RE: Policistični jajnici (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

tvoja.greska -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 10:58:48)

I ja od samog starta imam neredovno. a negde oko 20 krenula pojacana maljavost, bubuljicavost. jedino nisam gpjazna

wish7 -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 11:47:34)

ja nisam bila gojazna dok se nisam udala.imala sam super liniju o kojoj mogu da sanjam sada....Manjak kretanja,stres i velika porcija su ucinili svoje.I vec 7 godina istim tempom.
Zanima me da li ima negde tema o gojaznim zenama koje ostanu trudne?Ili neki link?
Izvinjavam se sto p isem ovde,mozda sam van teme otisla hehh.[sm=zmeden.gif]

maja??? -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 12:01:10)

ovi pcos bas su zeznuti na kraju ispada da mogu nastati od bilo cega problem sa ovom sa onom zlezdom,a wish7 ako bas zelis smrsati otidji kod nutricioniste on ce ti najbolje i najzdravije posavjetovat ako ne zelis nista na svoju ruku ja msm da ti je bolje da odes nutricionisti jer ionako imamo hormonski disbalans jos samo mozes pogorsat ako budes nesta na svoju ruku [sm=zmeden.gif] . tvoja.greska bas me strasis ja sam sad u dvadesetima sta ako i ja dobijem jos i te simptome ponekad se bojim da cu probudit sa velikom bradom kako je taj sindrom opisan [sm=smiley36.gif]

TanyaAngel -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 12:20:10)

-Pozdrav svima.
-Zakazali mi kod endokrinologa u kliinickom centru ali slobodan termin tek za 2,5 meseca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image], u medjuvremenu radila dnevni profil prolaktina koji je isao od 1000-3000...inace treba da bude do 500-700 zavisno od laboratorije. 
-Snimala mr hipofizu pre par godina, nije bilo mikroadenoma koji bi izazivao povisen prolaktin. Pre na ultrazvuku nije bilo nicega a sad kao policisticni jajnici.
-Ciklusi su mi na 33-35 dana, imam 26.god. ,nisam gojazna, maljava, problematicnog tena, ni jajnici me nikad nisu boleli i sl. Deo rezultata krvi koji se ticu muskih polnih hormona, cekam vec mesecima, tako vam je to u drzavnoj ustanovi...bice kazu ovih dana.
-U iscekivanju misljenja endokrinologa uzeh na svoju ruku caj za regulisanje menstruacije(mesavina:hajducki caj,macina trava,kamilica,majcina dusica,kicica,kantarion) i biljne tablete Cefanorm-plod konopljike, koje bi trebale bar malo sniziti prolaktin...kad popijem celu kutiju radicu opet prolaktin, pa cu vam napisati deluje li, kao i misljenje endokrinologa...
-Izvinjavam se ako sam vas smorila[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] zelim vam svima puno srece i javicu se za par meseci. Ljubimm

maja??? -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 13:07:24)

tanyaangel meni je moj ginekolog rekao da je prolaktin kod zena normalan do 25 a kod mene je isto povisen a ne znam kako ti ali ja nebih cekala otisla bi privatniku uradit te nalaze nebi te strasila ali povisen prolaktin toliko moze biti ozbiljan a macinu travu sam ja pila i mjesecnica mi je dosla 10 dana prije obilna bas puno macinu travu ti nije preporucljivo piti uvjek i ako sumnjas na trudnocu pogledaj kako se ona konzumira jer moze izazvati ozbiljne probleme [sm=zmeden.gif]

TanyaAngel -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 13:38:22)

-Sto se prolaktina tice zavisi u kojoj jedinici mere ti je obelezen, meni je -mlU/L,pise referentne vrednosti od 151-757 i prema tome jeste mi jako povisen, ali uradila sam ultrazvuk jajnika i magnetnu rezonancu glave, druge hormone, sto je do mene ja sam uradila, sad treba neko da mi prepise lek za snizavanje prolaktina, u Beogradu se koristi Bromokriptin, ali zakazano mi je kod endokrinologa  za tad ranije ne moze, a privatnik kosta 5000 din...
-A ova mesavina caja sadrzi samo 20% macine trave, ne bi trebalo sad nesto nenormalno da se desi, a menstruacija mi je inace uvek obilna i bolna prva dva dana tako da...

