|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
7.12.2011 12:28:48   
Anoniman
Da su mišljenja podeljena, kao i u svemu, i da svako od nas treba da teži onome u šta veruje. user posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 876
7.12.2011 13:03:37   
Sanchy
Nekada je carski stvarno bio bauk,rez je bio vertikalan i grozan,moja svekrva ga ima,i oporavak porodilja je bio znatno znatno duzi...danas je situacija ,po meni bar,promenjena...kao sto je neko napisao dosta doktorki se odlucuje za carski a cinjenica je da se porodilje mnogo brze oporavljaju cak i brze nego kada je u pitanju vaginalni porodjaj..moja kuma je treceg dana otpustena iz bolnice bez ikakvih tegoba ,vrlo malo je bolela rana dok je moja sestra koja se vaginalno porodila mesec dana imala bolove ,usivali su je,nije mogla da sedi,ma uzas jedan ,od tad mi nije dobro kad samo pomislim na "prirodni porodjaj" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 877
7.12.2011 13:17:16   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Nekada je carski stvarno bio bauk,rez je bio vertikalan i grozan,moja svekrva ga ima,i oporavak porodilja je bio znatno znatno duzi...danas je situacija ,po meni bar,promenjena...kao sto je neko napisao dosta doktorki se odlucuje za carski a cinjenica je da se porodilje mnogo brze oporavljaju cak i brze nego kada je u pitanju vaginalni porodjaj..moja kuma je treceg dana otpustena iz bolnice bez ikakvih tegoba ,vrlo malo je bolela rana dok je moja sestra koja se vaginalno porodila mesec dana imala bolove ,usivali su je,nije mogla da sedi,ma uzas jedan ,od tad mi nije dobro kad samo pomislim na "prirodni porodjaj" user posted image

Draga moja, kuma i sestra su ti ocigledno napravljene od drugog materijala. Ja sam tek 6 meseci nakon operacije (sto CR zaista i jeste) bila ona stara zena. To "bez ikakvih tegoba" je relativan opis...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 878
7.12.2011 13:37:48   
minavb
Vuko, posle 3 dana me pustili kući i posle 5 ssam šetkala i sve radila. Boleo me stomak kad kašljem,a li je sve ostalo bilo ok.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 879
7.12.2011 13:43:28   
bea83
IZVORNA PORUKA: New Mom

Ja samo kažem da ne kontam da se bira CR ako se ne mora, jer CR je operacija i to ne bezlazena, a nikako to da se shvati.
Ako se mora, mora se, kao i svaka druga urgentna intervencija, naravno. Ali ako se ne mora...

Nisam medicinski radnik (čak ni budući kao NMuser posted image ) ali se slažem sa ovim mišljenjem od reči do rečiuser posted image

Iskustva su različita, u okolini imam četiri "sveže" porodilje, dve sa carskim(jedna u opštoj, jedna u spinalnoj), dve prirodno, i obe sa carskim su požalile što su morale na carski(mada to nije bila njihova želja već su morale), iako su sasvim ok prošle. Činjenica je da se prirodan porodjaj ne zove dzabe tako,telo je pripremljeno na ovaj način donošenja na svet bebe, jer da je carski rez bolja opcija svi bi se poradjali tako. Ovo je samo moje mišljenje. Jednostavno ne bih dozvolila da mi neko seče organ i to tako važan kao što je materica (drugo je sečenje kože kao kod epiziotomije) niti bih ulazila u anesteziju (a pogotovo u opštu,sa kojom imam iskustvo i ne bih volela da ga ponovim, ne potpisuje se dzabe saglasnost za svaku anesteziju) ukoliko ne moram.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 880
7.12.2011 13:46:19   
Anoniman
Ja nisam potpisala ništa za anesteziju, ni opštu, ni spinalnu. 

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 881
7.12.2011 13:51:30   
lanajelena
Meni je komisija dozvolila da biram da li cu na CR ili prirodno uz indukciju izabrala sam prirodno jer sam se plasila carskog user posted image (verujem da sam u manjini sto se tice toga)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 882
7.12.2011 13:53:18   
bea83
Eto i u tome su različita iskustva. Možda je bilo hitnouser posted image  U Frontu se potpisuje neki papirić gde u principu izjavljuješ da si upoznat sa svim mogućim posledicama i eventualnim komplikacijam, ne sećam se tačno pošto sam bila malo izgubljena ali to je suština otprilike. Opet ne znam da li je tako u svakom slučaju ali to je moje iskustvo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 883
7.12.2011 13:58:55   
Anoniman
Moji CR da li su bili hitni? Ne, oba su bila zakazana. 

