|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
8.12.2011 11:45:06   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: vukosava

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Sada pričamo na drugoj teni nešto, ali da pitam i ovde:

Sad je sve u istom nivou i oziljak mi vise ne trni kad ga pipnem kao u prva dva do sest meseci.

Koliko ti je trevalo da dođe u isti nivo?

Meni bukvalno izgleda kao da je stomak usečen, pravom linijom i taj gornji deo štrči preko donjeg (ali kažem imam viška, ne puno, ali ima). I još je tako, pravolinijski pa izgleda baš neprirodno.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 926
8.12.2011 11:45:27   
vukosava
Onda ako druge nista ne boli posle operacija, ja sam izgleda cudo prirode... Ili me bolelo to od prirodnog porodjaja user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 927
8.12.2011 11:46:09   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Tash

Dunja, kako presečen? Misliš, rez ti je uvučen, a salce visi i od gore i od dole? Meni je bilo tako, ali se vremenom vratilo u normalu, sada mi je ravan stomak (i rez).

Baš tako Tash!

E super, znači ima nade da se vrati user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 928
8.12.2011 11:46:20   
vukosava

Sada pričamo na drugoj teni nešto, ali da pitam i ovde:

Sad je sve u istom nivou i oziljak mi vise ne trni kad ga pipnem kao u prva dva do sest meseci.

Koliko ti je trevalo da dođe u isti nivo?

Meni bukvalno izgleda kao da je stomak usečen, pravom linijom i taj gornji deo štrči preko donjeg (ali kažem imam viška, ne puno, ali ima). I još je tako, pravolinijski pa izgleda baš neprirodno.

Nisam sigruna, evo u ponedeljak ce mi biti godinu dana nakon operacije i sad je tako.
A pose operacije slepog creva sam bila ona ista stara nakon sest meseci.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 929
8.12.2011 11:49:21   
Anoniman
Posle prvog CR ni ja nisam uzimala ništa za bolove, posle drugog jesam. 

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 930
8.12.2011 11:50:28   
*boka*

Ali da ne boli nekog nesto posle bilo koje operacije stvarno mi neverovatno... Ja samo mislim da je to mama amnezija, da se desava mnogim zenama inace ne bi imale drugo ni trece dete user posted image

Vuko veruj mi, ako je iko panicar sto se bola tice to sam ja. Za svaku pa i najmanju glupost tipa menjanja plombe trazim anesteziju. Imam jako nizak prag, ne trpim ga nikako. Kod mene nije amnezija u pitanju, jer i kad su me zvali da mi cestitaju tih dana dok smo bile u bolnici, takodje sam govorila da me nista ne boli i svi mi se cudom cudili. Kad sam dosla kuci nakon 4 dana odmah sam podigla bratovog sina od godinu i po dana i 14kg, pa su me izgrdili, ali meni nije smetalo da ga drzim. Moja svekrva i dan danas svima prica kako ja kao i da se nisam poradjala, sve normalno radim i funkcionisem.
Mozda sam ja, kao sto si rekla vec od nekog drugog materijala user posted image Mozda sam stvarno samo imala srece i prosla najsavrsenije sto moze.

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 931
8.12.2011 11:51:34   
Anoniman
Vuko, ja mislim da si ti namučila organizam prirodnim porođajem, i onda ga "doradila" CR-om. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 932
8.12.2011 11:52:32   
dunja RR

Vuko, ja mislim da si ti namučila organizam prirodnim porođajem, i onda ga "doradila" CR-om. 

To i ja mislim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 933
8.12.2011 11:54:50   
*boka*

Šta su šili na tebi 45min? user posted image Moj ceo CR je trajao 20ak min (piše u por.priči tačno, ja zaboravila), i to su još anesteziolog i drugi lekar prigovarali doktoru koji šije kako to dugo traje i kako izvodi neke nove šavove na meni. user posted image

Tash ne znam, znam samo da su bebu izvadili u 08:20h a ja sam bila gotova u 09:10h. I nisu me heftali, nemam nikakve kopce da se vide, samo tanka linija. Unutrasnji sav sam imala i samo jedan konac. Ufircali su me skroz super. Uslikacu kasnije ako zelite, pa cu vam pokazati kako izgleda moj oziljak posle 4 meseca.
Odosmo malo u setnju da iskoristimo lep dan, pa vam saljem slicicu kasnije.

