mihi -> RE: Carski rez (7.12.2011 17:58:56)
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: minavb Vuko, posle 3 dana me pustili kući i posle 5 ssam šetkala i sve radila. Boleo me stomak kad kašljem,a li je sve ostalo bilo ok. Ma i mene su pustili kuci nakon 3 dana i jesam radila nakon operacije, selila se 5 h voznje nakon dve nedelje (ja vozila kola). Isla sam na posao 3 nedelje nakon operacije. Ali bolela me je rana svaki put kad ustajem, nije da nije...Nisam imala isti osecaj na stomaku, tek kasnije mi se javilo da osecam sve kao pre... Tek nakon 6 meseci nikakav bol vise nisam osecala. Ja sam licno probala svaku varijantu porodjaja, i prirodni i carski, i da biram volela bih da mi je beba izasla prirodno do kraja a ne do 7 cm... Mozda zato mi je oporavak od carskog bio drugaciji, jer je ipak prirodni trajao 2 dana i beba izasla do 7 cm. Ja pricam pre o hitnom carskom a ne o onom unapred zakazanom, tu je garant sve lakse... Samo hocu da kazem da nije bas da je bezbolna stvar... Ko svaka operacija... Ja sam molila moju doktorku da mi ne recituje moguce rizike pred operaciju, rekla sam secite i radite sta god hocete... Ali morala je po protokolu... Sve je na kraju bilo ok, ali opet nije svakome tako... A sto se rizika tice: - losa reakcija na anesteziju je moguca - da zaborave nesto unutra (secam se kad su poceli da broje gaze i instrumente, samo sam kontala, joj prebrojte sve jer znam za slucaj jedne devojke sto je umrla zbog sepse nakon zaboravljene gaze u stomaku) - pojava tromba (nije bas moguce toliko setati tokom posoperativne nege prva tri dana - ipak je to rana jako velika i preseklo se nekoliko slojeva tela ne samo spolja koza... - teze krece mleko, jer telo nije proslo kroz prirodan tok da se otpusti signal u mozgu da je beba izasla (neke zene koje su imale CR u totalnoj su mi rekle da nisu imale osecaj da su se porodile) sanchy: ko mora mora, tu nema dvojbe... Da sam bila u Srbiji i meni bi sigurno CR zakazali jer mi je beba bila 4490 g i 56.5 cm na mojih 157 cm. Ali meni to nisu skontali pre porodjaja (3 dana posle termina)... 7. dana od CR sam mogla da trčim, CR su mi radili u epidurala i ja sam prezadovoljna, niti sam kašljala niti me rana bolela ništa, oporavljala sam se mnogo duže posle prirodnog porođaja, mesec dana nisam mogla da sednem nego neki polusedeći položaj, između mog prirodnog i CR u epiduralu biram CR uvek.
|
|
|
|