minavb -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (30.5.2011 11:15:04)
|
IZVORNA PORUKA: ribizla IZVORNA PORUKA: ribizla Odakle da krenem ? Koje meso je dijetalno i na koji nacin pripremljeno ? Koji prilozi dolaze u obzir , shvatila sam da ne moze krompir , grasak , boranija i sl , sta moze ? Sta vi doruckujete osim tog ovsija Kako spremate corbice da budu dijetalne? Odrekla sam se hleba i slatkisa po preporuci vecine i ne znam sta da jedem sad Da li imamo temu sa receptima koji su dijetalni ? Draga Mina [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] -Dorucak mogu biti razne vrste zitarica-ovsene, jecmene, razene...pahuljice u kombinaciji sa jogurtom. Mozes i sve da ih pomesas i dodas malo lana i prosa. Takodje mozes da dorugkujes i hleb ili kifle, vazno je da budu od integralnog, crnog ili graham brasna, i da ne pojedes vise od 60g. -meso jedi koje god, od mesa se ne goji ako se pametno koristi. Mozes jesti piletinu, curetinu, jagnjetinu, jaretinu, teletinu, svinjetinu. Poenta je da biras posnije meso, tj but, belo meso, krmenadlu, biftek i da to meso peces, baris ili peces na teflonu sa malo ulja. -uz meso mozes jesti razne salate od svezeg povrca ili variva (za ovo mozes koristiti sve osim leguminoza i krompira)-varivo od kupusa, kelja, karfiola, brokolija, mrkve, tikvica, patlidzana... Mozes i da grilujes povrce koje je pogodno za tu vrstu termicke obrade. -corbe? ja ne znam kako se spremaju one koje nisu dijetalne. skuvam brdo povrca i ako hocu da budu gusce, dodam kasiku melevenih ovsenih pahuljica ili ovsenog brasna koje prethodno umutim sa malo hladne vode.
|
|
|
|