bojancica -> RE: Policistični jajnici (31.3.2012 1:04:45)
|
Zdravo svima,nova sam ovde,pa nisam bas sigurna da li sam dovoljno "iscitala" ovaj problem na stranicama.Treba mi malo saveta i uteha.Tri godine uzastopno radim komletan ginekoloski pregled u ovo doba godine,s tim da sam isti tak obavila i danas,Moj problem je sledece prirode:jos pre tri godine doktorka mi je rekla da na levom jajniku,tacnije ovako:paraovijalno u duglasu prisutna kobasicasta formacija ispunjena bistrim sadrzajem vel.oko 34x11,2mm(hidrosalpinx susp),a na danasnjem nalazu i dalje stoji,ali su joj dimenzije 30x14,7.To je takozvana vodena cista,je li da?Medjutim,doktorka mi je danas dala da radim neke dodatne testove:CT UU MH i color doopler UZ,kaze da ona sumnja da se radi o prosirenju jajovoda i da to moze predstavljati problem onog trenutka kada budem planirala trudnocu.Interesuje me vase vidjenje moje situacije.[sm=smiley13.gif] P.S Ostali je sve u redu,tako mi je rekla,s tim da imam ranicu na grlicu materice za koju mi je rekla da se samo treba da prati i da je ima svaka druga devojka.Inace,i ranicu imam od pre tri godine...radila sam PAPA tes t i VS i kategorija su II. U julu punim 26 godina,nisam majka,ali kao i svaka zena planiram to,pa sam se posle ove njene danasnje konstatacije malo zabrinula.Da li ovaj moj problem zna da bude bas ozbiljne prirode?Hvala vam unapred na odgovoru!!![sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
|
|
|
|