RE: Policistični jajnici (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

detlic -> RE: Policistični jajnici (16.12.2011 14:24:50)

P.S.2 Ako si iz Bgd potrazi reproduktivnog endokrinologa. Na KCS ih ima vise. Najbolja je Svetlana Vujovic, ali tesko je doci do nje.

virvirko -> RE: Policistični jajnici (16.12.2011 14:56:30)

Devojke, citam, pa se setih da su mi rekli da je prof. Vujovic na porodiljskom, ali je tu prof. Djuro Macut, takodje strucnjak bas za pcos, jeste da se i kod njega tesko zakazuje, ali kazu da vredi cekati...

nena dj -> RE: Policistični jajnici (16.12.2011 18:32:04)

Eeee,nisam znala da to nema veze sa secerom.Nista meni nije jasno.Jel mora da se ide na produvavanje kanala,jel bila neka od vas?

meyo -> RE: Policistični jajnici (18.12.2011 9:47:14)

neno prvo ti potrazi endokrinologa kao sto rekose nema to veze sa secerom vec sa insulinom kao hormonom
dovoljno je to sto imas inverziju da se posumnja i na Inuslinsku rezistenciju mada ne mora da znaci jer nije kod svakog isto. Dalje lijek koji se zove siofor se daje zenama i kojima je insulin u redu jer navodno vraca ovulaciju mada svaka zena je prica za sebe pa bi ti najbolji savjet i preporuku sta tebi treba dao endokrinolog.
pokusaj ici na folikulometriju i ciljani odnosi jer ako je spermogram ok. moglo bi da uspije jer moguce da ne pohvatate ovulaciju kad treba HSG je invazivna procedura ne radi se produvavanje tek tako.. evo ja vec godinu i po mucim da opet zatrudnim i jos uvijek niko ne pominje produvavanje tako da moj savjet je prvo dobrom ljekaru sa kojim ces se tacno dogovoriti kako dalje
evo i ja sam upravo u potrazi za nekim ko ce mi reci sta i kako dalje :)

nina26 -> RE: Policistični jajnici (18.12.2011 15:21:59)

HSG je invazivna procedura ne radi se produvavanje tek tako

Meyo draga samo cu da te ispravim malo, da se ne plase devojke HSG jer to nije invazivna procedura, naprotiv to je samo kratkotrajna(3-5min) dijagnostika koje radi uglavnom bez anestezije, u nekim bolnicama je rade sa, ja licno nisam.

Invazivne metode su histeroskopija, laparoskopija itd, mada ni histero za mene nije predstavljao veliki problem.

I HSG se pod obavezno radi posle godinu dana nezasticenih odnosa. Prvo to pa sve ostalo, naravno hormonske analize podrazumeva se da se rade redovno.

Sve ostalo sto si navela se slazem u potpunosti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

nena dj -> RE: Policistični jajnici (18.12.2011 19:39:50)

Ali ja uopste nemam ovulaciju i uz pomoc klomifena folikuli ne rastu vise od 8-9mm.To je problem.Uopste ne reagujem na taj lek.A za endokrinologa cu te poslusati,porazgovaracu sa mojim doktorom.Hvala ti puno.Bas mi znaci jos necije misljenje i savet

little_one -> RE: Policistični jajnici (18.12.2011 19:53:17)

Neno, evo da ti se javi jos jedna PCOS-ovka. Sad sam citala tvoje prethodne postove i mislim da je Meyo u pravu. Trebalo bi da potrazis reproduktivnog endokrinologa i da provjeris hormon inzulin tj da uradis profil ( na taste, i barem jos jednom na 120 minuta) i da vidis da li ti je povisen hormon inzulin. 99 posto pcos-ovki ima povisen inzulin. Takodje za svaki slucaj provjeri i hormone stitne.

Pijes li vrkutu...ona cesto pomaze pri regulisanju ciklusa i pojave ovulacije. Procitaj temu, dosta ce ti pomoci.

Sto se tice hormona, zapelo mi je za oko da za vrijeme ovulacije ti je odnos lh i fsh ovakav? Jesam li u pravu. Ono koliko sam ja shvatila, LH i treba da bude povisen za vrijeme ovulacije, na taj nacin funkcionisu i LH trakice. Najbolje bi bilo da pokusas da dobijes prirodno, bez upotrebe hormona (primoluta), mozda sa vrkutom i da uradis hormonski status 2 ili 3 dan ciklusa. Tek tad odnos fsh i lh moze da ukaze na pcos.

nena dj -> RE: Policistični jajnici (20.12.2011 13:01:04)

Proveravala sam i stitnu i inzulin,sve je u redu,samo ova dva hormona koja nikako nisu dobra.Radila sam ih 3 dan,cini mi se.Necu dobiti bez Primolut-a,i onda ce mi se sve poremetiti.Znaci ovako,moj doktor mi je rekao:3 meseca da pijem Klomifen,ako ne reagujem u ta tri meseca icicu na produvavanje kanala i posle na neki jos jaci lek za stimulaciju(nesto na M),ako ni u ta tri meseca sa tim lekom ne budem reagovala slace me na neko ispitivanje u Novi Sad i posle cu znati da li ssam za vantelesnu ili i dalje da pokusavam stimulacijom.Strasno.Ne mogu da verujem da mi se ovo desava,u haosu sam

World -> RE: Policistični jajnici (20.12.2011 13:06:55)

neno, jesi li probala da pijes virak?
ja sam njim dobijem lijepo skoro na vrijeme, s obzirom da mi se desavalo da ne dobijem mjesecima....