maja??? -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 14:28:43)

pa nisu tebi ciklusi neuredni ja nekad nemam po 60 dana a i tad dobijem s tabletama [sm=zmeden.gif] msm da nista nije skupo ako je zdravlje u pitanju

Cecana -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 20:18:21)

Pogledajte ovaj link,mislim da ce koristiti svima sa pcos http://istineilaziohrani.blogspot.com/ .

Js sam krenula sa ovom lchf ishranom nedelju dana pre novogodisnjih praznika i jako mi je prijala,nisam bila gladna,dobro sam se osecala,cak sam za tih nedelju dana smrsala 1kg.Naravno krenula sam u pogresno vreme,sad cekam da prodje Bozic da ponovo krenem sa tom ishranom

Pozdrav svima i srecno

Cecana -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 22:03:08)

Evo zanimljivog clanka
http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/11/manje-secera-vise-beba-trudnoca-i-lchf.html

tvoja.greska -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 22:51:56)

Malo me plase komentari da zene sa ovim sondromom ne ostaju u drugom stanju, zelim da verujem da je to mali problem koji se da resiti:
:(

degu -> RE: Policistični jajnici (3.1.2012 23:20:12)

nemojte da slušate te komentare,malo je teže u svakom slučaju, al nije nemoguće. Koliko devojaka na ovom forumu ima što već imaju svoje bebice, a imaju PCO, a koliko ih ima da ni ne znaju da imaju PCO. Ovo je jedan od najčešćih uzroka steriliteta i kad je to jedini razlog, uglavnom je potrebna mala medicinska pomoć, a nekad i spontano dođe do trudnoće.

Alex91 -> RE: Policistični jajnici (13.1.2012 14:32:58)

IZVORNA PORUKA: tvoja.greska

Malo me plase komentari da zene sa ovim sondromom ne ostaju u drugom stanju, zelim da verujem da je to mali problem koji se da resiti:
:(

nema te sta plasiti...Ja imam PCOS i naravno curicu od 10 mjeseci...samo moras doktoru da ti propisu tablete za ovulaciju...meni je propisao klomifen i pratio mo ovulaciju,govorio kad da imam odnose i to je to..uspjeli smo...

meyo -> RE: Policistični jajnici (14.1.2012 9:39:00)

a ja upravo idem sistemom ko alex odnosno idem sa klomifenom + inseminacija
nadam se da ce uspjeti a ako ti je za utjehu ja bez ikakve stimulacije icega skroz prirodno
imam djecaka od 3 godine znaci nije nemoguce [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

2403991t -> RE: Policistični jajnici (24.1.2012 2:45:57)

Pozdrav za sve ovde :) Ja imam pcos i dr mi je prepisala diane35, za pet dana krecem da pijem drugu kutiju. Vec 3 ipo godine sam u vezi sa deckom i nikako da ostanem u drugom stanju (pokusavamo vec skoro godinu dana), sve mislim da je zbog neredovnih men. pa sam htela da vidim da li je neka imala slicne probleme, i koliko dugo trebam da pijem diane35? Hvala unapred

little_one -> RE: Policistični jajnici (24.1.2012 8:16:24)

Draga, kontracepcija ce ti pomoci da se rijesis cisti koje su se nakupile vremenom kada nisi dobijala. Ginekolog ce ti tu malo pomoci, najbolje bi bilo da odes endokrinologu i da uradis osnovne pretrage na inzulinsku razistenciju, i stitnu. Naravno pokusaj da pijes i caj od vrkute. Kad sve to sredis i ciklusi ce ti se uredoviti i bez pilula a doci ce i bebica. I mi smo pokusavali dve i po godine, borila sam se s neredovnim ciklusima i na kraju mi je endokrinolog pomogao i trudni smo [sm=bravo.gif]

Pilule su tu samo dobre da ociste jajnike ali na duze vrijeme ti samo prikrivaju problem koji se mora rijesiti. Sindrom PCOS se ne lijeci ali se moze dovesti pod kontrolu. Zato samo naprijed i kod endokrinologa i doci ce tvoje crtice!

