|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
7.12.2011 21:21:44   
vukosava
Ovde u SAD ne brane da jedes i pijes, ali ja sam se raspradala od bolova tako da mi nije bilo ni do cega a kamoli do hrane. Nisam jela uopste od cetvrtka uvece do ponedeljka...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 901
7.12.2011 21:26:16   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Tash

Ja ću da ponovim što sam već pisala: posle prvog CR, u opštoj anesteziji, trebalo mi je vremena da se naviknem da sam mama - to piše čak i u Radosnici user posted image . Ali mislim da je to više "šok" prvog deteta nego CR-a. Uglavnom, 10 dana nakon CR išla sam sa bebom u šetnje kao da ništa nije bilo.
No, onda je usledio drugi CR u spinalu. Taj spinal - to nije bilo za mene. Ništa loše se nije desilo, jednostavno, nije mi prijalo. I oporavak mi je duži, što mislim da nije imalo veze sa spinalom, već sa činjenicom da je drugi CR. Majčinski osećaj... nije bio jači zbog toga što sam videla musavu, tek izvađenu iz stomaka, bebu. I dalje nemam potpuni osećaj u tom delu stomaka, nekako je diskretno utrnutno, a prošlo je 15 meseci.

Ja se secam da sam imala ogromnu modricu na ledjima oko rupe za spinalnu... I bolela su me ledja jedno sedam dana... Ja u setnje nisam isla jer je bio sneg a pakovali smo se zato sto smo se preselili 15 dana nakon operacije u drugi grad. Kao sto kazes to utrnuto - meni prvih sest meseci je trebalo vremena da krenem, nekako mi je dole bilo to sve slb oko osecaja...

Ali nemojte me pogresno shvatiti: zelim samo da objasnim kakve bezveze stvari mogu da budu ako recimo doktori lose procene siutaciju. Ako vam zakazu CR SUPER! Bolje da bude sve to pripremljeno unapred nego probavati satima i danima i na kraju opet cvrc isto...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 902
7.12.2011 21:27:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: *boka*

Ja nisam smela nista da jedem od 18h, a vodu nisam smela da pijem od ponoci. Porodjena sam ujutru u 8.

Ja sa prvim nisam smela da jedem od 20 ili 22h, a da pijem od 22h, porođaj je bio u 8h.
Sadrugim mi je poslednji obrok bio oko 18h, ako se dobro sećam, a voda ne sme od ponoći. Ali pošto sam umirala od gladi, gricnula sam koju plazmu i posle 18h. I drugi CR je bio u 8h.

(odgovor članu *boka*)
  Direktna veza do poruke: 903
7.12.2011 21:30:22   
Anoniman
Da, već smo negde pisale o tome (davno), i ja sam tada zaključila da žene koje su loše prošle sa CR su većinom prvo prošle kroz prirodan porođaj i onda poslate na hitan CR. Verovatno se organizam na taj način previše iscrpi. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 904
7.12.2011 21:59:57   
Nensi*
Ja sam jela taj dan,doruckovala sam oko 9h,a oko 11h su odlucili da ce me poslati na carski jer je Vuk bio bas veliki (4270g i 58cm) a ja skroz zacementirana,operisali su me u 15h.
Nisam imala problema sa nadolazenjem mleka,ali je vuk bio non stop sa mnom,a i mm mi je odmah u bolnicu doneo pumpicu da stimulisem mleko da krene.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 905
7.12.2011 22:03:53   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: Hristinica

Devojke, svako ima svoje misljenje i svoje strahove..i ja jos ne znam kako cu, mada ima jos vremena... a kako se daje pinalna anestezija? koliko pre carskog reza se mora suzdrzavati vode i hrane?

Spinalna anestezija daje se sto kao i epiduralna, samo sto ne stavljaju kateter da bi se dodavalo jos kasnije ako treba, vec se odmah ubrizga doza anestezije, koja traje 3-4 sata.
Ja nisam smela nista da jedem od 18h, a vodu nisam smela da pijem od ponoci. Porodjena sam ujutru u 8.

