|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja
15.4.2011 7:21:42   
minavb
user posted image  Kako to mislis da se ne misli na kolicine? To je nemoguce. Mozes ti da savrseno ukombinujes namirnice u svom dnevnom obroku, ali ako napravis omlet od 10 jaja umesto 2 jer mislis da ne treba da brojis, nemoj da se cudis sto ne mozes da smrsas. (ne kazem da ti tako radis) Mora da se broji, da se meri, jer 5 badema ima manje kalorija od sake badema, a bademo su jako kaloricni. Zna se oko kojih se namirnica covek ne mora opterecivati oko merenja, ali je nazalost velika vecina onih koje se moraju meriti i ogranicavati.

I to srednjevekovno saketanje me izludjuje. Namirnice se mere u kg a energetska vrednost im je izrazena na 100g.

Bratzz, odlicnouser posted image  Malo vise jogurta za moj ukus ali si sve super ukombinovala.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 851
15.4.2011 12:34:34   
Verus
mina, ajd da ne idemo iz krajnosti u krajnost, znas sta sam mislila: drugo je reci nekome "pojedi 2 jajeta za dorucak, komad mesa vel. dlana za rucak itd" ili mu reci: "koristi vagu za merenje svakog obroka i mesno ne sme biti vise od 100 grama, uzina 5 badema i tako dalje.  Ne mislim da je to sredjevekovno merenje-tako dijateticari (ili kako se to vec prevodi na srpski) rade i danas.  Nikad nece reci klijenu da meri hranu na vagama.  Niko za to u danasnje vreme nema vremena.  Osim ako sedi kuci i totalno je dokon.  Takvim ponasanjem samo "udesava" sebe za neuspeh.  Malo je ljudi kojima je super da to rade, ne znam jel me razumes?  Tj. malo je njih koji ce uzivati u tome.  Na to se mora misliti pre nego sto se klijent, npr. savetuje za tako nesto.  Otud ono: sacica badema, vel. dlana itd.  Ljudima je jednostavnije tako-a takav komad mesa npr. ima otprilike 100 grama (lupam) ili ne puno vise od onog sto bi trebalo uneti za obrok.  

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 852
15.4.2011 12:39:17   
minavb
Vidis, ja radim po gramima. Moji pacijenti su zaposlene mame, devojke, muskarci, sportisti... i nikome nije bilo tesko da meri. Posle nekog vremena su se navikli koliko kasicica pahuljica ima 30g, ili koliko parce kog mesa ima koliko grama. Sve je stvar navike i volje, pa i to. Uopste nije tesko, naprotiv. Kad neko nesto hoce, nadje nacin, a kad nesto nece, nadje izgovor.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 853
15.4.2011 12:41:34   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Verus RR
Ljudima je jednostavnije tako-a takav komad mesa npr. ima otprilike 100 grama (lupam) ili ne puno vise od onog sto bi trebalo uneti za obrok.  

Zavisi kako kome user posted image Ja bez vage ne mogu. Inženjerski mozak, šta ćeš user posted image Otprilike kod mene ne postoji.

< Poruku je uredio *Alexx* -- 15.4.2011 12:42:13 >

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 854
15.4.2011 12:44:27   
Anoniman
Pa to verovatno ima i veze sa onim zelim zdravo da se hranim ili zelim da smrsam 30 kg ili zelim da skinem ova tri u naredna dva meseca. Ja koja zelim zdravo da se hranim i da odrzavam dobru liniju mislim da sebi mogu da dozbolim saku badem (ali zatvorenu user posted image ) jer ne smatram da je za mene bitno da li cu pojesti 5 ili 7. Da imam 30 kg viska koje zelim ocajno da skinem, ja bih brojala 5 komada

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 855
15.4.2011 12:45:37   
Jeca*
Isto. Meni je mnogo lakse da izmerim nego da razmisljam koliko je to prihvatljivo da pojedem. I luki sam merila dugo dugo dok nisam naucila da odokativno procenim koliko treba i moze da pojede. Ja bez vage ne mogu.
TAkodje, mislim da bez odricanja, malo zrtve i discipline nema mrsavljenja

