RE: Takmicarsko roditeljstvo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

mamamikka -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 21:45:57)

neznam, i ja hvalim svoju decu ali ne da bi ih poredila s nekim. svako je priča za sebe i to je to. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 21:46:45)

ne smeta mi ponos roditelja ako ima meru, ali ako satima slusam "moja jelena ovo i moja jelena ono" dodje mi da skocim kroz prozor. super, videle smo se, svaka je ishvalila svoje dete po 10 minuta i ajmo dalje. a ne da predjemo na pricu o mom poslu, pa se ona ubaci sa "moja jelena ...". ja pitam kako joj je drugi sin, ona kaze "dobro, a moja jelena ..." [sm=zmeden.gif]
to se zove "prosla horizont ludila i dalje ubrzava" a ne ponos.

indy_25 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 21:51:33)

Hvala Black Betty na konkretnom odgovoru [sm=smiley1.gif]. Onako bas me zanimalo pa sam zeljela cuti odgovore.

Anoniman -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 21:56:27)

nemnachem [sm=smiley1.gif]
nisam bas planirala da ti odgovorim, nego da se pozalim na Jeleninu mamu [sm=jezicek.gif]

indy_25 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 21:58:18)

[sm=smiley36.gif]

sarti -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 22:08:33)

Mene mnogo nervira kada sveki uporedjuje moje dete i dete moje zaove, razlika je dva meseca. I naravno moje nikad ne valja, te ne radi to, ne radi to...[sm=smiley11.gif]
Para mi na usi izlazi, ali kuliram je jer ja svoje dete ne hvalim, kao sto to radi moja zaova!

indy_25 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 22:17:13)

Moja svekrva isto tako uvijek hvali cerkicu od moje zaove vise i vremena provodi sa njom i vidi se da joj je je veca miljenica od moje Sare jer moju Saru ni nevidja cesto. Meni to uopste nije krivo svako ima pravo da voli vise jednog od drugog. I ja cu mozda imati neko unuce koje ce mi biti omiljeno mozda od kcerke ili od sina i zbog toga mi i nije krivo jer se stavljam u njihove koze. Ili recimo moja sveki hvali Bellu kako Bella pjeva pjesmice kako Bella prca itd. Moja Sara nije ni blizu nje a vrsnjakinje su moram to priznati kad je tako. E sad moja sveki ne uporedjuje njih dvije nego samo malu Bellu hvali i meni je stvarno od srca drago kad je vidim koliko svasta zna.

Anoniman -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 22:19:39)

Indy, ja tebe gotivim kao da si mi rod rođeni, toliko si dobrodušna i neiskvarena da je to neverovatno, retka i divna osobina[sm=smiley31.gif]

indy_25 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 22:23:41)

Oooo Hvala Nedjo sad sam se postidila [sm=smiley9.gif]

tijatija -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (10.3.2012 22:31:57)

Meni jedino smeta neko preuvelicavanje, i to sto je neko vec spomenuo kad me neko pita za m ja kazem super, pocela je sastavljati reci i sli. ona ce moj xy je pre pola godine ili godinu to radio ( sto je ne pametno, nego fenomen )samo neznam cemu to preivelicavanje, i sta se sa time postize.

ishler -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (11.3.2012 11:14:47)

Indy koliko shvatam ovde je prica o preterivanju,i isticanju osobina koje ne postoje.Pa normalno je da svako pohvali svoje dete.Ali ljudi cija deca su obicno manje napredna od proseka imaju potrebu da preuvelicavaju stvari i hvale se time.Ja nikada nisam cula da roditelj cije je dete napredno ima potrebu da to stalno potencira.Uspeh mog deteta mene cini srecnom a nemam potrebu da o tome pricam price.:)A jako mi je drago da cujem da ima stvarno napredne dece,a ne da je to samo prica.

pepeljuga -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (11.3.2012 11:33:45)

