RE: Takmicarsko roditeljstvo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Olga75 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.9.2013 9:22:36)

pre neki dan sretnem poznanicu , ima sina dve godine starijeg od zvercice i krenu mamateme i dodjemo da tog da je mislim kako treba M da ide na aikido kad ona meni : Aikidooo???????? aaaaa , moj L ide na karate i vec ima zeleni pojas [sm=smiley14.gif]
ja : odlicno
ja stvarno nemam pojma kako ti pojasevi idu i tako to al pa tacno da je Brus Li nema sanse da za mesec dana ima zeleni pojas i tako

Torbica -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.9.2013 11:54:02)

Evo ovako ide, sad cu ja da ti pojasnim, u zemlji Srbijii bar. Krece se ili u septembru ili u januaru. Ako krene u septembru polaganje je na zimu i prvi pojas je ZUTI. Sledece sezone trenira za NARANDZASTI, a trece sezone za ZELENI. E sad, ako je talenat trebace samo jos jedna sezona za PLAVI a onda bar godinu dana za braon i jos godinu za crni. Ovo u idealnim uslovima. Dakle, zeleni moze da dobije nakon godinu ipo treniranja, osim ako joj tata nije trener. [sm=jezicek.gif]

big mum -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.9.2013 14:47:25)

O ovome bih mogla da vam pišem stranicama i stranicama.

Moja djeca su pravi fenomeni.Mali Wunderkindovi[sm=jezicek.gif]

Sa 2 mjeseca su se okretali,sa 6 uveliko išli na tutu.Na prvi rođendan su već uveliko pričali 2 strana jezika.Sa 18 mj vozili bicikl bez točkića a sa dvije godine bzrajali i oduzimali do 100[sm=bravo.gif]

Uvidjevši veeeeeelike sposobnosti svojih malih pametnica poslala sam aplikaciju na Cambridge i Oxford.I možete misliti primljeni su[sm=bravo.gif]
Samo čekam da im bude gotov pasoš pa ih same šaljem u UK.
Vjerujem da ničija djeca nisu pametna kao moja[sm=jezicek.gif]

Sanchy -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.9.2013 15:03:25)

Big mum[sm=smiley36.gif]...toga ima svuda pa i na ovom forumu,kad procitam pojedine postove pomislim ne samo da je moje dete sporo nego i ja izgleda[sm=smiley36.gif].ali dobro,neko voli da se hvali pa neka mu,mozda je to na nekoj ravni i dobro..licno nisam iz te price ,niti moji prijatelji ,hvala Bogu

Rosita -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.9.2013 15:14:47)

Big mum, objasnila si! Ironijo, tebi hvala. Ne volim kod ljudi preterano samoisticanje i hvalisanje bilo koje vrste, pa ni ove. Najbolje takmicenje je ono sa samim sobom.

big mum -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.9.2013 15:16:24)

Ima svakakvih likova[sm=smiley29.gif]

Želim im svako dobro[sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.9.2013 15:32:51)

Big mum, kraljiceeeee!
Moji klinci su - klinci! Nekad bolji od vrsnjaka a nekad i gori, pa sta! A zbog cerkinog temperamenta se savetujem sa psihologom. I znate sta, ja sam zadovoljna, samo nek su oni nama zivi i zdravi! [sm=smiley1.gif]

Ivanka 75 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.9.2013 15:37:47)

Moje dete počelo samostalno počelo da se okreće sa 9 meseci [sm=smiley1.gif]
Čik neka neko bude bolji od nje [sm=smiley36.gif]

srnad -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (22.9.2013 15:58:21)

E nasmejaste me prvi put od jutros!

Misha i Ljisha -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (23.9.2013 5:37:34)

evo ja malo da se foliram[sm=jezicek.gif] Moja zna znakovni jezik za bebe hehehe...Ali to samo zato sto je ja ucim[sm=jezicek.gif] A sto se tice fizickih sposobnosti je sad prosecno dete. U startu je bas bila cvrsta beba i pocela rano da se odize, prvi put mi se sa dva i po meseca okrenula sama na stomak, trajalo to neko vreme a sad nece na stomak uopste da se okrece.

Anck Su Nmaun -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (24.9.2013 8:19:45)

[sm=smiley36.gif] Big mum super post [sm=bravo.gif]

Nemam nekih opsednutih roditelja u mojoj okolini, sem jedne drugarice ali s njom se retko vidjam, ona je isto u tom fazonu i ne pitam ona s neba pa u rebra e moja malena zna ovo il ono ... , "da, da, bas lepo" kazem i preselim se na drugu temu...
Nemam ja zivaca za tudja bauljanja, idi pricaj nekome koga to zanima!

vikiveki -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 12:18:27)

Ja ne spadam u tu grupu roditelja koji ističu svoju decu, jer svako dete je priča za sebe i trba ga podsticati tamo tj. na poljima razvoja u kojima kasni a tamo gde napreduje ne treba ga sputavati nego mu pružati bolje uslove.