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 856
15.4.2011 12:46:32   
minavb
Sa viskom od 30kg, ide se najanstroziju redukciju. Tu nema ni jednog badema, a saka badema je pusta zelja. Saka badema je previse i kad niste na dijeti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 857
15.4.2011 12:46:33   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Pa to verovatno ima i veze sa onim zelim zdravo da se hranim ili zelim da smrsam 30 kg ili zelim da skinem ova tri u naredna dva meseca. Ja koja zelim zdravo da se hranim i da odrzavam dobru liniju mislim da sebi mogu da dozbolim saku badem (ali zatvorenu user posted image ) jer ne smatram da je za mene bitno da li cu pojesti 5 ili 7. Da imam 30 kg viska koje zelim ocajno da skinem, ja bih brojala 5 komada

user posted image  upravo je u tome sustina
i to treba da izbrojis 5 pa oduzmes 1...volja je kicma karaktera user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 858
15.4.2011 12:50:31   
Snelle
Ja sam nakon porodjaja imala 15kg viška, dakle bila sam slonica sa 75kg (btw, kad sam se udala pre tri i po godine imala sam 56kg). Nakon 7 meseci od porodjaja spala sam na kilažu od 63kg. Moj recept - dojenje (koje ne mogu nažalost da primene sve žene) + kada sam saznala za Laninu alergiju na kazein bila sam primorana da iz svog menija izbacim sve mlečne proizvode, sve namirnice koje sadrže mleko, slatkiše sam jela samo one koji ne sadrže mleko i dospela do ove kilaže bez bilo kakvog gladovanja, smanjenja obroka...

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 859
15.4.2011 12:50:32   
Anoniman
Ja nikad nisam merila nista, imam neku matoru kucnu vagu koja omasuje u proseku za 50g, nekad 10, nekad 40user posted image Sve sam odokativno merila, i skinula veliki visak, ali-da, kod mene nije bilo nijednog badema. A posle je bilo onoliko koliko mi se jede, nekad 3 a nekad 10. A mesa sam jela i 100, i 150, i 50g. Koliko napravim, toliko imam, i gotovouser posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 860
15.4.2011 12:51:53   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Jeca*

I luki sam merila dugo dugo dok nisam naucila da odokativno procenim koliko treba i moze da pojede. Ja bez vage ne mogu.

Ovo sam i ja radila duuugooooo user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 861
15.4.2011 12:54:44   
minavb
IZVORNA PORUKA: Snelle

Ja sam nakon porodjaja imala 15kg viška, dakle bila sam slonica sa 75kg (btw, kad sam se udala pre tri i po godine imala sam 56kg). Nakon 7 meseci od porodjaja spala sam na kilažu od 63kg. Moj recept - dojenje (koje ne mogu nažalost da primene sve žene) + kada sam saznala za Laninu alergiju na kazein bila sam primorana da iz svog menija izbacim sve mlečne proizvode, sve namirnice koje sadrže mleko, slatkiše sam jela samo one koji ne sadrže mleko i dospela do ove kilaže bez bilo kakvog gladovanja, smanjenja obroka...

Ovo je malo drugacija tema. user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 862
15.4.2011 12:55:14   
Jeca*
Evo recimo sinoc sam pravila rucak za danas. Kupila sam 500g pileceg filea. Prvo sam sebi spremila u teflonu sa povrcem, kolicinu koju sam izmerila da mi je potrebna, pa sipala u svoju ciniju koju nosim na posao, a onda spremila ostatak mesa za momke. Spremam posebno. U suprotnom, ako razmisljam...hmmmm ovo mi je malo, ma nece me ubiti jos zalogaj vise, nema sanse da smrsam.

Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 863
15.4.2011 12:56:38   
Snelle
Mina, možda nekome može da posluži i moje iskustvo, jer je očigledno restrikcija mlečnih namirnica odradila veliki posao. Ja sam ubedjena u to! Čim sam izbacila sve nabrojano, kilogrami su se topili.

< Poruku je uredio Snelle -- 15.4.2011 12:57:04 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 864
15.4.2011 13:03:34   
Anoniman
Badem sam navela kao primer, ja ga licno jedem tri pta godisnje i ne vidim razliku izmedju 5 i 7 u mom slucaju, a snaga moje volje je sto sa evo skoro 35 godina ja izgledam isto kao u srednjoj skoli. I kad mi se nesto jede onda ga se najedem, ali samo jednom. Ja cu probati snagom svoje volje da se u trudnoci ugojim samo onoliko koliko je neophodno za moje i zdravlje deteta. Slatkise sam prakticno izbacila, kockica crne cokolade u nedelju dana tesko da se moze nazvati slatkim ili jedan rumenko u nedelju dana. Sad bas pazim i drzim se ovog mininog, ali ne merim. Ja ionako ne jedem puno i dva jaja su mi vise nego dovoljna.

