Nensi* -> RE: Carski rez (7.12.2011 22:30:32)
|
IZVORNA PORUKA: *boka* Hristinice, evo kako je to izgledalo u mom slucaju. Prvo mi je doktorka napipala mesto gde treba da ubode iglu. Ubod sam osetila kao da me neko prstom jako uboo, pritisao u taj deo. Znaci nije onaj ostar bol, vec nekako tup i vise neprijatan nego bolan. Onda je ubrizgala anestetik, izvadila iglu i rekla mi da mogu da legnem. Dok su oni mene pokrivali onim carsavima, namestali aparat za merenje pritiska itd, osetila sam prvo toplotu kako mi prolazi kroz noge, kao neka topla struja, a minut kasnije blag osecaj utrnulosti, ali ne ona neprijatna utrnulost, kao inace kad ti utrne noga, nego kao da ti nesto bridi u nogama. Onda je doktorka rekla, sad cu da napravim malecki rez, ako bilo sta osetis kazi, necemo poceti dok anestezija sasvim ne pocne da deluje. Nisam osetila rez, ali sam primetila da mogu da mrdam nozne prstice, pa sam se to uzviknula, plaseci se da nije delovalo, a ona se samo nasmejala i rekla, ma to je OK, slobodno ti mrdaj prsticima ako ti je lakse, nama ne smetas. I tad je sve pocelo. E ovako isto je i meni bilo,samo sto ja nisam mogla da mrdam prstice na nogama. I kod mene je bio problem jer sam bila mnogo otecena u trudnoci pa je anesteziolog imao problema da nadje prsljen,ali sve je super proslo.
|
|
|
|