2403991t -> RE: Policistični jajnici (26.1.2012 22:01:51)

Hvala na odgovoru, i cestitam vam od sveg srca [sm=bravo.gif]

cvrcak84 -> RE: Policistični jajnici (27.1.2012 23:50:17)

Evo da se i ja prikljucim temi... A voljela bih da ne moram [sm=smiley13.gif]
Danas sam bila kod gin. i potvrila mi je da imam mikrocisticne jajnike, ja sad vise i ne znam da li je to isto kao PCOS... [sm=zmeden.gif] u svakom slucaju, dala mi je da piejm Orgametril 5 dana 2x1 tabl. da mi izazove [sm=hudicek1.gif] a onda nakon toga, 21. dan ciklusa da radim pretrage tih gin. hormona i hormona stitne...
uz to mi je dala da pijem folnu kiselinu, B6, vitamnin E i svasta nesto.... i neke vag. jer kao imam i neke upale malo....
Ja isto imam problem sa kilazom, ne previse ali emni strasno smeta.. Znam da i kile nisu tu od vazduha, ali kad se uporedim s drugim ljudima ja gladujem...
rekla mi je jos da ce na osnovu hormona da vidi sta je i preporcila mi je jos neke pretrage na te neke bakerije, ureaplazma, eserihija.... chlamidija... a onda ce da mi ukljuci hormone, a ja se straaaasno bojim da pijem te hormone, imam neku averziju prema njima jer sam imala lose iskustvo i onda cim pocnem da pijem pocnem i da umisljam neke nezeljene efekte...[sm=smiley19.gif] sad mi je cak problem i ove 5 dana da pijem... ali.... izdrzacu nekako [sm=smiley1.gif] valja naci nacin da se rodi jedan mali [sm=duda.gif]

degu -> RE: Policistični jajnici (28.1.2012 0:10:44)

cvrčak, da li su jajnici mikrocistični ili policistični, najbolje će se videti iz hormona. Još bi bilo bolje da sama dobiješ [sm=hudicek1.gif] i da ih radiš 2. dana ciklusa, mada verujem da će DR-ka ako je dobra i iz tih nalaza videti da li je PCO ili nije.
Sad kad si spomenula kilažu, to je baš čest problem i ako se potvrdi da imaš pco, najbolje je da se obratiš endokrinologu.
U svakom slučaju, nije ništa strašno, sa pco možeš zatrudneti, to je sve rešivo, ne brini [sm=smiley31.gif]

cvrcak84 -> RE: Policistični jajnici (28.1.2012 0:40:43)

Hvala ti Degu [sm=smiley31.gif] pa ne znam, pise mi mikrocisticni....
ali sta da radim, budem li cekala moze da potraje i 3-4 mjeseca, da do tad cu zgubiti ponovo voljud a bilo sta ganjam....
Vjeruje da je rjesivo, ali me cesto porazi cinjenica da neke zene tako lako ostanu trudne a mi moramo trnovit put da pregazimo samod a ostanemo u drugom stanju, ali sta je tu je.... [sm=smiley1.gif]

prije dvije god sam bila kod endokrinologa, i ona mi je rekal da bez ikakve terapije samo moram da oomrsavim i da ce se moji hormoni srediti... a kad je ona to rekla ja sam se jos vise unervozila i od nervoze nikako nisma uspjela da omrsavim cak sam i par kila dobila od tada... [sm=smiley19.gif]

plačljiva -> RE: Policistični jajnici (28.1.2012 10:40:59)