Boko, a jesu li ti noge bile skroz utrnute? p.s. hvala na odgovoruuser posted image

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 906
7.12.2011 22:07:31   
Anoniman
Ja sam prosla super na carskom rezu. Oporavila sam se za dve nedelje. Kao da nisam bila operisana. Radjen je u opstoj anesteziji. Malo me je bolelo kad sam izasla iz anestezije ali uz lekove za bolove nisam nista osetila. Pocela sam da ustajem vec sutradan tad su mi i skinuli katetar. Sve u svemu ne mogu da se pozalim.

(odgovor članu Hristinica)
  Direktna veza do poruke: 907
7.12.2011 22:12:58   
*boka*
Hristinice, evo kako je to izgledalo u mom slucaju. Prvo mi je doktorka napipala mesto gde treba da ubode iglu. Ubod sam osetila kao da me neko prstom jako uboo, pritisao u taj deo. Znaci nije onaj ostar bol, vec nekako tup i vise neprijatan nego bolan. Onda je ubrizgala anestetik, izvadila iglu i rekla mi da mogu da legnem. Dok su oni mene pokrivali onim carsavima, namestali aparat za merenje pritiska itd, osetila sam prvo toplotu kako mi prolazi kroz noge, kao neka topla struja, a minut kasnije blag osecaj utrnulosti, ali ne ona neprijatna utrnulost, kao inace kad ti utrne noga, nego kao da ti nesto bridi u nogama. Onda je doktorka rekla, sad cu da napravim malecki rez, ako bilo sta osetis kazi, necemo poceti dok anestezija sasvim ne pocne da deluje. Nisam osetila rez, ali sam primetila da mogu da mrdam nozne prstice, pa sam se to uzviknula, plaseci se da nije delovalo, a ona se samo nasmejala i rekla, ma to je OK, slobodno ti mrdaj prsticima ako ti je lakse, nama ne smetas. I tad je sve pocelo.

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 908
7.12.2011 22:17:31   
*boka*
Pa gde si ti Marusko? Ljubim te u Magdalenu!

25.07.2011.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 909
7.12.2011 22:20:23   
Anoniman
Ma tu sam uvali Magdalenu na babu pa cevrljam po net. user posted image Sutra primamo vakcinu pa sam uzbudjena kao da ce mene da vakcinisu user posted image Ljubi Elenu puno user posted image

(odgovor članu *boka*)
  Direktna veza do poruke: 910
7.12.2011 22:30:32   
Nensi*

Hristinice, evo kako je to izgledalo u mom slucaju. Prvo mi je doktorka napipala mesto gde treba da ubode iglu. Ubod sam osetila kao da me neko prstom jako uboo, pritisao u taj deo. Znaci nije onaj ostar bol, vec nekako tup i vise neprijatan nego bolan. Onda je ubrizgala anestetik, izvadila iglu i rekla mi da mogu da legnem. Dok su oni mene pokrivali onim carsavima, namestali aparat za merenje pritiska itd, osetila sam prvo toplotu kako mi prolazi kroz noge, kao neka topla struja, a minut kasnije blag osecaj utrnulosti, ali ne ona neprijatna utrnulost, kao inace kad ti utrne noga, nego kao da ti nesto bridi u nogama. Onda je doktorka rekla, sad cu da napravim malecki rez, ako bilo sta osetis kazi, necemo poceti dok anestezija sasvim ne pocne da deluje. Nisam osetila rez, ali sam primetila da mogu da mrdam nozne prstice, pa sam se to uzviknula, plaseci se da nije delovalo, a ona se samo nasmejala i rekla, ma to je OK, slobodno ti mrdaj prsticima ako ti je lakse, nama ne smetas. I tad je sve pocelo.

E ovako isto je i meni bilo,samo sto ja nisam mogla da mrdam prstice na nogama. I kod mene je bio problem jer sam bila mnogo otecena u trudnoci pa je anesteziolog imao problema da nadje prsljen,ali sve je super proslo.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 911
7.12.2011 23:15:51   
vukosava

Devojke, svako ima svoje misljenje i svoje strahove..i ja jos ne znam kako cu, mada ima jos vremena... a kako se daje pinalna anestezija? koliko pre carskog reza se mora suzdrzavati vode i hrane?

Spinalna anestezija daje se sto kao i epiduralna, samo sto ne stavljaju kateter da bi se dodavalo jos kasnije ako treba, vec se odmah ubrizga doza anestezije, koja traje 3-4 sata.

