Logic -> RE: Policistični jajnici (15.1.2013 14:14:24)
|
Pozdrav svima, moja supruga takodje ima jako policisticne jajnike, a LH : FSH su 2:1. Pocela je da se goji i kao i vecina vas ne moze da zatrudni vec 2 god. Moje laicko misljenje je da ima problema sa insulinom, a tek cemo da utvrdimo to. Nisam citao prethodne postove, ali imam par saveta koje sam cuo od drugih sa istim problemima, i po nesto sam nasao na stranim sajtovima: - Umerena fizicka aktivnos (vezbe za povecanje misicne mase, jer sto vise misica, to je metabolizam brzi, vezbe istezanja jer smanjuju stres i 10-15 minuta trcanja jer smanjuje nivo secera u krvi tokom dana) - Pravilna ishrana (manja kolicina hrane 3-5 puta dnevno, a ne 3 ogromna obroka) - Izbacite secer i smanjite unos ugljenih hidrata (pogotovu izbacite coca-colu, fantu...cedite vockice sami) - Jedite crveni grepfrut i limun tokom dana, neko kaze pre, a neko posle jela (grepfrut moze da pojaca dejstvo pojedinih lekova: za pritisak, depresiju...tako da proguglajte malo o tome) - Jedite voce i povrce koje sadrzi vise nerastvorljivih vlakna (mada bilo koje voce nije lose) I jedan recept, za koji mi jedna doktorka garantuje da je delotvoran, kad budemo isprobali, javljam rezultate: - litar domaceg belog vina (što starije domaće vino) - 3 korena rena dobro opranih, uzduž isečenih, ne ljuštenih - staviti korene u flašu - čuvati 3 nedelje na tamnom mestu - piti ujutru, naštinu, po jednu čašicu za rakiju Napomena: Ukoliko imate osetljuv želudac, popiti toplu vodu prethodno piti 4 litara za redom. Nadam se da ce ovo pomoci nekome. Ako se setim jos necega, dodacu. Pozdrav!
|
|
|
|