeci pincetu[sm=smiley36.gif] ). Nisam imala problema sa viskom telesne tezine, cak sto vise moglo bi se reci da sam bila mrsava do pre godinu dana. Nakon sto sam uradila hormonski status, moja doktorica mi je prepisala tablete Dijane 35, o kojima vec dosta znate. U to vreme sam bila opterecena PCOS-om tako da sam pretrazivala forume, citala razna iskustva o ovim tableteama, alternativama u vidu biljnih cajeva itd. Tada jos nisam planirala trudnocu, ali mi je doktorica rekla da moram da ih pijem da bih, jednog dana kada to budem htela, mogla da ostanem u drugom stanju. Kako nisam pristalica tih farmaceutskih prozivoda, a pogotovo hormonskih, nerado sam prihvatila, ali sam na svoju ruku pravila pauze na svakih 5-6 meseci. Pre nekih 5 meseci sam poslednji put prestala da ih pijem i to na polovini ciklusa, zato sto se nisam osecala dobro, ugojila sam se, nisam znala da li je od njih ili ne ali sam odlucila da prestanem. Posle toga sam dobila [sm=hudicek1.gif] , zatim sledecem meseca ponovo nakon nekih 30 dana, i onda posle nije dosla. U pocetku se nisam uzbudjivala sto mi kasni jer je to za mene bilo normalno, ali onda sam pocela da osecam da se samnom nesto ipak desava. Kada sam uradila test pokazao je [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif] Nisam mogla da verujem, trebalo mi je nedelju dana da dodjem sebi i da shvatim da je [sm=duda.gif] na putu. Mozda sam vas udavila, ali ovo sam morala da podelim sa vama jer znam koliko taj problem moze da optereti, ali moj savet vam je da se opustite i da ne razmisljate o tome, nego da se volite sa svojim muzevima. Nadam se da sam uspela bar malo da vas utesim i da vam ulijem nadu.

dunja RR -> RE: Policistični jajnici (21.10.2012 12:54:58)

Anet, dobrodošla na Ringeraju. Čestitam na [sm=nosecka.gif] i pridruži nam se i na ostalim temama[sm=smiley1.gif]

ayse -> RE: Policistični jajnici (21.10.2012 17:58:22)

Anet,dobrodosla :) bas lepo sto si podelila svoje iskustvo i lepo je cuti tako nesto :)
ja se bas brinem oko svega,pa pokusavam sebe da smirim kad se budem upustila u tu avanturu pravljeneja bebice da budem rasterecenija sto je sigurno jako bitno :) trenutno pijem kontraceptivne pilule,nadam se da cu uspeti da skinem kilazu jer je to isto kazu jako bitno... puno pozdrava

cioda -> RE: Policistični jajnici (6.11.2012 15:37:07)

Pozdrav svima na forumu. Muku mucim sa PCOS i neurednim menstruacijama. Poslednji nalazi hormona ukazuju na povisen testosteron i LH. Nadam se da cu od vas cuti korisne savjete kako da poboljsam svoje sanse da zatrudnim. Imam 34 godine i prije 2 mjeseca sam imala biohemijsku trudnocu. Molim sve vas koje ste iz BL a pronasle ste ginekologa koji zna kako da se postavi prema problemima PCOS da mi na pp posalju informacije. Hvala punooooooooooooo

milenatea -> RE: Policistični jajnici (7.11.2012 13:39:14)

cioda, dobro dosla[sm=smiley1.gif]

moj savet ti je da pored ginekologa imas i endokrinologa koji ce resiti tvoj problem[sm=rozica.gif]

little_one -> RE: Policistični jajnici (9.11.2012 11:09:04)

Cioda pozdrav! Evo ja sam iz BL i mogu ti preporuciti dr Beric ili dr Bojic sto se tice endokrinologa a sto se tice ginekologa, jedini ginekolog koji razumije problematiku pcos-a kako treba je dr Ecim. Savjetovala bih ti da pored tih hormona izvadis i hormon inzulin, koji mozes uraditi na Paprikovcu u njihovoj laboratoriji. Trazi od svoje porodicne uputnicu na kojoj ce ti pisati glukoza i inzulin nataste i 2 sata nakon jela. Sa tim nalazom mozes i kod endokrinologa. I nemoj odustajati, ima nas dosta sa pcos koje smo ostale lako trudne nakon samo malo pretraga i odgovarajucom terapijom. Sretno draga i nadam se da ces nam uskoro javiti lijepe vijesti.[sm=bravo.gif]

buds_of_may -> RE: Policistični jajnici (27.11.2012 14:31:10)

