Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 6.6.2011 22:44:30
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 19.6.2011 23:38:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Luka je postao opterećen svojom pišom, koja je, btw, dobila vulgaran, muški naziv: "ki*a". Čuo je od drugara u dvorištu. Pre nekih 7 dana sam mu rekla da moramo prati pišu, inače će mu otpasti od prljavštine. Onda sam počela malo po malo. Prvih dana je kožica malo pukla, i nisam ni vukla dalje. To veče je pitao zašto ga peče, ja sam rekla da je to zato što je izašao deo prljavštine, i on je zadovoljan otišao da spava. Onda je tražio da sam prevlači. No, ne ide mu baš, tako da prvo ja prevučem, da razradim, pa onda on prevlači. I juče i danas smo prevukli skroz, čak mi se čini da više nije ni zalepljeno. Niko nije srećniji od mene! Inače, izbaci pišu iz pižame i tako trči po stanu, stane pred mene, mlati pišom i viče na-na-na-na... Marko, s druge strane, kako mu skinem pelenu, hvala jajca i pišu i vuuuuuuuuuučeeeeeeeeeeee... pri tom mi nije jasno zašto, jer ujedno i cvili, pravi grimase, vidim da mu ne prija to što radi. Čak nekada ume i očajno da kaže "Mama!", kao da mu to ja radim.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 20.6.2011 0:00:03
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Tash Inače, izbaci pišu iz pižame i tako trči po stanu, stane pred mene, mlati pišom i viče na-na-na-na... Koji kralj Kad sam vec tu da napisem...ja M ni ne prevlacim nego jednom dnevno sad sad poslije operacije. I vec vidim da postaje zaljepljeno opet A strah me da uhvatim da mu ne povrijedim taj testis sto je operisao...Nisam pitala dr nista povodom toga.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 20.6.2011 0:01:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Misliš da možeš da povrediš? Ne verujem.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 20.6.2011 0:05:28
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Tash Misliš da možeš da povrediš? Ne verujem. Ma ne vjerujem ni ja (narocito sto mu je dr pri pregledu taaaaaaako jako stisnuo jajce, da je i mene zaboljelo), nego nekako ima taj strah A i kao da mu se smanjio pisulin poslije op i ne mogu fino da uhvatim kao prije. Prepa' se jadan, pa se uvuka' u sebe junachina!
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 20.6.2011 0:08:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Budalo. Prevlači bre, nemoj stvarati nov problem.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 20.6.2011 0:11:53
|
|
|
|
choopa choops
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2011 23:28:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Marku je jako crvena piša od spolja. Ok, bili smo na moru, nisam baš redovno prevlačila kožicu, jer nisam imala kadicu. Ali on to vuče, čupa, do krvi, majku mu. I danas kad sam prevukla vidim da mu se stvorilo baš dosta onog pod kožicom, kao bubuljica. + sam danas odlučila da probam da pređem na Pampers Sensitive, jer kroz Huggies piški kao da je go, pravi barice. I sad nemam pojma šta mi je činiti. Dal je od šetalice crveno? Dal je što u kolicima sedi tako da stiska piška? Dal je od pelena? Ne znam dal da ga prepovijam noćas da vidim dal je crvenije pa ako jeste da vratim skrnavi Huggies?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2011 23:31:58
|
|
|
|
marija32
|
Tash, namazi malo pantenolom ili pavlovicevom, samo malko, mozda je od jace hrane Pa ako ne prodje do jutra, vrati sa na stare pelene.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2011 23:35:02
|
|
|
|
choopa choops
|
tash jesi probala broj veci Huggies? Ja znam da je L uvijek imala osip od Pampersa, M nije, ali stavljala sam mu ga samo u pocetku, pa odustala jer je propustao. Ne vjerujem da je crven pisulin od kolica ili dupka? Inace, kad sam vec u ovoj temi...ja definitivno ne mogu da mu navucem kozicu kao prije op. Kako ga dohvatim, on se uvuce u se i u svoje kljuse i onda muka ziva tako da mu navucem jednom dnevno ili jednom u dva dana. Nadam se da ce mu se shjor s vrmenom opustiti , pa da ce opet biti fini i veliki da mama moze da mu namjesti to kako treba
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2011 23:37:09
|
|
|
|
marija32
|
Ja malom vise ni ne prevlacim kozicu, ne moze, stalno puca i digla sam ruke, sam ce kada dodje vreme
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2011 23:38:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Ali, ovo ne izgleda kao osip. Ovo je prosto crveno. Njemu jajca uvek budu crvena nakon dubka, a sada je i piško, tačno tamo gde se dodiruju jajca i piško (ispod piška, da tako kažem). Pavlovićevu ne koristimo zbog ekcema, a za pantenol mi rekoše da ne sme na piška zbog toga što epitelizuje kožu, pa zbog slepljivanja kožice. Namazala sam Sebamed protiv ojeda i osipa, njega koristimo kao redovnu negu.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2011 23:41:48
|
|
|
|
marija32
|
Ma mozda se potpario, vrucina Ja sam stavljala Pantenol i one kremice protiv ojeda sa Zn-om. Nista mu nece biti od Sebameda. Ne brini!!