Boko, a jesu li ti noge bile skroz utrnute? p.s. hvala na odgovoruuser posted image

Ne osecas noge uopste. Mozes ruke da pomeras normalno i sve vidis i cujes ali dole nista. Nakon operacije kad te prenesu i ostave na krevet i prenesu posle u sobu, ne znam nakon koliko vremena, kad te pitaju da ustanes onda osecas da su utrnule tek kad malo pusti spinal.

Meni su dali lokalnu anesteziju pre spinalne, ali ja sam bila pod bolovima od prirodnog porodjaja pa mi je to bilo smesno u odnosu na bolove dole... Nista nisam osetila.

Meni je sama operacija isto super prosla posto je bila kraj dvodnevne agonije. I konacno sam videla bebu. Samo sam bila besna na njih sto me nisu lepo rasekli u petak nego me terali da cekamo do nedelje da se sve zakomplikuje (posto se beba u medjuvremenu bila ukakila unutra). Jedino mi je bilo zima jako (imala sam temperaturu) i tresla sam se ko prut pa sam se samo koncentrisala da se previse ne tresem da bebu sto lakse izvade.

Direktna veza do poruke: 912
7.12.2011 23:22:22   
Nensi*
Ja sam se tresla posle operacije,ali to je kazu normalno posle spinalne anestezije.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 913
7.12.2011 23:27:38   
*boka*
I ja sam se tresla kao prut, ali posle operacije, kad je popustilo dejstvo anestezije. Toliko sam se tresla da sam odskakala sa kreveta. I meni je doktorka anesteziolog rekla da je to potpuno normalna reakcija. Ali jaaako je neprijatno, jel da?

25.07.2011.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 914
8.12.2011 11:21:33   
vukosava
Ja isto tako ali tokom operacije. Mislila sam da sam u frizideru. Bebu su izvadili u roku od 5 minuta a mene zasivali 15 minuta. Sve je bilo gotovo za 20 minuta. Moj anesteziolog se samo koncentrisala na to da mi drzi ruke posto ja nisam mogla da ih kontrolisem... Jeste rekla da je normalna reakcija ali u tom momentu sam imala osecaj da ce da mi kaze bilo sta. Ja nisam imala pojma da tako nesto moze da se desi.

Nesto razmisljam kad kazete da vas nije bolela rana nakon operacije... Prosto mi je neverovatno... Ili ste imale pomoc u kuci (majku ili nekog drugog pa niste stigli da je iziritirate obicnim aktivnostima)? Mene boli rana kad izvadim zub bar nedelju dana, a kamoli kad mi raseku ceo stomak...

< Poruku je uredio vukosava -- 8.12.2011 11:25:42 >

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 915
8.12.2011 11:26:59   
vukosava
IZVORNA PORUKA: popadija Mara

Ja sam prosla super na carskom rezu. Oporavila sam se za dve nedelje. Kao da nisam bila operisana. Radjen je u opstoj anesteziji. Malo me je bolelo kad sam izasla iz anestezije ali uz lekove za bolove nisam nista oset__ila. Pocela sam da ustajem vec sutradan tad su mi i skinuli katetar. Sve u svemu ne mogu da se pozalim.

E pa ja nisam uzimala lekove za bolove jer mi se od njih spavalo... Nisam imala nikog osim muza za pomoc a on se ziv raspadao tih dana pa je morao da spava a meni je beba bukvalno zivela na (*)(*)

Ja sam istog dana ustala i otisla peske u drugi kraj bolnice kod bebe. Stegla sam ranu i hodala (tako sam radila i nakon operacije slepog creva). Ali da nije bolelo - apsolutno nije tako.

< Poruku je uredio vukosava -- 8.12.2011 11:31:04 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 916
8.12.2011 11:33:10   
dunja RR

Mene sada, posle ove operacije koja je prošla nije strah od CR, ako zatrudnim i ako bude moralo tako.

Ja sam se probudila pred kraj operacije na kratko (verovatno dok su me zatvarali), i taj bol je neopisiv, užasan, ne želim da se sećam (verovatno su mi dalu slabu anesteziju, nemam pojma), dešava se.

Rekli su mi da je operacija koju sam imala slična ali teža teža od CR, i akoje tako, nema frke. Posle 5 dana sam izašla iz bolnice, pešaka došla kući, i nije me bolelo (zatezalo malo, ali to nije bol).