Ja izgleda imam srece sa drugaricama koje uopste nisu u tom fazonu, mi volimo malo da uporedjujemo decu (sve sinovi, po mesec ili dva razlike gore-dole u odnosu na mog sina) ali bas nijedna nije u fazonu da se takmici, zato ih volim [sm=smiley27.gif]
Medjutim, rodbina je druga prica, sestra mm (ne rodjena, ima ih mali milion) svaki put kad nas vidi istice koliko jede njeno dete. V je prilicno sitan jer nema na koga da bude krupan, mi smo svi sitni i vitki i mozemo da jedemo sve i svasta i nista nam se ne vidi. On super jede ali mu se prosto nista ne vidi i mene bas briga za to sve dok je on zdrav. Ipak, svaki bozji put kad se vidimo ona zapne kako M. nosi stvarcice dva broja vece od mog V. iako je pet i po meseci mladji od njega, kako pojede vocni jogurt od 500ml dok kazes keks [sm=smiley29.gif]
i tome slicno. Lepo mi se jednom smucilo i kazem ja njoj: "e pa nemoj onda da se cudis sto sa 13 meseci nije jos prohodao, V. je sa toliko vec trcao po plazi" [sm=jezicek.gif] Ja stvaarno, stvaaarno nisam u tom fazonu ali morala sam, navukla me na takmicenje [sm=smiley4.gif]

branki* -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (11.3.2012 11:46:24)

ha,ha!pepeljugo,ja bih se pravila blesava,kao da ne primecujem na sta ona cilja,pa bih joj sve klimala glavom i odobravala-ozbiljno!toliko moze da pojede?!svaka cast!blago tebi!super ti je sin!gle samo koji broj nosi,masala!

mamamikka -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (11.3.2012 11:58:54)

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

super, videle smo se, svaka je ishvalila svoje dete po 10 minuta i ajmo dalje. a ne da predjemo na pricu o mom poslu, pa se ona ubaci sa "moja jelena ...". ja pitam kako joj je drugi sin, ona kaze "dobro, a moja jelena ..." [sm=zmeden.gif]

hahaha ne verujem kakav lik baš sam se nasmejala!
[sm=smiley36.gif]

vukosava -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (11.3.2012 15:11:05)

Mene licno su oduvek smarale price o tudjoj deci. Pogotovu kad nisam imala svoje. I sad se trudim da imam druge teme u razgovorima ne samo jao deca su ovo deca su ono. I ne volim da podnosim izvestaje sta moje dete radi. Nasa stvar. To pricam samo mami i svekrvi jer one sve zapitkuju. Meni se cini da zene koje non stop pricaju o deci su obicno one koje ne rade ili nemaju neke druge teme da ih okupiraju, to im je ceo zivot. Meni je sestra jednom rekla, pa meni se nista ne desava ja sam ceo dan sa sinom, to mi je sve o cemu znam sad da pricam. I onda se svaki razgovor svodi na aaaa, jaooo maca tetkina i sl. Smaranje. Bar meni...

Indy: ja imam dve sestre i totalno smo razlicite po mnogim stvarima. I mene je uvek nerviralo kad uhvate da hvale jednu a ne drugu. Desilo se npr. da sto se skole tice ja sam bila na tom polju talentovana i znam kako je moja srednja sestra patila kad su svi pominjali mene, sto od rodbine, sto u skoli. Uvek je bila mini ja, neko ko se uporedjuje sa nekim standardom. To nije fer. Po mnogim drugim stvarima su opet mene uporedjivali sa mojim sestrama (tezina). Ja sam uvek bila tenk a moje sestre mrsavice. I uvek su se svi cudili sto sam ja izrod po tom pitanju. Otkud znam. Tako je kako je... Pazi molim te da ako vec volis da hvalis dete, hvali ih oboje. Naci ces pozitivnih stvari i kod jednog i kod drugog. Veoma je lose za decu da slusa roditelja koji iz usta ne ispusta jednog a ti ako si taj drugi, sta sve moze da ti prolazi kroz glavu? Da te mama manje voli? A deca ce tako nesto da pomisle. A da se porede deca razlictih godista to je nemoguce. I dosta stvari zavisi od secanja koliko nas vara...