25.07.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 934
8.12.2011 12:05:20   
Anoniman
Ni ja nisam imala kopče. Posle prvog sam vadila konce, posle drugog sam imala one resorbujuće. 

(odgovor članu *boka*)
  Direktna veza do poruke: 935
8.12.2011 12:06:52   
vukosava

To i ja mislim.

Moguce. U petak u ponoc nisam mogla da pricam od bolova a meni se CR desio tek u nedelju u 17 h. Najgore je cekanje da anestezija proradi nakon sto ti kazu da sa bebinim otkucajima srca nesto nije u redu. Tako da long live zakazani CR!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 936
8.12.2011 12:25:01   
madre

Onda ako druge nista ne boli posle operacija, ja sam izgleda cudo prirode... Ili me bolelo to od prirodnog porodjaja user posted image

nisi cudo prirodeuser posted image ja sam umirala od bolova prva dva dana, ali kod mene, mislim, ima dosta veze sa anestezijom... prvi dan je bilo uzas, dok jos nije popustila anestezija, strasnooo mi je bilo lose, celo telo me je bolelo, ma strasno mi je bilo! a rana kao rana, to sam i ocekivala... uzimala sam lekove protiv bolova... prvi dan mi nisu dali, a onda u moju sobu utrci zena koja se pre dva, tri dana porodila carskim i ja pomislim wtfuser posted image ja ne mogu da mrdnem, a ona trckarauser posted image a ona kaze da svaki dan uzima lekove protiv bolova i onda sam se i ja opametila.
a imam i poznanicu koja kaze a je cim se probudila iz anestezije sisla dole da pusiuser posted image user posted image tako da, sve je individualno....

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 937
8.12.2011 12:26:24   
madre

Dunja, kako presečen? Misliš, rez ti je uvučen, a salce visi i od gore i od dole? Meni je bilo tako, ali se vremenom vratilo u normalu, sada mi je ravan stomak (i rez).

Baš tako Tash!

E super, znači ima nade da se vrati user posted image

dunja, i meni je isto tako bilo, ali se sve vratilo na svoje mestouser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 938
8.12.2011 12:40:35   
Nensi*

Šta su šili na tebi 45min? user posted image Moj ceo CR je trajao 20ak min (piše u por.priči tačno, ja zaboravila), i to su još anesteziolog i drugi lekar prigovarali doktoru koji šije kako to dugo traje i kako izvodi neke nove šavove na meni. user posted image

I meni je sve trajalo oko 45 minuta. Boka i ja smo se porodile u istoj bolnici,pa mozda tamo tako rade,otkud znam.

Vuko,i mene je uzasno bolela rana prva 2-3 dana,kad sam trebala prvi put da ustanem mislila sam da cu da se srusim od bolova,ali posle 10 dana sam se osecala kao da nista nije bilo,sve sam radila normalno po kuci.

Dunja,i ja imam taj problem,meni jedan deo koze malo prelazi preko oziljka,ali to je sigurno zbog viska kilograma na stomaku koji ja nikako da skinem user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 939
8.12.2011 12:46:51   
minavb
I moj carski je trajao 15-20 minuta. Rana me nije nešto naročito bolela i prvo jutro sam se sama šetala po hodniku, išla u wc, jedino nisam mogla da kašljem, boleo me čitav trbušni zid kad se zakašljem. Stomak mi je malo osetljiviji u predelu rane i boli me kad me Vanja odvali nogom, ali je inače kao da ništa nije bilo-trčanje, trbušnjaci, leđaci, nošenje, plivanje...ništa mi ne smeta.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 940
8.12.2011 12:49:35   
madre
IZVORNA PORUKA: Nensi*

Vuko,i mene je uzasno bolela rana prva 2-3 dana,kad sam trebala prvi put da ustanem mislila sam da cu da se srusim od bolova,ali posle 10 dana sam se osecala kao da nista nije bilo,sve sam radila normalno po kuci.

istouser posted image
a to kasljanje, ne pominjite! svaki put kad sam oset_ila da cu da se zakasljem pila sam po gutljaj vode, to mi je pomagalo... inace, pre nego sto sam se porodila, zene su mi govorile da je najgore kasljanje, a ja sam se pitala sto bih ja kasljala... nisam razmisljala... tako da, zene, spremite se na kasljanjeuser posted image (koliko puta pomenuto kasljanje u jednoj recenici user posted image )

< Poruku je uredio madre -- 8.12.2011 12:53:21 >

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 941
8.12.2011 13:00:00   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: minavb

I moj carski je trajao 15-20 minuta. Rana me nije nešto naročito bolela i prvo jutro sam se sama šetala po hodniku, išla u wc, jedino nisam mogla da kašljem, boleo me čitav trbušni zid kad se zakašljem. Stomak mi je malo osetljiviji u predelu rane i boli me kad me Vanja odvali nogom, ali je inače kao da ništa nije bilo-trčanje, trbušnjaci, leđaci, nošenje, plivanje...ništa mi ne smeta.

