Anoniman -> RE: RE:Postovi i posna jela (23.8.2011 13:46:14)
|
MUSAKA OD KARFIOLA 1 veća glavica karfiola (obariti u slanoj vodi) 3 veća paradajza 1 šoljica pirniča beli i crni luk, bosiljak, peršun, začini 1 kocka posne supe prezla i ulje Na ulju se kratko proprži crni luk i šoljica pirinča (bez dolivanja vode), tome se dodaju dva velika paradajza iseckana nakockice, beli luk, bosiljak, peršun i začini (biber, vegeta). Sve ovo se sjedini sa karfiolom pa se izlije u vatrostalnu posudu. Treći paradajz iseći na koturove i poređati odozgo, pa 1/2 ukuvane posne kocke preliti preko musake i staviti u rernu da se krčka. Kad ispari cela supa (i pirinač će dotle biti kuvan) izvaditi musaku, u šoljici razmutiti prezlu sa uljem i vodom (ne previše ni ulja ni vode) preliti je zamućenom prezlom, pa vratiti da se dopeče. Prijatno! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|