RE: Takmicarsko roditeljstvo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

vukosava -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (29.5.2011 15:07:07)

ja mislim - tudja deca njihova stvar. ne volim da meni drze predavanja ni ja da drugima pricam kako mislim sta... citam knjige, surfujem, trazim i cesto nesto sto cujem od nekoga je totalno drugacije on onog sto nadjem u literaturi. npr:
- nisam koristila siroko povijanje
- dete mi spava na ledjima
- ne diram dete dok spava, ne okrecem ga
- ne dajem joj caj
- ne dajem joj ekstra vode
- cekam da napuni 6 meseci da pocnem sa cvrstom hranom
- kupam je svako drugo vece
- ne nosi cilibarsku ogrlicu
- ne nosi crvenu narukvicu ...

da sam u srbiji oteli bi mi dete [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sanjica26 RR -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (29.5.2011 15:22:15)

Vukosava meni jos nisu oteli dete, a radim slicno kao i ti.[sm=smiley36.gif]

vukosava -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (30.5.2011 3:32:29)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Vukosava meni jos nisu oteli dete, a radim slicno kao i ti.[sm=smiley36.gif]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
+ ne dajem AD kapi

NadaR -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (21.6.2011 8:54:53)

IZVORNA PORUKA: vukosava

A sta kazete za komentare kad vas neko pita kako je dete, ti kazes nesto sto je trenutno aktuelno a ta ista takva osoba odgovara: "A da, i nasa mala je sa x meseci znala vec da xxx".

Pa onda sta pitas kad znas sta rade bebe to godiste...

IZVORNA PORUKA: n i n a

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
E da Vuko, taj detalj sam zaboravila-MOJE dete je pametnije!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
"Tvoj još ne tapše-jao pa moj L je to radio već sa pet meseci! Tvoj još ne govori-e moj N je zvao mama sa 8 meseci!"
Jeste! A sa godinu dana upisao je prvu godinu studija!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

isidora88 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 9:35:42)

naleteh sad na ovo i prosto ne mogu da verujem dokle su u stanju neki roditelji da izmisljaju.

evo ovo je pisalo na jednom gorumu :

ja Vas u potpunosti razumem. Cini mi se da i ja imam isti "problem" kao i Vi. Okolina ocigledno ne moze da oprosti i ne podnosi bilo kakav uspeh. A nase bebe su ocigledno veliki uspeh za nas. Evo primera: moja beba ima sedam meseci. Sa dva meseca je sedela bez pridrzavanja, a sa tri je prohodala. Pelene ne koristimo od cetvrtog meseca. Sa pet meseci sam shvatila da su skupa kolica koja sam kupila bila promasena investicija, jer ih ona vise ne zeli pa smo morali da kupimo biciklu. Od sestog meseca je vozi bez pomocnih tockova. U junu idemo na more, pa smo je pre tri dana upisali u skolu plivanja, a danas nam je instruktor dao i prvu diplomu "Najmladji plivac". Sto se moci govora tice, ona zaista ne prica puno ali zato kada nesto kaze ili pita ja prosto nemam odgovora. Latinicu jos nije svladala (ne zelim da je forsiram), ali se zato sama uspavljuje citajuci bajke na cirilicnom pismu. Kakva su Vasa iskustva po tom pitanju? Ujedno bih zamolila sve koji su na ovom forumu za informaciju da li postoji MENSA za bebe, posto bih je uclanila. Pozdrav svima, a posebno Jeci

izvor bebac.rs

bokicans -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 9:40:08)

A hahahahaa Isi ma ja mislim da je ovo neka zezancija.Ovo normalan čovek nece napisati.To je garant neko napisao da popali druge.

isidora88 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 9:46:39)

bila je jos jedna koja je nesto slicno napisala pa je ova onda stavila slag na tortu sa svojim komentarima [sm=smiley36.gif]
moje dete ne radi nista od toga,da se zabrinem [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 9:48:34)

Eee,svasta cu jos videti! Ja mislim da je ovo samo provokacija,za tu Jecu.[sm=jezicek.gif]

Lu -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 9:51:13)

Ma isto moje dijete, s tim što je moje istovremeno naučilo i ćirilicu i latinicu... a šta su vam to pelene, mi to nismo imali [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

isidora88 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 9:53:39)

ja umirem od smeha [sm=smiley36.gif]

jovicaa -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 9:58:24)

ovo je sarkazam ko vrata[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jabudic -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 12:24:37)

Hahaha, uspavljuje se citajuci bajke [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Naravno da je sprdnja sve ovo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

jance -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 13:02:12)

meni je bolje to sto vozi biciklo bez pomocnih tockova [sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif]
mislim da ih je doticna samo pokusala spustiti na zemlju sa svojim "pohvalama"

Brana -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (4.7.2011 13:05:20)

