Klarita -> RE: Takmicarsko roditeljstvo (24.1.2014 11:19:18)
|
Ima nas svakavih ali...postala sam veoma bezobrazna, ali VEOMA, i onda ih "udarim" gde ih najvise boli, ucute, pa pozelene od muke. Moja najveca mana je ta sto sam strahovito zlopamtilo, strahovito, doslovce. Zene drugova mm su toliko takmicarski raspolozene, da sam ja pucala,a sada sam se toliko izbezobrazila, da nemam problema. Kad se moja K rodila, mi kao u bunilu, sami je cuvamo, letimo od srece, sve po PS-u, samo u nju gledamo...placemo od srece sto je zdrava i prava i ne verujemo...a, onda mi muz isprica kako mu jedan drug cestitao uz opasku"nemojte da se sekirate sto je zensko"[sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif] Za nas je u tom trenutku to bila najveca uvreda, sada mi smesno i zalosno...a, onda K pije mleko duplo manje nego po onome sto bi trebalo, napreduje prvi mesec 450gr, mi u soku, ne znamo da li i gde gresimo, placemo od muke, nema sta nismo probali...taj isti drug i njegova porodica sa sve zenicom i majkom nam se smeju u lice i pricaju kako njihov Car Salasije pije po litar i po dnevno, ccc, pa odmahnu glavom i prokomentarisu, sigurno nesto nije u redu s njom...koliko sam puta plakala zbog toga kad se setim. A, nisam mogla da ih izbegnem, sretala sam ih na svakom koraku jer zive blizu nas. E, onda je K presla na kasice, kasnije na pravu hranu...prebolela sam to sto ne pije mleko (ni dan danas ga ne pije), jede kao razvaljena, pisala sam vec o tome negde, obozava voce i povrce, kuvanu hranu i cokolade (ne pije sokove, reeeetko, grickalice skoro pa uopste, suhomesnato vrlo reeetko) bas sam zadovoljna. A, car salasije iz komsiluka iako vec ima 3 i po godine, i dalje se nocu budi po dva puta da popije svoju dozu mleka (400-600 ml tokom noci), ne jede nista na kasiku sto se kaze, voce nista, bas nista, povrce tek ponekad sargarepu, i ne gricka i ne voli cokolade...zivi i dalje na mleku...E, sad, oni nama kukaju kad se vidimo. Nekad sam raspolozna, pa mi bude zao deteta, udelim im po neki savet (koji sam procitala ovde[sm=smiley1.gif]), a vrlo cesto budem bezobrazna, pa im kazem, da eto, pio je po litar i po mleka do dva kao beba , pa sad ne jede, pa proci ce, faza je to...i usput ih obavezno podsetim to. A, s obzirom da je mali 6 meseci stariji od K, naravno da je motoricki bio ispred K. Radovala sam se kada je poceo da sedi, kada je tapsao...ali, oni precrkose od muke, kad je moja K prohodala odprilike kad i on, (ona sa 10 meseci, on sa 16) kad je uveliko pricala on je samo mrmljao svojim jezikom (propali su onda objasnjavajuci nam kako muska deca teze progovaraju[sm=smiley29.gif]) Jaoooooo, bezala sam od njih kao od crnog djavola, a tako su nam kuce postavljene da nisam uspevala uvek. Uspela sam eto da se distanciram, pa vise ne ispijam kafu s njima, vidjamo se na rodjendanima, slavama, u prodavnici...i od toga pa me zaboli glava. Eto, bezobrazna sam jesam...zlopamtilo sam, jesam...sta cu takva sam[sm=zmeden.gif] Zenica drugog druga recimo je u fazonu da kad nas vidi pregleda dobro garderobu K, pa umesto zdravo, bude: "hmmmm, gde ste ovo kupili? A, kad? Sto mi nisi rekla? Aaaaa, skupo, skupo, mi to imamo odavno, bilo jeftinije kad sam ja kupovala...A, podseti me koje marke bese? " Ma, idi bre zeno bestraga...i posle mi se cude sto me ne vidjaju po gradu, sto mi se ne izlazi, sto ne idem ni do prodavnice[sm=zz_banghead.gif] A, ja se od malogradjanstva jezim i toliko iznerviram, eto, jos ne naucih da iskuliram kako valja... Alla se raspisah....[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|