vukosava -> RE: Carski rez (7.1.2012 16:46:11)
|
IZVORNA PORUKA: minavb Vuko, sve vreme pričamo o totalnoj anesteziji. Imamo temu o carskom u spinalnoj. Vidim ja sta pricate ali tema je "Carski rez" ne pominje se anestezija u naslovu [sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: *boka* Vuko ti si se pretpostavljam porodila negde u inostranstvu, a tamo se sa pacijentima postupa dtugacije. Hristinica ce se, koliko sam shvatila poroditi u Srbiji i pitala je kakva je procedura u nasim bolnicama, a ovde nikome nakon bilo kalve operacije ne daju hranu ni vodu 24h, dok creva ne prorade. I ja sam se porodila u spinalnoj anesteziji, ali bez obzira na vrstu anestezije, tretman je isti. S tim sto sam ja, za razliku od Nensi bila neko vreme na intenzivnoj nezi, dok se nije oslobodilo mesto na odelenju, a inace smo se porodile u istom porodilistu. Boko, vidim ja sta ona pita i sta joj odgovarate. Ja samo pisem kako je meni bilo jer i vi pisete kako je vama bilo. I da ne mora da sve bude crno belo kako kaze procedura. Ja sam za to da pravila ne moraju uvek da budu sto posto ispravna uvek, da moze uvek malo da se posumnja u nesto... Jel ta voda odlazi u bubrege ili u creva? Nisam medicinski radnik ali ne kontam zasto ne voda bas. Operisali su me u Novom Sadu na abdominalnoj hirurgiji (slepo crevo) u sred junskog toplotnog udara i secam se da sam zeljna ostala samo vode. Ja sam ponela bila sa sobom ono za ispiranje usta pa sam to muckala i vodu sam muckala u ustima i pljunem da malo ovlazim usta. Nisam nikad bila u principu doktor je bog i sve ce da mi zabrani sto mi se radi. Uvek mozes da skontas sta drugo moze da se uradi da ti je lakse. Dakle pisite sta je pravilo i procedura ali da znate da ima i drugacijih pravila i procedura i da ne znaci da su te sto posto ispravne i tacne samo zato sto ih cujete od nekih autoriteta.
|
|
|
|