Kad primetim da sam se ugojila 1 kg, ja malo pripazim i za par dana sam na starom. Meni je taj sistem kontrole mnogo jednostavniji od brojanja. Mislim da ko nije bas u velikom problemu treba da se pridrzava onoga sto njemu najvise prija i da sam izabere svoj tempo mrsavljenja ili odrzavanja zeljene kilaze.

Ja nisam za odricanje samo za umerenost, ali u svemu

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 865
15.4.2011 13:24:42   
minavb
IZVORNA PORUKA: Snelle

Mina, možda nekome može da posluži i moje iskustvo, jer je očigledno restrikcija mlečnih namirnica odradila veliki posao. Ja sam ubedjena u to! Čim sam izbacila sve nabrojano, kilogrami su se topili.

Tacno, mlecna mast je najveci neprijtelj nasih krvnih sudova. I o tome smo pisali na ovoj temi.

Misu, ovo je tema o mrsavljenju. Kad se mrsavi, necega moramo i da se odreknemo.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 866
15.4.2011 14:24:32   
gagana83
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

I luki sam merila dugo dugo dok nisam naucila da odokativno procenim koliko treba i moze da pojede. Ja bez vage ne mogu.

Ovo sam i ja radila duuugooooo user posted image

Ja ovo i dalje radim user posted image

Bolje da vam ne pisem sta sam sve juce pojelauser posted image Imam veliki problem sto kad sam nervozna tamanim sve pred sobomuser posted image Tesim se time da, iako sam jela pitu i puding, nisam se prejela, pita mi je bila dorucak a puding vecerauser posted image
Danas sam opet dobrauser posted image

BTW, da li sam ja jedina koja se ugojila dok je dojila?

< Poruku je uredio gagana83 -- 15.4.2011 14:25:05 >

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 867
15.4.2011 14:38:09   
Verus
A sa viskom od 10?user posted image
IZVORNA PORUKA: minavb

Sa viskom od 30kg, ide se najanstroziju redukciju. Tu nema ni jednog badema, a saka badema je pusta zelja. Saka badema je previse i kad niste na dijeti.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 868
15.4.2011 14:53:16   
Verus
Bicu iskrena za ovu temu: kad sam je prvi put prokomentarisala i rekla da je to brojanje meni nenormalno i da tako nesto ja ne mogu: svi ste mi rekli da vi to ne radite, da je ovo samo "nacin zivota" i sve je "opusteno".  E pa uopste nije.  Brojite paradajze, bademe, a mozda i vlakna u komadu mesa. Otkud znam.  Meni to uopste nije "zdravo zivljenje">  Super je, smrsas brzo, Jeca fenomenalno izgleda i zato je i veliki pobornik, i sve ja to podrzavam (necu da mislite da vas napadam, tako da nemojte da ovo prerasta u svajde molim), ali ja cu raditi kako i sam ranije, pa ako mi opet treba godinu dana da skinem 10 kila let it be.  ALI cu moci uvek da jedem istim tempom, a iskreno, koliko vas ce moci takvim tempom da zivi ceo zivot?   I sta se onda desi?  Metabolizam se navikne na taj nacin, i cim pocnes "normalnije" da jedes dobijes deo kila nazad. 

Pojedite parce torte na moj racun i relax!user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 869
15.4.2011 14:56:55   
Jeca*
Verus draga, ja sam na dijeti od kad se Luka rodio, sto i sama znas. I sve vreme se odricem. Mislim da, ukoliko zelim zavek ovako "dobro" da izgledam, da cu uvek morati da vodim racuna. Ali bicu zdravija. Prosto, odricanje od cigareta, alkohola, hrane...odrekli smo se slobodnog vremena kad smo se zaposlili, kad smo rodili decu...zar nije zrelost i ostvarenje ciljeva da se odreknemo necega? Ok, svako radi kako zeli i kako moze i ja to postujem. Samo ako zelis da imas 59kg na 175cm i da se pogledas u ogledalo i kazes E IZGLEDAM WOW, onda se odrices. A ponekad pojedes parce torte, naravno, ali ne dok si na putu ka ostvarenju cilja, jer onda cupkas u mestu