Anoniman -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (11.3.2012 15:18:30)

ja imam dve sestre i totalno smo razlicite po mnogim stvarima. I mene je uvek nerviralo kad uhvate da hvale jednu a ne drugu. Desilo se npr. da sto se skole tice ja sam bila na tom polju talentovana i znam kako je moja srednja sestra patila kad su svi pominjali mene, sto od rodbine, sto u skoli. Uvek je bila mini ja, neko ko se uporedjuje sa nekim standardom. To nije fer. Po mnogim drugim stvarima su opet mene uporedjivali sa mojim sestrama (tezina). Ja sam uvek bila tenk a moje sestre mrsavice. I uvek su se svi cudili sto sam ja izrod po tom pitanju. Otkud znam. Tako je kako je..

i dan-danas to rade. upravo sam po milioniti put poistala "neprijatna, samoziva sa zajedljivim komentarima, kako ti je sestra tako opustena i nasmejana..." inace, povremeno i zamenimo uloge, pa ona bude "neprijatna". pa sam im rekla da slucajno ne porazmisle sta to izaziva zajedljivost-da se ne prevare i pogledaju u ogledalo ...
porodica je tu da bude uz tebe i stiti te, ali i da ti istrenira zivce ...

vukosava -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (11.3.2012 15:26:39)

IZVORNA PORUKA: BlackBetty
i dan-danas to rade. upravo sam po milioniti put poistala "neprijatna, samoziva sa zajedljivim komentarima, kako ti je sestra tako opustena i nasmejana..." inace, povremeno i zamenimo uloge, pa ona bude "neprijatna". pa sam im rekla da slucajno ne porazmisle sta to izaziva zajedljivost-da se ne prevare i pogledaju u ogledalo ...
porodica je tu da bude uz tebe i stiti te, ali i da ti istrenira zivce ...

Mene sva ta poredjenja generalno nerviraju... Kao da kad dvoje ljudi napravi x dece treba da su ko neki roboti - svi isti...

indy_25 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (14.3.2012 17:33:36)

Vuko ne mogu da hvalim oboje kad recimo sara nije bas za neku hvalu a eto deni stvarno jeste. Normalno da ih isto volim glupo je pricati o tome. Sara je mali zloco i sta ja tu mogu ne mogu izmisljati neke talente kad ih trenutno nema. A to hoceli cuti ona ili on kako jedno hvalim a drugo ne, ne vjerujem da ce se desiti jer ja ne volim da mi djeca stoje.za vratom i slusaju rarazgovore starijih. Imaju svoje sobe i ne prisustvuju uopste kad nam neko dodje isto tako ako smo kod nekog djeca moja ne mogu sjediti s nama za stolom. Sara sad za sada moze jer je mala a cim pocne da konta nece moci ni ona.

Ja stvarno nisam upoznala nijednu osobu do sada koja je izmislila da njeno djete nesto moze. Ja se ne bi ni druzila s takvim osobama i rekla bi im u lice da su lazovi i da su bolesni ljudi jer je to vec bolest.Ove moje drugarice se pohvale sa djetetom ali i ja vidim daje sve to tacno.

Anoniman -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (14.3.2012 17:39:25)

Imala sam neki primer , baka koja hvali unuku koja je sa 8-9 meseci ne znam sad tacno mogla da recituje pesmice [sm=smiley36.gif] Meni je to simpaticno

minna -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (14.3.2012 20:25:02)

Jedna moja koleginica ciji sin je sad vec veliki je posebno umela da me smara sa tim kako su oni sve uvek bez problema. Kakio je na nosu sa 6 meseci, piskio sa 12, od prvog dana spavao po celu noc, prohodao sa 8 meseci, propricao sa 12 i bla bla bla... ja se samo iskljucim, klimam glavom i kazem da, da. A kroz glavu mi prolazi da pitam - A sa koliko meseci je poleteo?[sm=jezicek.gif]

IZVORNA PORUKA: vukosava

Mene licno su oduvek smarale price o tudjoj deci. Pogotovu kad nisam imala svoje. I sad se trudim da imam druge teme u razgovorima ne samo jao deca su ovo deca su ono. I ne volim da podnosim izvestaje sta moje dete radi. Nasa stvar. To pricam samo mami i svekrvi jer one sve zapitkuju. Meni se cini da zene koje non stop pricaju o deci su obicno one koje ne rade ili nemaju neke druge teme da ih okupiraju, to im je ceo zivot. Meni je sestra jednom rekla, pa meni se nista ne desava ja sam ceo dan sa sinom, to mi je sve o cemu znam sad da pricam. I onda se svaki razgovor svodi na aaaa, jaooo maca tetkina i sl. Smaranje. Bar meni...

