anuksunamun -> RE: Postovi i posna jela (10.4.2012 23:22:36)
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR koliko sam shvatila sustinu posta to je da se izbegavaju namirnice zivotinjskog porekla sto se hrane tice a takodje se onaj koji posti treba suzdrzavati od svadje , zajedljivosti , prepiranja , seksa , svih gresnih radnji i grasnih misli nekako smatram da je u postu najmanji problem jesti kuvani krompir , rotkvice i hleb da je veci problem ne ugadjati sebi i kloniti se svadja , ogovaranja , davati milostinju i pomagati onima koji su u pravom i velikom problemu ako samo pazim sta cu da pojedem , onda je taj post samo formalan [sm=smiley24.gif] Ovo je tacno do odredjene granice...mi smo ljudi gresni i Gospod to zna,na postu (a kao i van njega)trudimo se da budemo,Bogougodni ,kako bi na nas sisla milost Bozja,i za vreme posta ako pogresimo,vazno je ispovediti se i pricestiti,to je ustvari najvazniji deo posta..niko nije savrsen do Bog sam ,i On to vrlo dobro zna...onaj ko se ispoveda i pricescuje za vreme posta ,zna o kakvoj milosti i blagodati govorim..onaj ko pak nije pristupio postu ,molitvi ,ispovesti i pricescu,moze da tvrdi da je bilo koji post samo formalnost..niste probali,niste se Bogu dragom predali pa vam se cini to tako formalno..treba prvo pobediti svoj ego pa poceti sa postom....
|
|
|
|