Torbica -> RE: Postovi i posna jela (14.4.2012 21:41:39)
|
Torbice, nekome je uzdržavanje od mrsnog jela sitnica i nevažna stvar, meni nije jer smatram da to onda ne bi postojalo u vjeri, da se uzdržavamo od mrsne hrane. Ako na to i gledamo kao na sitnicu (da li je nešto posno ili ne, u ovom slučaju margarin), mene osobno to ne udavalja i od drugih bitnih stvari, zato nemojmo biti ispunjeni predrasudama. Ja nikome ne bi rekla da nešto jede ili ne jede u postu ukoliko on to smatra ispravnim. Što se tiče margarina činjenica je da može sadržavati tragove mlijeka, da li ga neko ipak konzumira to je samo njegova stvar, nismo tu da osuđujemo druge nego da pokušamo pomoći ukoliko se pomoć traži Draga Lu, upravo sam i uputila na merodavnu osobu o postu, tj Svestenika. Nisam rekla da je sitnica uzdrzavati se od mrsne hrane, naprotiv, nego da ti alergen info su nesto na sta ne treba obracati paznju, opet po Svestenim licima koji su zato tu da upute neupucene. A daleko bilo da sam nekoga osudila, naopako, to ne znam kako si mogla videti iz mog odgovora. Kad bi mi sami bili dovoljno pametni da razlucimo sta je ispravno a sta nije, draga, ne bi nam trebala ni Crkva ni Svestenici. Ako govorimo o postu, a ne o dijeti ili vec uzdrzavanju od hrane iz bilo kog drugog razloga koji nije vezan za veru. Naravno, uvek naglasim, postujem svacije misljenje, i svako ima pravo za sebe da odluci sta smatra da je ispravno, postio ili ne postio... Ovo je moje misljenje i moje iskustvo, naravno, neko ce se saglasiti a neko i ne. ALi upravo je sloboda prva stvar koju nam je Bog dao, svako ima pravo da odluci ovako ili onako. Pozz i svako dobro svima
|
|
|
|