Maslacak15 -> RE: Policistični jajnici (20.12.2011 17:53:14)

Nena dj,

Sta je sa tvojim androgenima? Da li si ih testirala? Testesteron, DHEAS, androstenedion, i enzim 17-oh progesteron. Kao sto devojke rekose, vazno je proveriti i insulin... Kakav je prolaktin? Sve ovo navedeno mogu biti dodatni fakori koji " koce" rast folikula i bidi razlog zasto ne reagujes na klomifen. Sve najbolje

wish7 -> RE: Policistični jajnici (23.12.2011 12:21:27)

unapred se izvinjavam ako je ovaj link vec negde postiran,ali za one koji znaju engleski jezik evo jedne super stranice....
Neno...mozda nadjes nesto konkretno o tvojoj situaciji,mada smo sve tu negde

http://www.soulcysters.com/

detlic -> RE: Policistični jajnici (27.12.2011 13:33:01)

Prvo da potpisem Maslacka, za nenu dj. Proveri androgene!!! Obicno ako su oni poviseni, zene ne reaguju na klomifen, evo ja na primer. I za one koje znaju engleski, a imaju PCOS ovaj gore sajt je izvrstan.

meyo -> RE: Policistični jajnici (27.12.2011 21:25:18)

a mene interesuje iz iskustva koje metode se preporucuju kod PCOS u slucaju steriliteta..
odnosno sta je najefikasnije kakav pristup i metod?
meni niko nista ne predlaze a nama mjeseci samo prolaze[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mazinjo -> RE: Policistični jajnici (27.12.2011 22:13:50)

meyo evo i ja sam sa dijagnozom PCOS nemam redovne cikluse a ni ovulacije, kod mm nalaz je normospermia,meni su na pocetku svega prvo radili nalaze,pa folikulometrije,zatim klomifen+ciljani odnosi ali nikad nista.Nakon svega toga dr.je odlucila da krenemo sa IUI i radila sam ukupno cetiri,druga je bila uspjesna ali nazalost spontani u 8-oj nedelji,poslije toga slijedio je IVF
Moj savjet je da popricas sa doktorom ako ne zeli nista konkretno da predlozi radije promjeni doktora,nego da stojis na jednom mjestu,jer se ista situacija meni desila u braku sam 9 godina od kojih sam 6 protracila lutajuci od dr.do dr.

wish7 -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 10:59:37)

i ja sam isto tako sedam godina od lekara do lekara, svi rade po sablonu.
Kad vide rezultate od muza,odmah mi predlazu icsi. I sve u krug.Ja onda trazim za mene neku terapiju dok ne budem u mogucnosti da odem na ovaj postupak,one me gledaju bledo ko sta ova sad hoce.Pa zenska glavo mesecima ne dobijam,pocela sam da celavim,gojim se sve vise,a o maljavosti bolje da ne govorim.Valjda postoji neka terapija adekvatna.NA kraju mi prepise diane do kojih mi bas nije dobro bilo.Merformin pijem na moju inicijativu....pa videcemo kakvi ce biti rezultati.
Meni su i lekari tako dosadili,ali sta da se radi kad se mora

tvoja.greska -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 11:54:29)

Imam i ja ovaj problem,a nisam znala da to ima veze sa insulinom.hvala.mi pokusavamo vec neko vreme,al mislim da trebam da posetim ginekologa.

little_one -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 12:35:50)

Greskice, endokrinolog bolje pomaze u tom slucaju ali ti i ginekolog moze predloziti da napravis test opterecenja glukozom i inzulin da bi se dokazala inzulinska rezistencija. Vidim da ti vec pijes metformin, morali su ti ga dati na osnovu necega...

mazinjo -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 13:41:22)

ne znam sta bih ti rekla LO meni je doktorica propisala metformin bez ikakvih nalaza rekla je da je dobar za PCOS jer imam neredovne cikluse da bi bilo dobro da ga pijem,
eto na osnovu toga dobila sam terapiju

little_one -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 13:51:06)

Mazinjo, vidim da si ti isto iz BL. Trebalo je prvo da ti provjere inzulin. Ali ako ti pomaze, super. Ipak, metformin nije bezazlen, treba pazljivo s njim. Kako su tebi dokazali PCOS, samo na osnovu ultrazvuka ili su ti radjeni i hormoni?

little_one -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 14:13:45)

Evo da ubacim jos neke zanimljive tekstove o PCOS-u i stimulaciji jajnika kod zena sa ovim sindromom. Nadam se da se ne ponvaljam sa linkovima...

