Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 27.1.2012 22:56:20
|
|
|
|
hanka
|
Nikad se ne zna zasto je to dobro
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 21.2.2012 23:31:32
|
|
|
|
viktori
|
Jel moze da se ugoji od folne, da "otvori" apetit? Ili je do mene
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 22.2.2012 9:02:02
|
|
|
|
ms_do
|
Viktori, ako je folna u komplesku vitamina koji sadrze i B vitamine, onda se moze "poboljsati" apetit, tako kazu. Pozdrav
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 22.2.2012 9:10:46
|
|
|
|
pahuljce91
|
Kad treba da se pocne sa folnom kiselinom?Ja sam mom doci rekla da planiram trudnocu,ali mi nije nista rekao za folnu kiselinu.
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 22.2.2012 9:15:08
|
|
|
|
malenac76
|
pahuljce cim pocnes raditi na bebici pocni i sa folnom
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 22.2.2012 14:26:21
|
|
|
|
Moja sreca
|
Definitivno pojacava apetit,ja od kad je pijem(ima sigurno 3meseca0 jako sam se ugojila,ali do skoro nisam povezivala da je od folne.
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 22.2.2012 14:56:19
|
|
|
|
viktori
|
uh...znaci nisam jedina
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 22.2.2012 15:09:42
|
|
|
|
Moja sreca
|
Nisi,eto za ta 3meseca sam se ugojila vise od 5kg.
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 23.2.2012 15:27:28
|
|
|
|
ivannna
|
ja pijem folnu vec evo godinu i 5 meseci,sto se tice kilaze nisam imala oscilacije u tezini za ovo vreme da li se preporucuje pauza? negde sam cini mi se procitala ali nisam sigurna...
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 23.2.2012 15:32:36
|
|
|
|
Bela medvedica
|
Pa ja sam primetila da kada pijem folnu kiselinu pocinjem da dobijam na kilazi i malko mi se vise jede, pratila sam to nekoliko meseci i na mene tako deluje, ne mora da znaci da je isto kod svih zena!
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 7.3.2012 11:05:04
|
|
|
|
Figaro88
|
Ja sam juce pocela da pijem folnu kiselinu,a treba da pocnem i prenatal,nisam ga juce kupila,nisam mogla da se setim kako se zove a zaboravila papiric...Jos da odem kod interniste i mozemo da pravimo bebu...Jedva cekam
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 7.3.2012 11:28:15
|
|
|
|
malenac76
|
figaro u prenatalu imas dovoljno folne ..tako da kad ga uzmes mozes piti samo njega
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 14.3.2012 11:09:45
|
|
|
|
Figaro88
|
Doktorka mi je rekla da pocnem oba,i u prvoj trudnoci sam isto tako samo sam tada pila mamavit.
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 17.5.2012 21:00:44
|
|
|
|
17 joka
|
ja pijem folnu kiselinu i kapsule za imunitet.
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 17.5.2012 21:08:10
|
|
|
|
nata11
|
Ja pijem folnu 400 a nekako od ranije imam naviku da pijem vitamin C i E.
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 18.5.2012 12:18:00
|
|
|
|
Jole84
|
Pa da,uz folnu bi obavezno trebalo da se uzima i vitamin C,zbog pravilnog razlaganja folne u organizmu.
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 6.6.2012 9:06:36
|
|
|
|
Micamaca
|
Folnu kiselinu mi je doktorka dala da pijem jer planiram bebu. Mm i ja muckamo vec godinu dana ali nista, samo jedna biohemijska pre par meseci. Meni je doktorka rekla da je folna dobra za pocetni razvoj bebe ali takodje i da olaksava zacece. Mnogi sa foruma pisu kako folna nema veze sa zacecem.Sta vi mislite? U svakom slucaju, ne moze da steti, svakako je dobra, meni je cak popravila kvalitet koze. :)
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 6.6.2012 9:08:26
|
|
|
|
Micamaca
|
E da, uz folnu pijem 500 mg vitamina C sumeceg
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 6.6.2012 9:16:09
|
|
|
|
Micamaca
|
Znaci moze i prenatal i folna ako sam dobro shvatila?
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 6.6.2012 9:22:49
|
|
|
|
cockic
|
evo da i ja napisem svoje iskustvo sa vitaminima ovako u prvoj trudnoci nisam nista pila pa kad sam se porodila naravno sa sinom mi je bilo sve ok u porodilistu mi nista nisu rekli tek dr na mesecnoj kontroli to je da mi petrar ima spinu bifidu ocultu kako kazu sakrivena to je samo jedna mala rupica iznad cmara.znaci nista ne dao bog na kicmi i tako to. samo su nas slali kod neurologa do godinu dana i sve je to bilo ok dr nam je jos rekla da takav oblik spine ima oko 30 posto beba i da nije nista opasno.tako je bilo prohodao je sa deset meseci...tako dalje da ne duzim posle porodjaja sam svatila da takvu rupicu imam i ja pa sam znala da kad budem planirala drugu trudnocu picu folnu ranije sigurno. to sam i uradila neki dva meseca ranije sam pila folnu pa mamu vit.i onda sam tako nastavila i u trudnoci sve sem mame od koje mi je bilo uzasno muka u trudnoci sam nastavila vit c,magnezijum i slabo vitamine vise sam pila omegu. i to je to i natavno lena tu rupicu nema da li je folna pomogla ne znam ali moja savet je da se pije pre trudnoce tj kad se trudnoca planira min mesec dva ranije pije folna kiselina. poz buducim mama
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 6.6.2012 9:25:37
|
|
|
|
cockic
|
ja sam pila vit c ivancicev od 1000mg u kesici i rastvorim u soku.to mi je rekla gin. sumeci sam izbegavala sem kad moram magnezijum,jer sumece i nisu bas zdrave tablete tako mi je rekao moj rodjak dr. i zamena za sumeci magenezijum je donat voda koja ga je puna
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 6.6.2012 9:29:26
|
|
|
|
cockic
|
mozda se neko goji od folne ali ako je istina da svi b vitamini goje onda i ona jer je folna kiselina vitamin B9
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 6.6.2012 9:36:02
|
|
|
|
minavb
|
Ne goje suplementi nego hrana
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 6.6.2012 9:41:14
|
|
|
|
cockic
|
upravu si minavb samo b vit povecavaju apetit,sto naravno znaci da se zato i gojimo
|
|
|
|
RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr... 6.6.2012 9:44:59
|
|
|
|
minavb
|
Ja to povećanje apetita nisam nikad primetila.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?