I meni je rekla dr da imam mikrocistične jajnike,i insulinsku rezistenciju,promenila sam ishranu tj.izbacila sam slatkiše skroz i smršala 13 kg za godinu dana...Ali trudna nisam ostala...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

cvrcak84 -> RE: Policistični jajnici (28.1.2012 20:57:56)

uh, i ja mislim da mene satkis ubijaju, ali kad ih ne jedem (premda ih i ne jedem u nekim velikim kolicinama) imam osjecaj da se pocinjem tresti i onda sam bas lose...
A kako ti je utvrdila da imas tu inzulinsku rezist.? Jer sam cula jos da se zbog toga bas deblja, pa bih pokusala i tu nesto da promijenim, jer me psihicki opterecuju moje kile, premda nisam ni previse debela ali nisam navikla i osjecam se kao najdeblja osoba na svijetu i iskompleksirala sam se u poslednjih par godina...[sm=smiley19.gif]

I da, je od kad sam dobila prvu [sm=hudicek1.gif] imam neredovno, ali ne toliko, sad se stanje pogorsalao, a i nisam prije imala problema sa debljanjem... Da li je moguce da sam kasnije tek dobila te ciste i sve to pa da sam se od tad i pocel adebljati?[sm=zmeden.gif]

Ispisah se ja... [sm=smiley1.gif]

little_one -> RE: Policistični jajnici (28.1.2012 21:07:17)

Cvrcak, World je radila kod nas te testove na Paprikovcu. Sad se to sve radi gore odjednom. Treba ti slobodno jutro i malo strpljenja.

Od porodicne ti treba uputnica za OGTT sa inzulinemijom. Prvo ti se na prazan stomak vadi krv a onda popijes glukozu. Nakon odredjenog vremena ti se opet vadi krv, da se provjeri nivo glukoze i inzulina u krvi. Obicno je kod inzulinske rezistencije secer nizi a inzulin visi. Ako ti porodicna nece da da takvu uputnicu onda trazi uputnicu za endokrinologa i objasni endokrinologu o cemu se radi i oni ce ti preporuciti da se to uradi. Sretno, pa pitaj ako ti jos sta zatreba.

cvrcak84 -> RE: Policistični jajnici (28.1.2012 22:31:00)

Hvala ti LO [sm=smiley31.gif] Evo sad sam tek pocela da pijem one tabl. da dobijem [sm=hudicek1.gif] pa cu onda vidjeti sta dalje, ugl. napisala mi je tamo koje hormone da radim... Za sad nemam knjizicu pa cu mozda morati privatno a to ce da me kosta [sm=smiley13.gif] ali posto ne volim da vadim krv pa ce mi odg da sto prije zavrsim [sm=smiley1.gif]

vidjecu i tu inzul. rez da uradim... uh, sve mi se to ne radiiiiii.... [sm=smiley19.gif]

little_one -> RE: Policistični jajnici (28.1.2012 22:36:37)

Uh pa kako nemas knjizicu? A ima li ti dragi osiguranje pa da preko njega dobijes? Nadam se da neces sve to morati placati. Pogledaj gore na Paprikovcu svakako to sve da uradis, brzo budu nalazi vec sutradan a mozda nece izaci skuplje od privatnih.

Sretno sa svim tim! [sm=bravo.gif]

cvrcak84 -> RE: Policistični jajnici (28.1.2012 22:58:30)

Hvala ti LO[sm=smiley31.gif]
Pa ganjamo nesto za knjizicu :/ ali i ako ne bude sta sad da radim, idem privatno i to je to, jeste da ce puuuuno skuple izaci ali sta se moze, samo se nadam da ce nalazi biti ok i da onda cekam svoje [sm=rozacrtici.gif]
pitacu te ako me sta bude interesovalo, vjerovatno na FB da cu ti se prije javiti... [sm=smiley1.gif]

a ti sada uzivaj u svojoj trudnoci [sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>