lesica -> RE: Postovi i posna jela (9.10.2013 22:56:27)
|
E da, evo i jedne ideje za posnu čorbu od leblebija - šolja i po leblebija ( preko noći se potopi u vodu da ogrezne) - 1 veća glavica crnog luka - 1 srednji praziluk - 2-3-4 čena belog luka - 500-600 gr paradajza očišćenog od kožice i naseckanog - 1 čaša soka od paradajza - celer ( 1 mali, ili onako jedan komad) - 2 srednje šargarepe - 1 paškanat - začini po ukusu ( ja dodam malo tucane paprike, malo bibera, soli, i svež bosiljak i peršun ) Na vrlo malo ulja se izdinstaju lukovi, pa se ubaci naseckana šargarepa, pa nakon toga leblebije, to se malo dinsta (uz po malo vode) onda ubacim paradajz, dinstam, pa nalijem vodom i pridodam celer i paškanat. E onda se lagano krčka još nekih 45 minuta, povadim celer i paškanat ( ja ih propasiram i vratim nazad ) začinim i to je to.
|
|
|
|