LunaLu -> RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? (26.9.2010 11:47:46)
|
Drage moje, prosla sam dva puta kroz neuspesna VTO i znala sam da je dosadno i tesko lezati, pa sam se skroz i fizicki i prsihicki pripremila za to ovog treceg puta, kad je hvala Bogu i uspelo. Tako se namestilo, ili je to moj profesor slucajno smislio, ali sam ja bila na odmoru tri nedelje pre aspiracije, sto mi je jako dobro doslo, jer sam usporila svoj tempo, koji je pre toga bio ubitacan, posao, dezurstva, dodatni posao, znam da sam racunala da u proseku svaki dan sam odlazila u 7h, a vracala se oko 22h. Upravo taj odmor mi je omogucio da lakse lezim 15 dana, jer je tesko da se iz pune brzine bacite na potpuno mirovanje, adrenalin jos tece kroz krv. Imala sam vremena da detaljno spremim kucu, opeglam sve neopeglano, preslozim zimsku garderobu. Za lezanje sam spremila knjige, ali sam isla na laku literaturu, izbegavala sam ono vezano za trudnocu i razvoj bebe, jer jednostavno nisam zelela da sebe opterecujem prerano nekim informacijama. Spremila sam sto filmova, sto onih nasih domacih starih i novih humoristickih serija, uz moje omiljene filmske kanale na TV-u, i da resavala sam Sudoku, koji mi je bolje uposljavao mozak od ukrstenica. Dolazili su mi dragi ljudi, oni koji nisu mogli, sa njima sam pricala telefonom i vreme je proslo. Ovo pisem za sve sve one koje zbog situacije moraju da miruju tokom trudnoce, ali jos vise za one spremaju za VTO, jer koliko je vazna hormonska priprema, mislim da je jos vaznije pripremiti duh i telo za sve to i VEROVATI U POZITIVAN ISHOD!.
|
|
|
|