RE: Antimilerov hormon (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

daca77 -> RE: Antimilerov hormon (28.1.2013 20:41:25)

Meni su javili da mi je AMH <0,1...refer.vrednosti ne znam. Ali, definitivno cu ponoviti i znati na cemu sam.[sm=zmeden.gif]

imperial -> RE: Antimilerov hormon (29.1.2013 0:07:42)

Ref.vrednosti isto od 0,5-4,0
ali mi je ovo moje blizu donje granice
ipak sam relativno mlada(32 god.)za ovako malu rezervu
ali dobro biće za VTO

imperial -> RE: Antimilerov hormon (29.1.2013 0:09:46)

Meni su javili da mi je AMH <0,1...refer.vrednosti ne znam. Ali, definitivno cu ponoviti i znati na cemu sam.user posted image

Daco to je baš malo ako je tako,za svaki slučaj ponovi opet,možda bude bolje[sm=smiley1.gif]

mine -> RE: Antimilerov hormon (29.1.2013 11:23:03)

Kad procitam ovako nesto jako mi bude drago a to je da se ne gubi vreme. Sve si lepo odradila sad da li privatno il drzavno...svejedno. kakav je ASA test?
Viking srecno...za AMH nemoj bas puno da se nerviras, on je neka vodilja ali ne nesto sad kljucna. Bitno je i da ti je TSh dobar..
Super super...[sm=bravo.gif]
IZVORNA PORUKA: viking RR

Pa ovaj rezultat mi je stigao mejlom pre pola sata, tako da doktorka treba tek da pogleda.
Od drugih hormona za sada imam urađeno: FSH, LH, estradiol, kortizol, TSH ultra, Free T4, prolaktin, testosteron, progesteron i večeras mi stiže rezultat testa na antispermatozoidna tela.
U petak radim briseve i prohodnost jajovoda.

mine -> RE: Antimilerov hormon (29.1.2013 11:26:25)

Daco a kakve su tebi ovako ovulacije....da li si radila neke folikulometrije?
Definitivno ponovi ti to.
Drzavno neces proci verovatno ali privatno , mislim da svi rade bez obzira na vrednost AMH...malo proprate UZV , malo ostale hormone...bice to dobro[sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Antimilerov hormon (29.1.2013 11:56:48)

Mine, ja svakog meseca imam vodeci folikul, ali isti preraste i pretvori se u vod.cistu...[sm=zmeden.gif]

viking -> RE: Antimilerov hormon (29.1.2013 12:48:44)

Mine, nije mi još stigao rezultat ASA (ako pod ASA misliš na antispermatozoidna tela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image])

srculence25 -> RE: Antimilerov hormon (7.2.2013 15:04:16)

Moj AMH je 0,1 katastrofa bas sam se potresla mada mi je dr rekla da ponovim ali privatno.Nije bitan koji dan ciklusa se radi?jaooo daj boze da je greska inace...[sm=smiley19.gif]

plašljiva -> RE: Antimilerov hormon (8.2.2013 21:57:08)

Devojke na temi VTO sam pisala malopre o svom AMH hormonu a sada videh da postoji tema za to. Moj AMH je 14,61 ng/ml tako piše. Baš sam se zabrinula. Imam PCOS I IR. Kažite mi šta mislite??? U postupu sam za VTO

mine -> RE: Antimilerov hormon (8.2.2013 22:22:39)

Jeste visok, to stoji. Dobra stimulacija uz cestu kontrolu UZV i E2 sprecice hiper,nece ti trebati verovatno puno hormona. ne znam da li su ti uredni ostali hormoni...a ako bi od dva zla birala, veci ili manji AMH ja bih birala veci. mislim da nema potrebe da se brines...
isto tako treba da znas da AMH zna da varira...od ciklusa do ciklusa...ne sad nesto puno ali moze...
nadam se da si u rukama strucnog ginekologa.
nemoj da budes u skladu sa svojim nickom :-)
IZVORNA PORUKA: plašljiva

Devojke na temi VTO sam pisala malopre o svom AMH hormonu a sada videh da postoji tema za to. Moj AMH je 14,61 ng/ml tako piše. Baš sam se zabrinula. Imam PCOS I IR. Kažite mi šta mislite??? U postupu sam za VTO

mine -> RE: Antimilerov hormon (8.2.2013 22:25:10)