Imam osećaj da sam se brže oporavila nego posle laparo. Samo sada gnjave ovi hormoni koje primam user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 917
8.12.2011 11:34:33   
Anoniman

Meni jesu.

Direktna veza do poruke: 918
8.12.2011 11:37:18   
dunja RR

Sada pričamo na drugoj teni nešto, ali da pitam i ovde:

Da li vam je na tom mestu stomak kao presečen? Sada Irena spomenu na temi o cistama, a i kod mene je tako. Ne znam da li to svima bude, ili možda zato što imam par kila viška (ja sam umislila da je samo kod mene tako).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 919
8.12.2011 11:37:22   
vukosava
Mozda zovemo to "zatezanje" drugim imenima. Mene je "zatezalo" dva meseca sigurno. Doduse ja sam pocela da radim 4 nedelje nakon carskog pa sam stojala na poslu celo prepodne i sedela celo popodne... Isla sam ko her flik uz stepenice kad sam pocela da radim. Spavala u proseku manje od 3 sata jer je beba non stop isla na (*)(*).

Ali da ne boli nekog nesto posle bilo koje operacije stvarno mi neverovatno... Ja samo mislim da je to mama amnezija, da se desava mnogim zenama inace ne bi imale drugo ni trece dete user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 920
8.12.2011 11:39:39   
*boka*

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ja isto tako ali tokom operacije. Mislila sam da sam u frizideru. Bebu su izvadili u roku od 5 minuta a mene zasivali 15 minuta. Sve je bilo gotovo za 20 minuta. Moj anesteziolog se samo koncentrisala na to da mi drzi ruke posto ja nisam mogla da ih kontrolisem... Jeste rekla da je normalna reakcija ali u tom momentu sam imala osecaj da ce da mi kaze bilo sta. Ja nisam imala pojma da tako nesto moze da se desi.

Nesto razmisljam kad kazete da vas nije bolela rana nakon operacije... Prosto mi je neverovatno... Ili ste imale pomoc u kuci (majku ili nekog drugog pa niste stigli da je iziritirate obicnim aktivnostima)? Mene boli rana kad izvadim zub bar nedelju dana, a kamoli kad mi raseku ceo stomak...

Au Vuko, kako su te tako brzo usili? I kod mene si izvadili bebu u roku od par minuta, ali je sivenje posle trajalo oko 45 minuta. Secam se da mi je anesteziolog, kad mi je pricala o vrstama anestezije i kad sam izabrala spinal rekla da kada budem rodila i videla bebu, moze da mi da neki blagi anestetik da me uspava malo, da mi ne bude dosadno dok me budu sili, jer to dugo traje, posto imaju nekoliko slojeva da siju i jako je vazno da se sve kako treba usije, da kasnije ne bih imala problema. Ja nisam htela da me uspava, jer sam zelela da slusam svoju bebu i komentare pedijatara u susednoj prostoriji. I nije mi bilo dosadno. Doktor i doktorka su bili jako blesavi, smejali smo se sve vreme. Njih dvoje su se svadjali ko bolje peva i ko se bolje veseli u kafani. Ma sou program mi je bio na porodjaju. Stvarno sjajno iskustvo!

Inace muz i ja zivimo sami i nisam imala nikakvu pomoc u kuci, osim njegovu, ali kad on ode na posao beba i ja smo same i sve sam sama morala oko nje. Rana me najiskrenije nije bolela, u bolnici sam primala diklofen na 12 sati, a kuci nista i nije me bolelo ni dan jedan. Jedino sto mi je smetalo je sto mi je stomak visio preko rane kad ne nosim pojas, pa sam ga nosila non stop. Ali evo nakon 4 meseca stomak je ponovo lep i ravan (do duse sa ponekom strijom, ali sta da se radi).

25.07.2011.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 921
8.12.2011 11:40:17   
vukosava

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Sada pričamo na drugoj teni nešto, ali da pitam i ovde:

Da li vam je na tom mestu stomak kao presečen? Sada Irena spomenu na temi o cistama, a i kod mene je tako. Ne znam da li to svima bude, ili možda zato što imam par kila viška (ja sam umislila da je samo kod mene tako).