To mora da je pisala moja zaova[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ishler -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (8.3.2012 16:51:51)

Ljudi i ne vide koliko su smesni,a u sustini lazu sebe.[sm=smiley2.gif]
To je ono,,
moje dete sedi s tri,stoji i hoda sa 6,sa 5 naucilo da govori,do prvog rodjendana zna 5 jezika,,ha,ha,ha[sm=smiley36.gif]
Stvarno svasta,ne vidim potrebu za tim.
Svako dete je individualno ne vidim porebu da se hvalim njegovim razvojem.
To dodje kao uporedjivanje gradje i lepote deteta,
Koliko primecujem ljudi se hvale decom kao da su igracke za pokazivanje.
Svakome je njegovo dete najlepse,najpametnije,
ali potreba da nesto isticemo po svaku cenu pa cak i da je istina ,je po meni lecenje komleksa roditelja koji su apsolutno frustrirani sobom.
tj izgledaju kao akrepi a gradjeni su kao trutovi.
U sustini zele da prikazu dete,kakvo oni nisu bili,pa tako lece komplekse.
Na takve izjave kazem kako sam odusevljena,verovatno imaju buduceg svetskog sampiona u gimnastici ili buduceg Teslu.
Blago njima[sm=smiley1.gif]
Covek koji ima lepo dete,sposobno i pametno,koji je zadovoljan sobom nece nikada to ni pomenuti.[sm=smiley1.gif]

mamamikka -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (8.3.2012 17:26:38)

muka mi je od takmičenja i poređenja. juče mi svekrva kaže "joj kako David (7meseci) još ne sedi samostalno kad Nina (3 meseca) već sedi i uspravlja se da stoji." Pa neka je baš me briga ako njeni roditelji misle da je to uspeh, neka. Moj stariji sin je počeo da sedi sa punih 9 meseci, a prohodao sa 13. Pa šta? Pelene je ostavio sa 2 godine i 7 meseci. Ali je sretno dete i to je najbitnije. svako radi kako misli da je najbolje, ja se zgrozim kad čujem komentare "još nije? aaa... moj je to ovako/onako". šta sad? Svako dete ima svoj tempo i treba ih podsticati, daleko od tog, ali svemu treba mera.

Sanchy -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (8.3.2012 17:32:20)

Mrzim uopste price o deci kada je neko okupljanje to me strasno smara a pogotovu to moje dete ono,moje dete ovo,kao da ne postoji nijedna druga tema na ovom svetu,iskreno se nadam da necu biti takva,a pogotovo sto mi je najuze drustvo svi bez dece ,neudati i neozenjeni pa da jos krenem da ih smaram ufff [sm=smiley13.gif]

vukosava -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (8.3.2012 17:36:24)

IZVORNA PORUKA: isidora88

naleteh sad na ovo i prosto ne mogu da verujem dokle su u stanju neki roditelji da izmisljaju.

evo ovo je pisalo na jednom gorumu :

ja Vas u potpunosti razumem. Cini mi se da i ja imam isti "problem" kao i Vi. Okolina ocigledno ne moze da oprosti i ne podnosi bilo kakav uspeh. A nase bebe su ocigledno veliki uspeh za nas. Evo primera: moja beba ima sedam meseci. Sa dva meseca je sedela bez pridrzavanja, a sa tri je prohodala. Pelene ne koristimo od cetvrtog meseca. Sa pet meseci sam shvatila da su skupa kolica koja sam kupila bila promasena investicija, jer ih ona vise ne zeli pa smo morali da kupimo biciklu. Od sestog meseca je vozi bez pomocnih tockova. U junu idemo na more, pa smo je pre tri dana upisali u skolu plivanja, a danas nam je instruktor dao i prvu diplomu "Najmladji plivac". Sto se moci govora tice, ona zaista ne prica puno ali zato kada nesto kaze ili pita ja prosto nemam odgovora. Latinicu jos nije svladala (ne zelim da je forsiram), ali se zato sama uspavljuje citajuci bajke na cirilicnom pismu. Kakva su Vasa iskustva po tom pitanju? Ujedno bih zamolila sve koji su na ovom forumu za informaciju da li postoji MENSA za bebe, posto bih je uclanila. Pozdrav svima, a posebno Jeci

izvor bebac.rs

[sm=bravo.gif] Dobra fora! Ja se stalno zezam i kazem moja nema vremena ni za sta jer ceo dan resava parcijalne diferencijalne jednacine [sm=jezicek.gif]

ishler: a ta takmicenja za najlepsu bebu, to je tek neverovatno... Ekstrem takvih tendencija je ono "Toddlers & Tiaras". Ja bi svakoj onoj lujki oduzela dete majke mi.

mamamikka: Moja ima 15 meseci i hoda uz namestaj i kad je pridrzimo ali ne jos potpuno sama. Nek mi je ziva i zdrava, ja je za hodanje forsirati nimalo necu. Kad hoce da sama ide nek ide.