Drage zene, evo mog dnevnika VTO u Frontu, tu osim drugih detalja, mozete videti i moj protokol za PCOs, ako nekoga zanima: http://www.ringeraja.rs/sn/personalpage_user_diary.asp?id=182&memID=31234. Pozdrav!

sanjadax -> RE: Policistični jajnici (28.11.2012 14:26:44)

Zdravo svima,ja imam problem sa pcos lecim se vec 1,5 dana a u braku sam 2,5 godine isla sam kod raznih doktora slusala razlicita misljenja ali nisam ostala [sm=nosecka.gif],i napokon sam nasla odgovarajucu doktorku uradila mi je sve hormone i dala mi terapiju diane 35 pila sam 6 meseci i nakon toga jos dva meseca evo do sada sada pijem utrogestan 2*1 10 dana ... i od drugog dana [sm=hudicek1.gif] klomifen 5 dana po jedan i da odem kod nje ja se nadam da cu uskoro ostati [sm=nosecka.gif] ... ja od simptoma pcos imam smanjenu ovulaciju [sm=hudicek1.gif] mi za divno cudo kasne od 2-10 dana a nekada stignu na vreme i to sto sam gojazna... molila bih ako je neko imao iskustva sa klomifenom da mi kaze jer do sada sam cula samo pozitivne komentare.. i ako nekome treba klomifen ja sam ga nasla u makedoniji kosta oko 2e... puno pozdrava za sve one koje cekaju da ostanu [sm=nosecka.gif]... hvala unapred

meyo -> RE: Policistični jajnici (3.12.2012 22:07:09)

evo me i ja ja sam stara pcs-ovka, koja je dva put ostala prirodno trudna, tako da znate da nije nemoguce ja sam ono sto bi rekli klasicni pcos uz LH FSH inverziju insulinsku rezistenciju izostanak m. i ovulacije te gojaznost. uz to imam hipotireozu.
Da skratim dr mi je propisao metformin 850mg. jednom dnevno ginekolog povecao dozu na 1000mg. dnevno i nakon 7 mjeseci ja ostala trudna naravno uz pracenje ovulacije koja mi ej bila 31-vi dan ciklusa i primila pregnyl od 5000 kad mi je folikul bio 21.5mm. i eto uspjelo
a prvi put sam skorz spontano ostala cak nisam ni znala da sam trudna bila na orgametrilu cekajuci da dobijem svaki cas.
Tako da zene nema odustajanja pcos- nije prestrasan problem uglavnom uz njega se moze zatrudnit neko lakse neko teze al budite ubijedjene da bebice stizu[sm=bravo.gif]

milenatea -> RE: Policistični jajnici (4.12.2012 16:39:30)

meyo ohrabrujuce, [sm=bravo.gif]
hvala sto si podelila sa nama to[sm=smiley31.gif], ulivas mi veliku nadu[sm=smiley1.gif]

vojvodjanka87 -> RE: Policistični jajnici (7.12.2012 0:05:10)

Ja cekam jos sutrasnji dan da uradim progesteron freet3 freet4 i da uradim ponovo uz da mi moj endokrinolog moze potvrditi da li imam pcos[sm=smiley13.gif] mada i bolje je ta verzija nego zacepljenje jajovoda to je druga opcija, sta je sledece posle dijagnoze pcos [sm=smiley13.gif]

plašljiva -> RE: Policistični jajnici (8.12.2012 22:11:40)

Buds pročitala sam tvoj dnevnik, navijam jako....[sm=bravo.gif]

lady_b -> RE: Policistični jajnici (9.12.2012 9:50:23)

Evo i ja kao i Meyo, ista situacija.. jedino sto bih naglasila da sam imala nekih 15-tak kg viska koje sam skinula i tu su se poceli pokazivati rezultati, pratila sam ovulaciju, pila metformin 1000 i letrox za stitnu i cak sam nekih 6mj pila Femisan A kapi, koje mislim da su isto koliko-toliko pomogle, i evo na proljece ocekujem svoju bebicu [sm=9nebesa.gif]

eto i ja sam prirodno ostala trudna, i svaki put kada to kazem sjetim se jedne dr ginekologa, koja mi je rekla da nema sanse da ostanem trudna, nista bez vjestacke oplodnje! i sada kada je vidim, samo joj se nasmjesim!!

Tako da nema gubljenja nade, sve je moguce, uz redovnu i odgovarajucu terapiju i puno keksanja i ugledacete i vi svoje [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>