bulka -> RE: Carski rez (8.5.2011 14:17:41)
|
Pa mozda i nije drugacije, samo se ne radi obavezno, vec samo kad je neophodno. Ja sam se porodila u Srbiji i masirali su mi matricu. Masirali je previse lepa rec za taj bol. Meni je carski radjen oko podne, predvece su dosli i doktorka i doktor koji su radili operaciju. Kada je ona pocela da mi pritiska stomak ja sam joj odgurnula ruku, toliko me je bolelo. Ona je samo rekla: pa necemo tako,.. i posle vise nije dolazila, dok me je doktor obisao jos nekoliko puta u toku noci i masirao mi stomak, secam se da je poslednji put rekao:vraca se... Videla sam da zenu koja je lezala sa mnom niko sem sestara nije obilazio(iako je ona imala svog doktora u porodilistu a ja ne), a posle sam kada su me premestili u sobu pitala i druge zene ni njima nisu masirali stomak. Pre odlaska u bolnicu citala sam na Ringeraji iskustva sa carkog reza i sta najvise boli i ne secam se sem guppy RR u porodjajnoj prici da je iko pisao o masiranju materice. Predpostavljam da je taj postupak cesci kod blizanackih trudnoca. Materica se toliko razvuče od dve bebe (kod mene dve bebe 3050g i 2900g, dve posteljice,dve plodove vode) da moraju da je masiraju, da se skupi.
|
|
|
|