Robin Sharma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 870
15.4.2011 14:58:46   
Jeca*
A opet je i stvar karaktera. Mene brojanje ne opterecuje, ali stvarno. Posle 2 nedelje sam navikla i sad jednostavno zivim tako. Vise i ne brojim, sad odvalim komad mladog sira i znam da je to oko 30ak grama i da je to uz neku salatu meni dovoljno za rucak user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 871
15.4.2011 15:05:05   
*Alexx*
Verus, ovo je tema u kojoj razglabamo o mršavljenju na ovaj način. Ja ne brojim paradajze, ali vodim računa. Ne brojim bademe, ali jako vodim računa da li ih jedem ili ne. Meni je lakše ne pojesti bademe nego ih pojesti 5 komada. Dva meseca sam jako vodila računa i smršala 4 kg. Onda sam mesec dana manje vodila računa (oko količina, i dalje sam se pridržavala pravila kombinacije), smršala jako malo. Uopšte se ne mršavi brzo. I ovo meni jeste donelo promenu načina jedenja jer sam do sada jela tri puta dnevno đubre, jako malo voća i povrća, a sada jedem 5 puta dnevno po malo, odlično se osećam.
Ovo nije dijeta za tebe i to je OK, kao što za mene nije bolnička. Ti ne možeš da brojiš i to je OK. Ja ponekad pojedem parče torte ili parče hleba, ali ne svaki dan već jednom u sto godina. Kad pazim, pazim, kad ne pazim, ne pazim. Dok god ima mnogo više vođenja računa od nevođenja, to je OK.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 872
15.4.2011 15:14:47   
Verus
Ne cupkas, ali sporije ide, sto je meni ok.  Ja ne jedem fast food (ma, 1x godisnje na putu za godisnji odmor), retko jedem po restoranima, kuvam sve sama, bez zaprske, uvek sam jela puno voca i povrca itd.  Retko popijem po casu vina, slatko ne kupujem (jer da je u kuci jela bih ga, to mi je slabost), itd.  Znaci, nije da ja ne zivim zdravo.  Ali kad dodjem u temu i napisem da sam jela salatu sa tunom, a u njoj bilo ne znam ni ja sta sto nije trebalo, a moglo je i da prodje, POSLEDNJA stvar koja nekome treba ko pokusava jeste da te neko kritikuje.  Znaci, treba tom nekom reci odlicno, ali vidis, ovo nisi trebala ukombinovati, ali je OK dok ti se telo polako ne  navikne.  Znaci, stav koji je cipiripi imala kad je otvorila temu je mnooogo zdraviji, za um, za bilo koga ko pokusava a nema neku jacinu karaktera da se striktno drzi, ne znam jel me razumete?  Znaci bices ti Jeco, mina i moozda jos jedan osoba koja moze da pojede 5 badema, a vecin ce doci i napisati "nisam dnas mogao bez hleba".  Mislim da ih ne treba kamenovati, nego im reci da jedu hleb danas, sutra pola parceta pa da onda ukinu itd.  Ne znam dal me kapirate. 

Alexx sto kazes bolje da ne jedem: tako sam ja sa slatkim: bolje da ne pocnem, a opet, ne zelim da zivim ceo zivot bez tog sladoleda sa malinama i crnom cokoladom=pa sam lepo prihvatila opciju cheat day ,gde jedem sta mi srce pozeli, ali se ubijem od trcanja ili kardio vezbe na kraju tog dana.  A drugim danima onda mogu biti 'dobra'. 

Ne znam dal ste me razumele, pisem samo sta mislim, zato sto mislim da ce nekom drugom, ko dodje u ovu temu i to procita pomoci, a ne da se oseca kao totalan luzer pored samo kritike i nijedne pohvale.

Verus draga, ja sam na dijeti od kad se Luka rodio, sto i sama znas. I sve vreme se odricem. Mislim da, ukoliko zelim zavek ovako "dobro" da izgledam, da cu uvek morati da vodim racuna. Ali bicu zdravija. Prosto, odricanje od cigareta, alkohola, hrane...odrekli smo se slobodnog vremena kad smo se zaposlili, kad smo rodili decu...zar nije zrelost i ostvarenje ciljeva da se odreknemo necega? Ok, svako radi kako zeli i kako moze i ja to postujem. Samo ako zelis da imas 59kg na 175cm i da se pogledas u ogledalo i kazes E IZGLEDAM WOW, onda se odrices. A ponekad pojedes parce torte, naravno, ali ne dok si na putu ka ostvarenju cilja, jer onda cupkas u mestu

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 873
15.4.2011 15:18:28   
minavb
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Pojedite parce torte na moj racun i relax!user posted image

Parce? Zasto brojati?user posted image  Daj pola torte.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 874
15.4.2011 15:19:05   
*Alexx*
Meni je svaki dan bez hleba pohvalan dan user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here