Delijagirl -> RE: Školica za roditelje (2.11.2009 20:13:00)
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Pa ja sam nasla dve skolice-3 nedelje jednom nedeljno po dva sata za casove koji pomazu pri porodu (disanje, poze, pomoc od muza), i nasla sam basic baby care casove, na koji se ide jedanput (i muz i zena), da nauce brigu o novorodjenchetu, od pelena i brige o pupku, pa do prve pomoci za bebu. Tako da smo mm i ja odlucili da obavezno idemo na to, jer necemo imati nikoga da nam pomogne (patronaznih sestara ovde nema koje dolaze), tako da cemo biti on, ja i beba sami kuci. Sa obzirom na to da nijedno od nas nikada nije brinulo o bebi, odlucili smo da nam ovaj drugi cas BAS treba! Navodno da se vezba na lutki, pa videcemo koliko je korisno, pisacu vam kada dodje vreme. Veruska ja nezelim da ti izpodbijam odusevljenost ali ja znam iz primera u skoli smo radili na lutki a kada smo krenuli na praksu u porodaliste to je sasvim treca prica jer lutka se ne mrda, ne upiski te i tako dalje. Mada to sam ja mozda kod vas bude drugacije. Zar nemate u americi neke te centre odakle mozes da narucis patronaznu sestru ili kako vec ili da uzmete neku studentkinju babicu, sestru sta vec da vam bar prvi par dana pomogne i pokaze sve?
|
|
|
|