Srculence, nije bitan dan ciklusa...ni vreme kada ga radis...
Sa AMH 0,1 dolazi do prirodne trudnoce....To je znak da pazis na stimulaciju...nemoj da brines
IZVORNA PORUKA: srculence25

Moj AMH je 0,1 katastrofa bas sam se potresla mada mi je dr rekla da ponovim ali privatno.Nije bitan koji dan ciklusa se radi?jaooo daj boze da je greska inace...[sm=smiley19.gif]

plašljiva -> RE: Antimilerov hormon (8.2.2013 23:16:12)

Hvala Mine sada si me smirila, odabrala sam kliniku Ivanović preko fonda. [sm=smiley1.gif]

srculence25 -> RE: Antimilerov hormon (10.2.2013 0:35:57)

mine drugi nalaz AMH je 0,8 opet je bolje u odnosu na 0,1.Ali eto doktorica ipak hoce da me ubaci u program vto da nebih gubila vreme sa inseminacijama jer mi je na donjoj granici ta rezerva

Mozda -> RE: Antimilerov hormon (10.2.2013 16:40:17)

Zdravo! Nova sam ovde, ali dosta sam citala vase postove...
Zbog neredovnih cikliusa i vec godinu dana pokusavanja, upucena sam da odradim analize hormona. Inace, desni jajovod nemam zbog vanmatericne trudnoce od pre dve godine, a levi neznam u kakvom je stanju. Da odradim kontrolne briseve i sledeca stavka je HSG.
Inace, hormoni su mi ok. Dva doktora su mi pregledala rezultate. E sad, mene buni sto me jedan salje kod endokrinologa zbog TSH hormona koji je 3.4(0.4-4.0), a drugi zbog FT4 koji je 0.75(0.8-2.2).
I niko mi ne komentarise AMH koji je 8.55(0.5-5.3)?
Jedan doktor mi je rekao da to sto mi je AMH povisen znaci da mi jajnici funkcionisu i vise nego dobro, hm...
Da li neko zna da mi kaze nesto vise o tome od vas?
Posle 15-og idem kod treceg doktora pa dok cekam, ima li neko sta da mi kaze o tome...

Moguce je da mi TSH i FT4 uticu na ciklus i uspela sam da zakazem kod endokrinologa pa cemo videti, ali sta sa ovim AMH....[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

čežnja -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 18:38:42)

mam 43 godine,nemam dece.Od 2009,god moj suprug i ja radimo na deci i od tada sam imala 3 miseda, 2010 u oktobru,2012 u aprilu i u januaru 2013.Plod prestaje da raste i nema srčane radnje u 8 nedelji trudnoće.
Radila sam analize štitne žlezde,T3,T4.TSH i antitela i rezultati su uredni,TSH je 1,74.Drugi dan ciklusa u julu mesecu,FSH je 3,LH 3,14,AMH 0,74 ,prolaktin 480.Išla sam na konsultacije za Prag i dr. mi je rekao da imam loš kvalitet jajanih ćelija,lošhormonski status i predložio donaciju jajnih ćelija.Šok.VTO nisam radila,pa zašto ne pokušati sa mojim materijalom možda ubodemo baš neku kvalitetniju jajnu ćeliju.Šta vi mislite?

čežnja -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 18:41:10)

Cure ja sam ovde nova i totalno sam nespretna sa ovim porukama!

ksenija81 -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 19:03:57)

A na osnovu cega ti je rekao da je los kvalitet. Ref vrednosti za AMH se dosta razlikuju, jer ima razlicitih jedinica. Jel tvoj nizak?

Verolina -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 19:27:58)

AMH nije pokazatelj kvaliteta jc vec kvantiteta i to u jednom ciklusu.

čežnja -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 19:35:37)

IZVORNA PORUKA: ksenija81

A na osnovu cega ti je rekao da je los kvalitet. Ref vrednosti za AMH se dosta razlikuju, jer ima razlicitih jedinica. Jel tvoj nizak?

Moj AMH je 0,74 ref vred. od 0,5 do 5,90 , u okviru ref.vrednosti. Ali obzirom na moje godine i na odnos FSH i LH nije loš!

čežnja -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 19:39:48)

IZVORNA PORUKA: Verolina

AMH nije pokazatelj kvaliteta jc vec kvantiteta i to u jednom ciklusu.