LINK 1

LINK 2

tvoja.greska -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 15:30:58)

Litl one i meni ginekolog dao siofor samo zbog policisticnih jajnika a nije objasnila sta i kako.Zato se iznenadila kad procitala ovo.moram da menjam lekara.

mazinjo -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 15:37:42)

LO jeste iz BL sam dr.Sanja mi je samo na osnovu hormonalnih nalaza i uz-a rekla da to pijem,ali meni nista nije pomogao i dalje imam neredovne cikluse.Ja sam kod nje imala 4 IUI i jednu VTO sad sam se odlucila promjeniti kliniku planiram svoj sledeci IVF raditi u Jovanovoj,pa cu vidjeti sta ce oni reci jer sam ih prestala piti

Anoniman -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 15:56:19)

cao drage moje,jako sam zbunjena i ne znam na koju temu da pisem pa sam evoo izabrala ovu kao najprikladniju mom problemu,vec niz godina bolujem od pcos i mislim da nemam ovulaciju pila sam tablete hormonske i skoro nikad ne dobijem mjesecnicu prirodnim putem znaci svaki put moram da pijem tablete da bi dobila...zadnji mjesec sam pila macinu travu ocajnicu i pila hormonske tablete dabrostan ocekivala sam mjesecnicu 21.12. ali ona je dosla 10 dana prije mozda to i nije neki problem ali nekoliko dana pred mjesecnicu imala sam gust smedji iscjedak a zatim smedji iscjedak skor vodenast i onda je pocela jaka mjesecnica sa grudvicama.dali je moguce da sam imala hemisku trudnocu i da je plod izaso a da ja to i ne znam?cudno mi je da sam dobila 10 dana prije napominjem da mi menstrualni ciklusi traju i 60 dana.imala sam neke simptome trudnoce npr povracanje mucnina slabina glavobolja ali trajalo je samo nekoliko dana...nadam se da ce mi neko moci odgovoriti...

little_one -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 17:15:56)

Draga Anonimna,

To ti moze biti od macine trave u kombinaciji sa dabrostonom...inace kad se piju hormonske tablete oobicno se ne savjetuju cajevi...kada sam ja sa cajevima prvi put pokusala da regulisem ciklus, u mom slucaju to je bila vrkuta, imala sam istu takvu menstruaciju. Meni su rekli da se to materica cisti i da to nije nista strasno...pokusaj da pijes vrkutu za regulaciju menstruacija, od nje ne prijeti mogucnost pobacaja a macina trava se pije samo do ovulacije. A ti sigurna sam ne znas kad ti je ovulacija. Najbolje bi bilo da uradis neke pretrage vezane za pcos i da pokusas tako da regulises cikluse (inzulin, hormoni, stitna, ultrazvuk). Inace cajevi kao sto je vrkuta a i macina trava regulisu i skracuju cikluse na normalnu duzinu, tj oko 28 dana...Procitaj na temama o macinoj i vrkuti...

Mazinjo, cesto hormonalni nalaz testosterona, inverzije lh i fsh i ultrazvuk mogu pokazati da se radi o pcos-u ali bi pored toga trebalo da se uradi i taj inzulin. On se radi isto gore na paprikovcu i ista je procedura osim sto se krv vadi dva do tri puta...u odredjenom vremenskom razmaku...i da...za taj dio je najcesce najbolji endokrinolog...preporucujem dr Berica ili dr Mijatovic...

mazinjo -> RE: Policistični jajnici (28.12.2011 19:26:37)

LO isla sam prije par godina kod dr.Berica to mi je preporucio dr.Bokan tad sam bila njegov pacijent,i radio mi je hormone,pa me salo u BG radi nalaza DHEAS jer se tad kod nas taj nalaz nije imao gdje ni raditi (ne znam jel'' se sad radi) i dr.Beric mi je preporucio dr.Sumarac i dr.Macut mislim da se tako zove i moja najveca greska sto nisam otisla kod njih a isla sam raditi taj nalaz ,ali sad sta je tu je.
Ono sto mene najvise nervira je sto mi koji imamo problema sa sterilitetom moramo biti pacijenti ali i doktori,kad sam imala spontani rekla mi dr. desava se,ja trazila da radim sve neophodne nalaze kaze ne treba,slucajno spomene jesam li ikad radila vag.i cerv.bris kazem nisam,hajde uradi.Ja uradim kad ono eserihija i streptokok na to ce ona moguce je da je to dovelo do spontanog (njen pacijent 3 godine i nikad nije trazila da to uradim).
Elem ,predlozi mi da radim IVF udjem u tesku HS i na to sve radi se transfer,dodje do trudnoce ali se zavrsi vanmat.tacnije cervikalnom kaze mi to je rijetka vrsta trudnoce ali eto desava se.I tako samo u krug kod njih se sve desava ali nikakvih detaljnih nalaza nema da bi se bar nesto sprijecilo.
I iskreno da ti kazem sve mi se smucilo i zato sam odlucila krenuti dalje odnosno promijeniti kliniku,jer ja se samo vrtim u krug i tako 9 punih godina.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>