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 884
7.12.2011 14:05:35   
Sanchy
IZVORNA PORUKA: vukosava

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Draga moja, kuma i sestra su ti ocigledno napravljene od drugog materijala. Ja sam tek 6 meseci nakon operacije (sto CR zaista i jeste) bila ona stara zena. To "bez ikakvih tegoba" je relativan opis...
U pravu si ,zao mi je sto si prosla lose,za mene ne postoji druga opcija osim carskog jer ne zelim da mucim ni sebe ni bebicu ,iskreno,pa sta mi Bog da...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 885
7.12.2011 17:27:00   
vukosava

IZVORNA PORUKA: minavb

Vuko, posle 3 dana me pustili kući i posle 5 ssam šetkala i sve radila. Boleo me stomak kad kašljem,a li je sve ostalo bilo ok.

Ma i mene su pustili kuci nakon 3 dana i jesam radila nakon operacije, selila se 5 h voznje nakon dve nedelje (ja vozila kola). Isla sam na posao 3 nedelje nakon operacije. Ali bolela me je rana svaki put kad ustajem, nije da nije...Nisam imala isti osecaj na stomaku, tek kasnije mi se javilo da osecam sve kao pre... Tek nakon 6 meseci nikakav bol vise nisam osecala. Ja sam licno probala svaku varijantu porodjaja, i prirodni i carski, i da biram volela bih da mi je beba izasla prirodno do kraja a ne do 7 cm... Mozda zato mi je oporavak od carskog bio drugaciji, jer je ipak prirodni trajao 2 dana i beba izasla do 7 cm. Ja pricam pre o hitnom carskom a ne o onom unapred zakazanom, tu je garant sve lakse... Samo hocu da kazem da nije bas da je bezbolna stvar... Ko svaka operacija...

Ja sam molila moju doktorku da mi ne recituje moguce rizike pred operaciju, rekla sam secite i radite sta god hocete... Ali morala je po protokolu... Sve je na kraju bilo ok, ali opet nije svakome tako...

A sto se rizika tice:
- losa reakcija na anesteziju je moguca
- da zaborave nesto unutra (secam se kad su poceli da broje gaze i instrumente, samo sam kontala, joj prebrojte sve jer znam za slucaj jedne devojke sto je umrla zbog sepse nakon zaboravljene gaze u stomaku)
- pojava tromba (nije bas moguce toliko setati tokom posoperativne nege prva tri dana - ipak je to rana jako velika i preseklo se nekoliko slojeva tela ne samo spolja koza...
- teze krece mleko, jer telo nije proslo kroz prirodan tok da se otpusti signal u mozgu da je beba izasla (neke zene koje su imale CR u totalnoj su mi rekle da nisu imale osecaj da su se porodile)

sanchy: ko mora mora, tu nema dvojbe... Da sam bila u Srbiji i meni bi sigurno CR zakazali jer mi je beba bila 4490 g i 56.5 cm na mojih 157 cm. Ali meni to nisu skontali pre porodjaja (3 dana posle termina)...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 886
7.12.2011 17:58:56   
mihi

IZVORNA PORUKA: minavb

Ma i mene su pustili kuci nakon 3 dana i jesam radila nakon operacije, selila se 5 h voznje nakon dve nedelje (ja vozila kola). Isla sam na posao 3 nedelje nakon operacije. Ali bolela me je rana svaki put kad ustajem, nije da nije...Nisam imala isti osecaj na stomaku, tek kasnije mi se javilo da osecam sve kao pre... Tek nakon 6 meseci nikakav bol vise nisam osecala. Ja sam licno probala svaku varijantu porodjaja, i prirodni i carski, i da biram volela bih da mi je beba izasla prirodno do kraja a ne do 7 cm... Mozda zato mi je oporavak od carskog bio drugaciji, jer je ipak prirodni trajao 2 dana i beba izasla do 7 cm. Ja pricam pre o hitnom carskom a ne o onom unapred zakazanom, tu je garant sve lakse... Samo hocu da kazem da nije bas da je bezbolna stvar... Ko svaka operacija...

Ja sam molila moju doktorku da mi ne recituje moguce rizike pred operaciju, rekla sam secite i radite sta god hocete... Ali morala je po protokolu... Sve je na kraju bilo ok, ali opet nije svakome tako...

