Maslacak15 -> RE: Policistični jajnici (31.12.2011 12:51:01)
|
Maja ????, nema odustajanja! Znam da je jako frustrirajuce trcati od lekara do lekara i nailaziti na sleganje ramenima i komentare " bice sve ok, sve u svoje vreme" Kontraceptivne pilule ne resavaju bas nista. One samo prakticno umiruju jajnike, zaustavljaju im funkciju privremeno u nadi da ce pauza pomoci sistemu da se stabilizuje. To je mozda ok za zene koje ne pokusavaju da zatrudne, ali za one koje to hoce neophodni su dodatni koraci. Plodnost zena sa PCOSOM uopste nije mnogo umanjena i velika vecina itekako uspe da zatrudni uz malu pomoc lekara, ponekad cak i spontano! Obicno je problem odsustvo ovulacije, zato su cikllusi dugi i neredovni, tako da je i cilj ostvariti istu. Ne znam koji su tvoji rezultati, alki pominjes poviseni prolaktin koji po sebi nema veze sa PCOSom. Prolaktin je neprijatelj plodnosti broj 1 i vrlo efikasan u sprecavanju ovulacije. Sto je najvaznije -leci se jako efikasno. Devojke ovde znaju, ispricala sam vec x puta, Kod mene je problem bio bas prolaktin, i to vrlo prikriveno na gornjoj granici, hronicno i nisam mogla da zatrudnim dve ipo godine dok se doktorka nije setila/smilovala da proba da ga spusti. Onda je upalilo odmah!..za neverovati. Zato kazem, treba imati stpljena, i biti jako uporan sa doktorima i dobra dijagnostika je presudna. Nekom mozda treba samo malo klomifena za ovulaciju, druga ima problem sa insulinskom rezistencijom ili nesto trece ali kad se problem otkrije to je najbitnija karika za resenje problema. Samo treba odrediti gde je problem kod svake zene individualno. Sve najbolje i puno uspeha [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|