Jao uvek sam se plasila da ne budem ovakva, da mi se ne svede sve na pricu o detetu i mislim da ne smaram previse...bar moje drugarice kazu da ne[sm=smiley1.gif]

mama kukunka -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (14.3.2012 21:10:31)

IZVORNA PORUKA: ribizla

Imala sam neki primer , baka koja hvali unuku koja je sa 8-9 meseci ne znam sad tacno mogla da recituje pesmice [sm=smiley36.gif] Meni je to simpaticno

babe su posebna prica, i meni su simpticne kad tako preuvelicavaju i hvale unucice..
I moja ima slicne ispade, J je najbolje dete ( to ona meni objasnjava ako je grdim zbog neceg).verujem da tako i drugima prica.. a secam se da mene i sestru nikad nije hvalila pred srugima kad smo bile male..tek sad ume da kaze kako joj je samnom sve bilo lako, kako sam bila dete puno radosti, i kako sam prosla sve skole kao najbolji djak i fakultet a da nije ni primetila..kako sam bila odgovorna..i blabla...
htedoh reci da izgleda i ja'''' rastem'''' u slicnu majku-mozda sam malo skrta u pohvalama svog deteta ..

Mariya -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (3.4.2012 0:25:06)

Razlika između kumine K. i moje Lu je 17 dana (Lu je mlađa). Nakon naših porođaja krenulo je takmičenje između moje svekrve i kumine svekrve (one su drugarice), čije unuče jede,pije,kaki podriguje više, ma bitno je bilo čak i to koja je ranije primila vakcinu[sm=zmeden.gif] i da li je imala reakciju na nju. To me je užasno nerviralo jer je moja svekrva svaki put prepričavala šta sve K. radi. Nije ona omalovažavala moje dete već me je to upoređivanje nerviralo. Naravno da je Lu kasnila sa svime 2 nedelje.
Međutim, kako je vreme prolazilo, moja Lu je napredovala više od K., počela da spava celu noć, polako je u svemu "postala bolja" i odjednom je takmičenje prestalo...
I jeste me nerviralo, ali kad sam videla da kumina K. ne zna da se okrene sa leđa na stomak i sa stomaka na leđa (neverovatno za dete od 7 meseci, ali kuma joj ne da da to radi jer će se udariti[sm=zmeden.gif]), a moja lu se bacaka po krevetu, otkotrlja se do stvari koja joj je zapela za oko i uzme je, a evo danas je počela i da sedi, taako sam ponosna na nju, baš me nešto tera da kumi da pošaljem mail da joj natrljam na nos da moje dete sedi! (valjda je to takmičasrki duh). Joj što sam gadura[sm=hudicek.gif]Postadoh i ja takmičarska majka...

Sesilija 83 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.4.2012 14:14:07)

Eovo je prica nikada ne ispricana to me je pre smaralo vrlo (dok nisam imala dete,i kad neko zna da se mm i ja lecimo a prica mi o svojoj deci, tu sam piz..la)
E a sad ti isti ljudi kad su dolazili da vide moju bebu to je bilo strasno pitaju me npr 'JEL SISA?Ja kazem da i ona me prekine i prica o tome kako je ona dojila svoje dete,,, ali nejzece mi je bilo pitaju me kakao sam prosla porodjaj i ja pocinjem 'Ma dobro je bilo nije strasno... i prekida me njen muz(koji je prisurtvovao porodjaju) Sa pricom kako su naponi lagani kako ne boli toliko,kako zene preuvelicavaju da bi ih muzevi postoval.. i ostsle gluposti
Svasta sam mu rekla pa majmune jedan nisi ti rodio dete nego ona tebe od gledanja nije moglo da boli[sm=hudicek1.gif]
Malo sam skrenula sa teme ali i to je neko takmicenje ... u roditeljskom debilizmu!

pandina -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.4.2012 14:18:31)

Bravo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anoniman -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.4.2012 20:31:35)

BB ti me uvek nasmejes

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>