branki* -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (8.3.2012 17:54:47)

o,boze,zar i u roditeljstvu postoji rivalitet[sm=smiley29.gif]!?

mamamikka -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (8.3.2012 18:15:49)

IZVORNA PORUKA: vukosava

ishler: a ta takmicenja za najlepsu bebu, to je tek neverovatno... Ekstrem takvih tendencija je ono "Toddlers & Tiaras". Ja bi svakoj onoj lujki oduzela dete majke mi.

mamamikka: Moja ima 15 meseci i hoda uz namestaj i kad je pridrzimo ali ne jos potpuno sama. Nek mi je ziva i zdrava, ja je za hodanje forsirati nimalo necu. Kad hoce da sama ide nek ide.

Todlers&tiaras sam jednom gledala i potpuno se slažem, nešto ne verujem da je preterano zdravo izlagati dečicu svemu tome. Što se tiče prohodavanja, potpuno mi je nebitno u kom mesecu se desilo- zabrinula bih se da je moja pedijatrica nešto rekla, ovako sam na sve komentare pogotovo dušebrižničkih koleginica sa decom- tinejdžerima koji su sasvim sigurno bili u svemu mogućem i nemogućem najnajnaj reagovala sistemom promaje u glavi, baš me zabole što neko misli da je to trebalo da se desi tad i tad. Branki postoji, naravno.

ishler -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (9.3.2012 13:53:02)

Naravno da postoji za iskompleksirane,to se moze primetiti na svakom koraku.
Pre neki dan sam se nasmejala kada su me pitali da li moja beka od nepunih 8m pocinje da hoda,odgovor je bio uveliko trci[sm=kuza.gif]
Inace izbori za lepotu su po meni bolesni[sm=smiley29.gif]

tijatija -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 19:42:44)

Meni je mladja cerka pocela da hoda sa 16 meseci, a do tad su me [sm=hudicek1.gif] sa pricom kako treba " strucni" savet a ne samo pedijatar da je pogleda jer s njom nesto nije uredu [sm=smiley29.gif] i zilion stvari.
A da sa tri meseca jede sira i hleba , sa 5 meseci hoda ( ali mora da je prdrze malo) sa 6m kaze daj i molim, ma da i hvala lepo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

indy_25 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 21:13:44)

Ja stvarno ne znam sto nekim ljudima smeta kada neko svoje djete hvali [sm=zmeden.gif] i ne mislim da su te osobe iskompleksirane. Ja svog sina hvalim na sva zvona jer sam ponosna i srecna sto ga takvog imam. Opet Saru kudim jer je mala smota. Ne vidim razlog zasto neki roditelji su toliko ljubomorni da ne mogu stvarno da slusaju tudju srecu i lijepe stvari. Bas za 8 mart smo izveli moju svekrvu i zaovu ja i moj muz na veceru. Moj muz je poceo da prica o mom sinu kako on treba da ide u specijalnu skolu za super pametnu djecu. I tako on poceo da nabraja sta se desilo na roditeljskom sta mu je uciteljica rekla o njemu. U pola price moja ga zaova prekida i sva se zacrvenila od muke i pocela drhtavim glasom da govori kako moj sin kasni jednu godinu ovdje u Holandiji i zato je on najbolji u svom razredu. Nikakve logike kaze joj moj muz pa sto bi onda ga slali u tu skolu samo bi ga prebacili za razred vise. ona je ostala bez teksta. Mislim ja nju volim i ona je meni draga ali vide se da je pomalo ljubomorna, i ona ima sina vrsnjaka sa mojim sinom. Niko nije imao namjeru da se takmici sa njom i njenom djecom nego onako je moj muz poceo pricu. Kasnije moj muz kaze da je ona bas iskopleksirana i da ne voli da slusa takve price. CCcc ja ostala bez teksta.

I evo sad ja vas sve pitam kojima smeta kad neko prica o svom djetetu nesto lijepo zasto vam to smeta mislim koji je razlog bas me zanima?

mamamikka -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 21:29:27)

meni konkretno uopšte ne smeta kad neko hvali svoje, nego kad omalovažava moje. i kad to čujem- npr tok razgovora: kako je D, šta ima novo? kažem naučio je da se okreće sa stomaka na leđa-aaa pa moj xy je to mnooogo pre, nije to ništa, on je tad već znao i ovo i ono. e to mi smeta, i sve nalik tome. I to nema veze s kompleksima. mojim.

indy_25 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 21:37:20)

Ma normalno ako tvoje djete ponizava i ako kaze sto tvoje ne radi ovo moje to radi i meni bi to smetalo,ali stekla sam utisak da kroz nekoliko postova ovdje to nekima i smeta pa me eto samo interesuje zasto im smeta kad neko svoje djete hvali?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>