Verus
|
Ne cupkas, ali sporije ide, sto je meni ok. Ja ne jedem fast food (ma, 1x godisnje na putu za godisnji odmor), retko jedem po restoranima, kuvam sve sama, bez zaprske, uvek sam jela puno voca i povrca itd. Retko popijem po casu vina, slatko ne kupujem (jer da je u kuci jela bih ga, to mi je slabost), itd. Znaci, nije da ja ne zivim zdravo. Ali kad dodjem u temu i napisem da sam jela salatu sa tunom, a u njoj bilo ne znam ni ja sta sto nije trebalo, a moglo je i da prodje, POSLEDNJA stvar koja nekome treba ko pokusava jeste da te neko kritikuje. Znaci, treba tom nekom reci odlicno, ali vidis, ovo nisi trebala ukombinovati, ali je OK dok ti se telo polako ne navikne. Znaci, stav koji je cipiripi imala kad je otvorila temu je mnooogo zdraviji, za um, za bilo koga ko pokusava a nema neku jacinu karaktera da se striktno drzi, ne znam jel me razumete? Znaci bices ti Jeco, mina i moozda jos jedan osoba koja moze da pojede 5 badema, a vecin ce doci i napisati "nisam dnas mogao bez hleba". Mislim da ih ne treba kamenovati, nego im reci da jedu hleb danas, sutra pola parceta pa da onda ukinu itd. Ne znam dal me kapirate. Alexx sto kazes bolje da ne jedem: tako sam ja sa slatkim: bolje da ne pocnem, a opet, ne zelim da zivim ceo zivot bez tog sladoleda sa malinama i crnom cokoladom=pa sam lepo prihvatila opciju cheat day ,gde jedem sta mi srce pozeli, ali se ubijem od trcanja ili kardio vezbe na kraju tog dana. A drugim danima onda mogu biti 'dobra'. Ne znam dal ste me razumele, pisem samo sta mislim, zato sto mislim da ce nekom drugom, ko dodje u ovu temu i to procita pomoci, a ne da se oseca kao totalan luzer pored samo kritike i nijedne pohvale. IZVORNA PORUKA: Jeca* Verus draga, ja sam na dijeti od kad se Luka rodio, sto i sama znas. I sve vreme se odricem. Mislim da, ukoliko zelim zavek ovako "dobro" da izgledam, da cu uvek morati da vodim racuna. Ali bicu zdravija. Prosto, odricanje od cigareta, alkohola, hrane...odrekli smo se slobodnog vremena kad smo se zaposlili, kad smo rodili decu...zar nije zrelost i ostvarenje ciljeva da se odreknemo necega? Ok, svako radi kako zeli i kako moze i ja to postujem. Samo ako zelis da imas 59kg na 175cm i da se pogledas u ogledalo i kazes E IZGLEDAM WOW, onda se odrices. A ponekad pojedes parce torte, naravno, ali ne dok si na putu ka ostvarenju cilja, jer onda cupkas u mestu
|