A sto se rizika tice:
- losa reakcija na anesteziju je moguca
- da zaborave nesto unutra (secam se kad su poceli da broje gaze i instrumente, samo sam kontala, joj prebrojte sve jer znam za slucaj jedne devojke sto je umrla zbog sepse nakon zaboravljene gaze u stomaku)
- pojava tromba (nije bas moguce toliko setati tokom posoperativne nege prva tri dana - ipak je to rana jako velika i preseklo se nekoliko slojeva tela ne samo spolja koza...
- teze krece mleko, jer telo nije proslo kroz prirodan tok da se otpusti signal u mozgu da je beba izasla (neke zene koje su imale CR u totalnoj su mi rekle da nisu imale osecaj da su se porodile)

sanchy: ko mora mora, tu nema dvojbe... Da sam bila u Srbiji i meni bi sigurno CR zakazali jer mi je beba bila 4490 g i 56.5 cm na mojih 157 cm. Ali meni to nisu skontali pre porodjaja (3 dana posle termina)...

7. dana od CR sam mogla da trčim, CR su mi radili u epidurala i ja sam prezadovoljna, niti sam kašljala niti me rana bolela ništa, oporavljala sam se mnogo duže posle prirodnog porođaja, mesec dana nisam mogla da sednem nego neki polusedeći položaj, između mog prirodnog i CR u epiduralu biram CR uvek.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 887
7.12.2011 20:12:54   
Hristinica
Devojke, svako ima svoje misljenje i svoje strahove..i ja jos ne znam kako cu, mada ima jos vremena... a kako se daje pinalna anestezija? koliko pre carskog reza se mora suzdrzavati vode i hrane?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 888
7.12.2011 20:29:27   
*boka*

Vuko onda sam mozda i ja od tog materijala user posted image Isti sam slucaj kao i njena kuma. Nakon 4 dana mi skinuli konce i pustili me kuci, a odmah nakon izlaska iz porodilista sam normalno funkcionisala, setala, isla u kupovine, ma sve najnormalnije bez ikakvih tegoba. Sad je 4 meseca kako sam se porodilla, stomak mi je ravan kao da nisam ni bila trudna, a osecam se kao da se nikada nisam ni poradjala.

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 889
7.12.2011 20:41:56   
*boka*

soperativne nege prva tri dana - ipak je to rana jako velika i preseklo se nekoliko slojeva tela ne samo spolja koza...

Sa ovim su me naplasile zene u bolnici, kad mi je saopsteno da cu morati na carski. Jaooo neces imati mleka, zovi muza da ti nabavi dohranu, ja ga jadnog iscimala da ide da kupi aptamil, da kupi i otkuva jos jednu flasicu itd. Porodila sam se u 8:20h ujutru, popodne oko 18h sam zamolila sestru da mi promeni spavacicu koja je bila samo prebacena preko mene, jer sam se oznojila i sva je mokra. Kad je ona dosla, kaze mama niste se oznojili, vama curi mleko i to bogami dobro i donela mi lonce da se izmuzem da bi odnela da daju bebi. Tako da to sa carskim rezom i nemanjem mleka nije tacno. Ja ga dobila posle nekoliko sati i to sam imala toliko, da sam mogla tri bebe da hranim.
I da, ustala sam isto popodne, a sutradan sam vec setala, obavljala sve oko bebe jer je u Misovicu baby friendli za sve.

E sad, mozda sam ja imala srece da tako prodjem, poznajem i ja dosta zena koje su se nakon carskog reza dugo zalile na sve i svasta, ali eto ja sam kao nova vec odavno.

25.07.2011.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 890
7.12.2011 20:45:30   
*boka*

IZVORNA PORUKA: Hristinica

Devojke, svako ima svoje misljenje i svoje strahove..i ja jos ne znam kako cu, mada ima jos vremena... a kako se daje pinalna anestezija? koliko pre carskog reza se mora suzdrzavati vode i hrane?

Spinalna anestezija daje se sto kao i epiduralna, samo sto ne stavljaju kateter da bi se dodavalo jos kasnije ako treba, vec se odmah ubrizga doza anestezije, koja traje 3-4 sata.
Ja nisam smela nista da jedem od 18h, a vodu nisam smela da pijem od ponoci. Porodjena sam ujutru u 8.

25.07.2011.