Ivanka 75 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 13:41:38)

Bili svekar i svekrva na slavi prošle nedelje i pita me sveki "Kako moze dete da nauci da cita sa 9 meseci?" Kaze, jedna zena se hvalila kako njena unuka naucila da cita sa 9 meseci [sm=smiley29.gif]

Olga75 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 13:45:51)

hahaha , jeste cita etikete kad sedi na wc solji [sm=smiley29.gif]

Ivanka 75 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 13:49:02)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

hahaha , jeste cita etikete kad sedi na wc solji [sm=smiley29.gif]

[sm=smiley36.gif]
A moja sveki se ozbiljno potresla da sa njenom unukom nesto nije u redu pa kaze "A da mi pocnemo Ivu da ucimo da cita?" Majko mila koliko sam se ismejala [sm=smiley36.gif]

vikiveki -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 13:50:18)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Bili svekar i svekrva na slavi prošle nedelje i pita me sveki "Kako moze dete da nauci da cita sa 9 meseci?" Kaze, jedna zena se hvalila kako njena unuka naucila da cita sa 9 meseci [sm=smiley29.gif]

E ovo je zaista preterano...možda je još u stomaku znala da čita[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 14:01:33)

ljudi generalno vole da usporedjuju, a ne samo decu. evo jedna komsinica je stalno uporedjivala svoju snaju i mene, pa onda svog unuka i M, cudila se sto M nije rano prohodala (prohodala je sa 15 meseci), a sad se bas ne cudi toliko sto njen unuk sa preko dve godine zna da kaze samo mama, tata, baba i deda (sve je ok sa detetom, ali mislim da njegovi roditelji ne rade sa njim, a zive daleko).
i svako za svoje dete/unuce ili sta vec tvrdi da je "prepametno".

madre -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 15:02:14)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

izjava koja ubedljivo vodi na ovoj temi[sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 16:43:12)

mozda dete drzi knjigicu i lista (to radi vecina beba) mislim i moja radi cak i prstom kao vuce (posto joj ja tako uvek citam vucem prst i prstom sve pokazuje) pa baba htela malo da se folira hihii..

Torbica -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 19:28:33)

[sm=jezicek.gif] svakakvih ljudi ima, ja uvek kazem da su moji normalna deca, ziva i zainteresovana, svako nesto voli vise, nesto manje. Cerka crta fenomenalno, ali to ne znaci da njena generacija ne zna da crta. Kao, samo ona zna, svi ostali su fals, bezveze..

nina26 -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 20:24:28)

Imam jednu prijateljicu, upoznale se u bolnici, cerke nam rodjene isti dan, i jako je volim, ali sto zna da me izvede iz takta pa to nije normalno[sm=smiley36.gif]

Njena cerka je u odnosu na Z, od samog starta bila zivahnija, zilavija, dok je moja bila krupnija, i mirnija beba. I naravno, kako su meseci odmicali, tako me zove, svakiiiiiiiiiii daaaaaaaaan, i prica, moja se okrenula, moja prdnula sad ovako, moja sedi, kaki, blbalbalbalbalab....joj, ja sve pa super, vi ste bas napredni, itd...mislim,znam da ne radi ona to svesno, ali voli bas da se pohvali.

A moja Z, je uvek kasnila za njom i to sve po mesec dana.

Izasao njenoj naravno zubic,i brze bolje da mi javi. Tek posle par dana, ja kao primetim izasao i mojoj[sm=smiley1.gif] Rekoh, aj da javim prijateljici.Kad posle uvece pogledam, nema zubica??Rekoh, sta sad,majku mu, a ono ladno joj bilo mleko koje je izgledalo kao zubic[sm=smiley36.gif] I naravno, morala sam da je nazovem i da kazem da je bila lazna uzbuna[sm=smiley36.gif]

Salu na stranu, ne znam, ima ljudi kojima je to stvarno dusevna hrana, zele mozda da se ostvare preko dece, jer mozda vuku neke svoje komplekse itd...sta zna, ja stvarno nisam u tom fazonu.

vikiveki -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 20:47:43)

Nina svašta ima na svetu,da čovek samo stane i da se čudi...ja se iz petnih žila trudim da se nikad nikome ne hvalim sa svojom decom,a kada oni nešto urade a određene osobe to čuju onda se čude ,,pa kako nam to nisi rekla[sm=zmeden.gif], pa nisam i nikad neću,ono što moja deca rade i mogu, to rade zbog sebe a ne da bi celo selo to znalo.

Misha i Ljisha -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 21:34:26)

Eh viki nije ni to ok. Mozes zamisliti kako je bilo meni i mom bratu kad dodju komsije i krenu da hvale svoju decu a moji roditelji nas nisu nikad. a pogotovo moj tata. Nikad nas nije hvalio a ni pohvalio. Ja dodjem iz skole i kazem dobila sam 5minus,jeina petica iz matematike a on mi kaze,a sto minus? Ako sam nesto naucila u inostranstvu to je da se hvalim. Mi budale Srbi sramota nas,boze mili skromnost je bitna. E pa tamo negde a i ovde pocinje polako te nece ni zaposliti ako ti sam sebe ne pohvalis. U pocetku me bilo sramota kad me hvale drugi a sad ja jos i dodajem[sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (25.11.2013 21:47:33)

Iskrena pohvala i iskrena kritika su retke dragocenosti u zivotu, treba ih znati prihvatiti i primiti.
Ja T ne hvalima ali je uvek pohvalim kad je uradila nesto dobro, mislim da joj tako izgradjujem samopouzdanje...
Mozda drugim mamama to izgleda cudno ali ja uvek otvoreno pitam kada je neko dete uradilo to i to, cisto da mogu da uporedim sa zivim primerom jer knjige su jedno a praksa drugo... i iskreno se zabrinem svaki put kada T u poredjenju sa nekim nesto radi ili mnogo ranije ili mnogo kasnije (po nekoj mojoj proceni tog mnogo) i onda moze da izgleda kao da se takmicim kad kazem T je to radila sa x meseci...

Misha i Ljisha -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (26.11.2013 21:11:31)

E kad se danas nisam upisala od smeha[sm=jezicek.gif]. Dunja se igra i uzela svoju knjigicu da lista kad ce sveki"vidi kako ona čita svoju knjigu"[sm=jezicek.gif]. Garan ce kad ode kuci reci svima kako Dunja zna da čita hahaha

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sledeća stranica >   >>