Mislis na mestu CR? Meni je rana nakon operacije bila jedno 4 x veca nego sto je oziljak sada. Evo sad godinu dana nakon CR vidi se samo oziljak ali je dugo izgledalo neravnomerno kao da je neko spojio dve koze sa strane jednu na drugu, nisu se bas najbolje uklapale. Ali sad samo vidim oziljak i strije oko njih. Sad je sve u istom nivou i oziljak mi vise ne trni kad ga pipnem kao u prva dva do sest meseci.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 922
8.12.2011 11:42:13   
dunja RR
Mene stvarno nije bolelo.

U bolnici nisam uzimala protiv bolova za ranu ništa, uzimala sam jedan dan za glavu jer me bolela od anestezije. Sestra me jednom pitala, pa kako tako-nećete protiv bolova, pa tek vam je 4. dan. Ja joj kažem-pa nisam uzimala ni 2. ni 3. user posted image .

Počela sam da radim posle 10-ak dana (išla u APR, završavala papire za firmu, i sve prevozom, nemam kola). Direktorka mi je došla iz Slovenije isto tako nešto, išle smo na sastanke. Niko nije provalio da sam operisana. Radila za računarom svaki dan, puno.

Jedan drug od mog muža nam bio svrato na kafu 2 dana od kada sam izašla iz bolnice i nije znao da sam operisana. Nisam mu rekla tada. Pre neki dan bio da uzme nešto, i pričamo i ja mu kažem da sam operisana i da me video posle operacije a on misli da se zezam. Ne veruje mi da sam operisana.

< Poruku je uredio dunja RR -- 8.12.2011 11:47:56 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 923
8.12.2011 11:43:17   
vukosava

Au Vuko, kako su te tako brzo usili? I kod mene si izvadili bebu u roku od par minuta, ali je sivenje posle trajalo oko 45 minuta. Secam se da mi je anesteziolog, kad mi je pricala o vrstama anestezije i kad sam izabrala spinal rekla da kada budem rodila i videla bebu, moze da mi da neki blagi anestetik da me uspava malo, da mi ne bude dosadno dok me budu sili, jer to dugo traje, posto imaju nekoliko slojeva da siju i jako je vazno da se sve kako treba usije, da kasnije ne bih imala problema. Ja nisam htela da me uspava, jer sam zelela da slusam svoju bebu i komentare pedijatara u susednoj prostoriji. I nije mi bilo dosadno. Doktor i doktorka su bili jako blesavi, smejali smo se sve vreme. Njih dvoje su se svadjali ko bolje peva i ko se bolje veseli u kafani. Ma sou program mi je bio na porodjaju. Stvarno sjajno iskustvo!

Inace muz i ja zivimo sami i nisam imala nikakvu pomoc u kuci, osim njegovu, ali kad on ode na posao beba i ja smo same i sve sam sama morala oko nje. Rana me najiskrenije nije bolela, u bolnici sam primala diklofen na 12 sati, a kuci nista i nije me bolelo ni dan jedan. Jedino sto mi je smetalo je sto mi je stomak visio preko rane kad ne nosim pojas, pa sam ga nosila non stop. Ali evo nakon 4 meseca stomak je ponovo lep i ravan (do duse sa ponekom strijom, ali sta da se radi).

Mene su zaheftali nisu me sili, sa nekom heftalicom, posle su mi vadili metalne nitne nakon 5 dana...

Mozda je onda fora da pritisnes ranu, ja nisam nosila pojas... A kad pritisnes stomak i odmah nakon operacije, ne boli rana, ja sam tako otisla do bebe cim sam pocela da osecam noge iste veceri...

Ili je fora u ravnom stomaku, moj je daleko od ravnog i pre trudnoce i posle trudoce user posted image

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 924
8.12.2011 11:44:06   
Anoniman
Šta su šili na tebi 45min? user posted image Moj ceo CR je trajao 20ak min (piše u por.priči tačno, ja zaboravila), i to su još anesteziolog i drugi lekar prigovarali doktoru koji šije kako to dugo traje i kako izvodi neke nove šavove na meni. user posted image

Dunja, kako presečen? Misliš, rez ti je uvučen, a salce visi i od gore i od dole? Meni je bilo tako, ali se vremenom vratilo u normalu, sada mi je ravan stomak (i rez).

(odgovor članu *boka*)
  Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

vrtić
zoća

da li je dobro za dete da krene u vrtić sa

1godinom (33%)

2godine (13%)

3godine (35%)

4godine (18%)

Ukupan broj glasova: 60

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here