Mislim da AMH samo godinama može da opada.FSH je različit iz meseca u mesec a AMH nije može samo da opada.Ali meneje samo šokiralo tako olako reći i predložiti donaciju a da pritom nikada nisam stimulisana i hormoni nisu tako loši.Tri trudnoće se bile iz prirodnog pokušaja.

erato -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 19:59:46)

Ceznja, ja imam utisak da su oni tebe zamenili sa nekim. Mislim na Prag. Pa ti si zeno pre mesec dana imala spontani, a oni tebi sada predlazi donaciju. Strasno. Treba da se otkrije zasto si imala spontane. Sta ce tebi VTO kada zatrudnjujes normalno i bez problema? Ajde mozda zbog godina, da ubrzas stvari, ali definitivno sa tvojim jajnim celijama. AMH ti je visi od mog, mnogo, a 10 godina sam mladja. I meni su u nekim klinikama u Pragu predlagali donaciju, pa sam ih oterala u tri lepe. :)
Jesi li proveravala trombofilije? Mozda je u tome problem kod tebe, to obavezno proveri.

erato -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 20:02:21)

I nemoj da se uzrujavas zbog njihovog odgovora. Imate 3 trudnoce iza sebe. Treba vam neko ko ce se iskreno zauzeti da sledeca trudnoca ostane do kraja, a ne da vam pristaje na muku.
To mi ne ide u glavu kako oni to misle. Kao da je to tako lako ici na donaciju. Gospode Boze!

Maslacak15 -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 20:48:33)

Ceznjo,

Koliki je bio estradiol u momentu kad si radila FSH i LH . To je od presudne vaznosti za tumacenje rezultata. Jer jako visok na pocetku ciklusa lazno suprimira FSH i prikriva losu funkciju jajnika. A to moze biti signal losijeg kvaliteta jajne celije. Premda slazem se da je suludo raditi donaciju pre nego sto se proba sa sopstzvenim JC narocito sto uspevas da zatrudnis i spontano.

AMH je mera svih preostalih folikula i tacno da bi trebalo/ morao samo da opada. Zapravo antralni folikuli koji su regrutovani na pocetku aktuelnog ciklusa ne eksprimiraju vise AMH. Sto je veci AMH vise je preostalih primordijalnih folikula u rezervi. I zene sa policisticnim jajnicima imaju tu "prednost" da imaju vecu rezervu tako da to po sebi nije lose sto je uvecan. Ali je isto tacno da nema nikakvih dokaza da AMH ima veze sa famoznim kvalitetom jajne celije. Tako da bih ja potrazila u svakom slucaju drugo misljenje i nastavila da pokusavam. Moja rodjaka, koja je imala nekoliko neuspesnih VTO i rekli su joj da odustane zbog hormonske slike (ne znam detalje) rodila je iz spontanog zaceca devojcicu sa punih 45 godina.[sm=smiley1.gif]

ksenija81 -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 20:54:29)

Maslacak, ako te ne mrzi baci pogled na prolaktin, pisala sam nesto i dobila terapiju...[sm=smiley1.gif]

čežnja -> RE: Antimilerov hormon (11.2.2013 22:35:06)

IZVORNA PORUKA: erato

I nemoj da se uzrujavas zbog njihovog odgovora. Imate 3 trudnoce iza sebe. Treba vam neko ko ce se iskreno zauzeti da sledeca trudnoca ostane do kraja, a ne da vam pristaje na muku.
To mi ne ide u glavu kako oni to misle. Kao da je to tako lako ici na donaciju. Gospode Boze!

Erato, radila sam i analize na trombofiliju i trombozu i genetske analize i kariotip ploda i sve je OK.Pa ljudi kako oni lako predlože donaciju j.ć.Pa to je životna odluka koja je vrlo teška i ja to ne mogu prihvatiti bez obzira koliko želim decu.I nisam mogla da verujem da se to tako masovno radi.Doktor je zbog svih drugih rezultata koji su OK a kako su hormoni u ''vrlo lošem stanju'' odmah to predložio.I istakao da će me stimulacija uvesti u menopauzu.Ja sam poželela da umrem tog trenutka,pa kako to odjednom mislim se.To mi niko nije rekao!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>