*boka* -> RE: Carski rez (6.12.2011 22:54:37)
|
Ma znam to je sve tacno, ti to gledas kao buduci lekar i u pravu si sasvim sto se rizika tice, ali u svakodnevnom zivotu smo okruzeni mnogo vecim rizicima, recimo u saobracaju i sl, pa kada bismo razmisljali o tome koliki je procenat da nas udari auto, na ulicu ne bismo nikada izasli napolje. Ja sam misljenja za kakav god porodjaj da se neko odluci (sem ukoliko lekar ne odluci umesto tebe, kao u mom slucaju) treba da se naoruza pozitivnom energijom i mislima i da ocekuje najbolje. Ipak na svet donosimo nesto nama najvrednije i trebalo bi da ocekujemo porodjaj sa osmehom, a ne sa strahovima. Ja sam se licno jaaako plasila carskog reza i molila sam se da imam prirodan i normalan porodjaj, ali me je na kraju snaslo ono cega sam se najvise toliko plasila, plakala sam jako kada su mi saopstili i tresla sam se kao prut, ali sada nakon svega mogu da kazem da je porodjaj za mene bio jedno savrseno iskustvo. Ne znam kako izgleda prirodan porodjaj, (znam samo kako izgledaju kontrakcije jer sam ih imala citavu noc, ali nisu bile jake), ali da mi neko sada ponudi da se drugi put porodim prirodno ne bih pristala, trazila bih carski rez. To je samo moj stav na osnovu licnog iskustva, ne tvrdim generalno.
|
|
|
|