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 891
7.12.2011 21:01:58   
vukosava

IZVORNA PORUKA: mihi

7. dana od CR sam mogla da trčim, CR su mi radili u epidurala i ja sam prezadovoljna, niti sam kašljala niti me rana bolela ništa, oporavljala sam se mnogo duže posle prirodnog porođaja, mesec dana nisam mogla da sednem nego neki polusedeći položaj, između mog prirodnog i CR u epiduralu biram CR uvek.

E pa mozda su meni problemi bili vezani za dva dana prirodnog porodjaja pre hitnog carskog... A jel ti bio zakazan CR?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 892
7.12.2011 21:03:56   
vukosava

IZVORNA PORUKA: *boka*

Vuko onda sam mozda i ja od tog materijala user posted image Isti sam slucaj kao i njena kuma. Nakon 4 dana mi skinuli konce i pustili me kuci, a odmah nakon izlaska iz porodilista sam normalno funkcionisala, setala, isla u kupovine, ma sve najnormalnije bez ikakvih tegoba. Sad je 4 meseca kako sam se porodilla, stomak mi je ravan kao da nisam ni bila trudna, a osecam se kao da se nikada nisam ni poradjala.

Mozda je mene moja beba razvalila unutra odkud znam. Imala je 4.5 kg i 56.5 cm a ja samo 157 cm. Ja se uopste nisam setala niti isla u kupovine, raspadala sam se skroz. Ili ste mozda vi mladje pa vam rane brze zarastaju... A jesi li isla na zakazani ili si imala prirodan pre CR?

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 893
7.12.2011 21:07:09   
vukosava

Sa ovim su me naplasile zene u bolnici, kad mi je saopsteno da cu morati na carski. Jaooo neces imati mleka, zovi muza da ti nabavi dohranu, ja ga jadnog iscimala da ide da kupi aptamil, da kupi i otkuva jos jednu flasicu itd. Porodila sam se u 8:20h ujutru, popodne oko 18h sam zamolila sestru da mi promeni spavacicu koja je bila samo prebacena preko mene, jer sam se oznojila i sva je mokra. Kad je ona dosla, kaze mama niste se oznojili, vama curi mleko i to bogami dobro i donela mi lonce da se izmuzem da bi odnela da daju bebi. Tako da to sa carskim rezom i nemanjem mleka nije tacno. Ja ga dobila posle nekoliko sati i to sam imala toliko, da sam mogla tri bebe da hranim.
I da, ustala sam isto popodne, a sutradan sam vec setala, obavljala sve oko bebe jer je u Misovicu baby friendli za sve.

E sad, mozda sam ja imala srece da tako prodjem, poznajem i ja dosta zena koje su se nakon carskog reza dugo zalile na sve i svasta, ali eto ja sam kao nova vec odavno.

Nije svakom beba nakon porodjaja u sobi. Moja je bila na aparatima, onim za pracenje srca i pluca jer je pustila govance u plodovu vodu pa je morala da bude u drugom odeljenju u bolnici. Nismo uopste bile zajedno tri dana. A jedna moja drugarica koja je imala CR uopste nije uspela da doji dete, mleko joj nije krenulo... Tako da sve je moguce i jedno i drugo. Ako je CR bio zakazan, ako je beba bila ok na rodjenju i ako je bila sa majkom od pocetka, onda je sve ok oko mleka. Ali ako razdvoje majku i dete, ne ide uvek lako sa pustanjem mleka...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 894
7.12.2011 21:10:05   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Hristinica

Spinalna anestezija daje se sto kao i epiduralna, samo sto ne stavljaju kateter da bi se dodavalo jos kasnije ako treba, vec se odmah ubrizga doza anestezije, koja traje 3-4 sata.
Ja nisam smela nista da jedem od 18h, a vodu nisam smela da pijem od ponoci. Porodjena sam ujutru u 8.

Izgleda da je i tebi bio zakazan CR ako su ti rekli odkad da ne jedes. Meni nije, ja sam se poradjala prirodno od petka do srede i nakon sto sam dobila temperaturu i beba nesto lose vezano za otkucaje srca u 16 h u nedelju, bila sam prebacena na hitan CR.

Ali ja samo zelim da dam primer zene koja je zavrsila na neplaniranom CR jer i to je moguce da se desi. I nije isto kao kad zdrava i prava legnes na sto, a beba stoji i dalje u stomaku a ne u porodjajnom kanalu...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 895
7.12.2011 21:13:11   
Sanchy

soperativne nege prva tri dana - ipak je to rana jako velika i preseklo se nekoliko slojeva tela ne samo spolja koza...