Mina a kada mogu dapočnem da radim trbušnjake, da trčim? Ja sam uvek pomalo vežbala, ali sada ne znam da li smem. Probala sam dizanje nogu (dve noge odjednom, levo desno) i sutra dan me nešto žigalo, pa kontam da ipak ne smem.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 942
8.12.2011 13:08:53   
minavb
U zavisnosti od zdravstvenog stanja (lekar treba da te pregleda i da ti odobri) već posle trećeg meseca se može početi sa laganim vežbanjem. Neko ozbiljnije vežbanje posle 6 meseci. Mislim da imamo temu o tome.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 943
8.12.2011 13:14:47   
dunja RR

Imamo,a li se tamo spominje i do 2 godine da ne smeju trbušnjaci, mnogo bre:(

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 944
8.12.2011 13:37:57   
vukosava

IZVORNA PORUKA: madre

IZVORNA PORUKA: Nensi*

istouser posted image
a to kasljanje, ne pominjite! svaki put kad sam oset_ila da cu da se zakasljem pila sam po gutljaj vode, to mi je pomagalo... inace, pre nego sto sam se porodila, zene su mi govorile da je najgore kasljanje, a ja sam se pitala sto bih ja kasljala... nisam razmisljala... tako da, zene, spremite se na kasljanjeuser posted image (koliko puta pomenuto kasljanje u jednoj recenici user posted image )

Pritisnes ranu i onda kasljes... Meni je tako bas bilo, najgore mi je bilo ustajanje i uzimanje bebe iz kreveca svako malo tih prvih dana...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 945
8.12.2011 13:41:45   
minavb

Imamo,a li se tamo spominje i do 2 godine da ne smeju trbušnjaci, mnogo bre:(

Ja sam posle 6 meseci malo sama kod kuće radila, posle sam išla na power plate pa u teretanu. Ništa mi ne smeta.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 946
8.12.2011 13:53:27   
*boka*

I meni je sve trajalo oko 45 minuta. Boka i ja smo se porodile u istoj bolnici,pa mozda tamo tako rade,otkud znam.

Meni su objasnili da to dugo traje zato sto oni siju svaki sloj posebno. Ne znam da li svi tako rade, ali u Misovicu je tako. Tacno 45 minuta su me sili, a nije mi delovalo da sporo rade, jer su im ruke sve vreme bile zauzete. Dve doktorke su me sile, i bas su me fino ufircale. Oziljak sada jeste dugacak, ali su mi rekli da ce se za nekih godinu dana smanjiti skoro duplo.
I da, doktirka mi je rekla da je sa vezbama najbolje da pocnem 3 meseca nakon porodjaja i da smem da radim i gornje i dinje trbusnjake.

< Poruku je uredio *boka* -- 8.12.2011 14:00:16 >

25.07.2011.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 947
9.12.2011 22:44:52   
Sanchy
A da li je neka od vas nosila steznik za porodilje ?Procitala sam da se nosi oko tri meseca od dana kada izadjes iz bolnice,da rana manje boli zato sto je pritisnuta i da se brze ti stomacni misici vracaju odnosno da je manja verovatnoca da ti ostane stomacic trajno...e sad koliko je to tacno?Ne znam da li postoji ova tema posebno ali svakako se i odnosi na vreme posle carskoguser posted image

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 948
9.12.2011 22:48:13   
Anoniman
Ja sam nosila i stava sam da mnogo pomaže da se vrati stomak što brže. No, mišljenja su podeljena: Mider gaće i steznik KLIK

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 949
9.12.2011 22:49:49   
Nensi*
Ja ga nisam nosila redovno jer su bile paklene vrucine pa nisam mogla da ga trpim i sad se uzasno kajem zbog toga. Sledeci put nosim pa makar bilo 50 stepeni.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

lepse
pisuljica

Sintija (38%)

Silvija (62%)

Ukupan broj glasova: 115

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here