smeško -> RE: Znaci trudnoće (6.9.2010 15:38:18)
|
Iva, Nunice, dobrodosle! Kucni test se radi na 7-10 dana od kasnjenja menstruacije. Tada je sigurno tacan, iako na njemu pise da moze da detektuje dovoljnu koncentraciju hormona i posle samo 10 dana od zaceca. Ali, to je onaj deo da MOZE, a ne pise i da ne MORA. Zato se ceka 7-10 dana. Tada je 100% siguran, a tada je vec moguce i videti trudnocu na uz. Test iz krvi moze da se radi i ranije, vec posle 3,4 dana od kasnjenja. Moze i ranije, ali isto tako nije 100% siguran. Zapravo, test iz krvi je tacan, ali uvek ostaje onaj deo da je svaka od nas imala niz potencijalnih trudnoca koje su mogle da se vide iz krvi, ali se nisu ,,zakacile" i otisle sa menstruacijom. Zato ginekolozi potvrdjuju trudnocu tek kad vide mesak, a on moze biti nevidljiv i 10-ak dana i onda se plasimo bez potrebe. Zato je najbolje sacekati, bolje neizvesnost od razocaranja. Ja sam radila test posle kasnjenja od 4 dana i bio je negativan. I naravno, smorila sam se! Posle 7 ili 8 dana bio je blago roze (mislim na liniju za trudnocu), a posle 10 jako crven. Zato, ili sacekaj ili ga ponovi ako ti i posle tih 7-10 dana kasni menstruacija. I nemoj unapred da se smaras. Bice! P.S. Inace, simptoma trudnoce u ranoj fazi i nema, nemoj ni to da te brine.
|
|
|
|