Super i to za mleko,da ,na mnogim sajtovima sam naisla na taj podatak da teze krene mleko posle carskog ali sve zene sa kojima sam pricala nisu imale problema sa timuser posted image ...Danas mi se snaja porodila na carski za sada je relativno dobro kaze boli ali ne sad neizdrzivo...videcemo kako ce ona proci ali ja mislim da je danas ta intervencija savrsenija nego ranije i da ce sve sve biti okuser posted image

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 896
7.12.2011 21:14:54   
*boka*
Auuuuu Vuko MASALA! Pravi bebac dzin! Moja Elena je takodje bila velika, bila je tih dana najveca beba u porodilistu, ali opet dosta manja od tvoje. Ona je imala 4.160 i 55 dugacka, a ja sam visoka 168. Inace nisam bas mnogo mlada, imam 31 godinu.
Nisam ja Vuko pre porodjaja htela ni da cujem za CR. Imala sam nocne more od pomisli na to. Isla sam na one vezbice za trudnice, naucila disanje, naucila da se napinjem, otisla na porodjaj kao pravi streber, potpuno pripremljena na prirodan porodjaj i kad su mi rekli da iz mnogo razloga prirodan porodjaj ne dolazi u obzir, kao da su mi samar udarili. Ocajna sam bila, ali sad nakon svega nosim najlepse iskustvo u zivotu. Mozda sam ja stvarno imala srece i prosla bas idealno i sto se intervencije tice i sto se tice oporavka.

25.07.2011.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 897
7.12.2011 21:19:04   
vukosava
Ma hvala onom ko izmisli CR, da ga nije, ja i moja beba ne bi bili ovde danas.

Ni meni nista nisu rekli o carskom, a o prirodnom sam sve naucila... Mada meni je sve to veoma slicno bilo kao operacija slepog creva, seku stomak i tamo i ovamo.. Mislim na vreme potrebno za oporavak...

A sto se kretanja mleka tice: ako niste sa bebom, samo forsirajte ispumpavanje i ima da krene. Meni je krenulo bas da lije u petak, a carski bio u nedelju. I nisam koristila dohranu nakon toga prvih pet nedelja njenog zivota uopste...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 898
7.12.2011 21:19:17   
*boka*

Izgleda da je i tebi bio zakazan CR ako su ti rekli odkad da ne jedes. Meni nije, ja sam se poradjala prirodno od petka do srede i nakon sto sam dobila temperaturu i beba nesto lose vezano za otkucaje srca u 16 h u nedelju, bila sam prebacena na hitan CR.

Ali ja samo zelim da dam primer zene koja je zavrsila na neplaniranom CR jer i to je moguce da se desi. I nije isto kao kad zdrava i prava legnes na sto, a beba stoji i dalje u stomaku a ne u porodjajnom kanalu...

Vuko ali ti svakako tokom ta dva dana nisi mogla da jedes i pijes, dok si se poradjala, tako da su mogli da ti daju spinalnu anesteziju. Mada kod tebe su verovatno drugacije okolnosti odlucile o vrsti anestezije. Nisu bas imali vremena da razmisljaju o tome, jer si bila hitan slucaj.

25.07.2011.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 899
7.12.2011 21:21:26   
Anoniman
Ja ću da ponovim što sam već pisala: posle prvog CR, u opštoj anesteziji, trebalo mi je vremena da se naviknem da sam mama - to piše čak i u Radosnici user posted image . Ali mislim da je to više "šok" prvog deteta nego CR-a. Uglavnom, 10 dana nakon CR išla sam sa bebom u šetnje kao da ništa nije bilo.
No, onda je usledio drugi CR u spinalu. Taj spinal - to nije bilo za mene. Ništa loše se nije desilo, jednostavno, nije mi prijalo. I oporavak mi je duži, što mislim da nije imalo veze sa spinalom, već sa činjenicom da je drugi CR. Majčinski osećaj... nije bio jači zbog toga što sam videla musavu, tek izvađenu iz stomaka, bebu. I dalje nemam potpuni osećaj u tom delu stomaka, nekako je diskretno utrnutno, a prošlo je 15 meseci.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...

Anketa

Najlepše ime za dečaka
Coka011

Nemanja (27%)

Strahinja (21%)

Vukašin (15%)

Bogdan (13%)

Miloš (23%)

Ukupan broj glasova: 183

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here