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2011 23:43:24
|
|
|
|
choopa choops
|
Hm a da mu ga mozda probas malo drugacije namjestiti? Nama su rekli da mu ga ostavim onako kako se sam namjesti (u njegovom slucaju to je put gore), pa mozda mu se u tom polozaju nekako 'trlja' pisko o kesicu ili sta vec pa od toga bude crveno?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2011 23:46:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Moguće, jer od gore nije crveno. Vama se prirodno namesti put gore? Blago vama!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 4.7.2011 23:54:17
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Tash Moguće, jer od gore nije crveno. Vama se prirodno namesti put gore? Blago vama! Mislis blago njegovim curama.. Pa da znas da su ranije kao savjetovali da se pisulin stavlja put gore, a kao sad je najnovija teorija da ga ostavis pa gdje se sam namjesti. Tako da ja bih probala da mu stavim na drugi nacin, pa mozda bude bolje
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 5.7.2011 23:29:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Otpakovala sam ga sinoć, i nije bilo crveno. Izgleda je ipak nažuljao, pa još i povukao malo više tokom kupanja, pa se zacrvenelo.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 6.7.2011 8:02:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Čoveše koliko posla oko piše Ja sam Luletu prevukla kožicu još kad je imao četiri meseca i od tada mu lepo silazi... ako ostavim par dana malo je tešnje ali opet bez problema prođe i onda ja jednom nedeljno i namažem povremeno pišu katarionovim uljem. Mi koristimo BabyLove pelene i ja sam oduševljena koliko su povoljne i fantastične.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 7.7.2011 11:04:03
|
|
|
|
bokicans
|
Treba mi pomoc :Relji smo davno prevukli kozicu i sada ide bez problema.Sinoc kada sam ga kupala i prevukla imao je pod kozom kao plik,kao ona kada se opecete pa bude plik.belo je..Ja sam mu kapnula malo borne kiseline .pošto mi je to dr rekla kad je crvena piša .Jel zna neko?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 7.7.2011 11:40:02
|
|
|
|
nela79
|
Nisam imala takav problem, al znam da mi je dr na samom pocetku rekao da uvijek mozemo pisu da im ispiremo mlakim cajem od zalfije. Probaj, ne moze da skodi
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 7.7.2011 11:55:11
|
|
|
|
bokicans
|
Pa da to cu probati svakako.Hvala
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 7.7.2011 12:08:20
|
|
|
|
nela79
|
Nema na cemu. Bice mi drago ako bude koristilo . Muka mi je od tih problema sa djecacima i njihovih pisa. A ja ih jos imam na kvadrat
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 7.7.2011 12:38:47
|
|
|
|
bokicans
|
Ma meni je bila Milina sa Nađom,A sada njih dvoje i njihove piše................. x2
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 7.7.2011 12:49:10
|
|
|
|
nela79
|
Jao da, blizanci, pa sve ide u kompletu .
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 14.7.2011 8:04:08
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
meni je patronozna rekla da mu briskam pisu sa rastvorom sode bikarbone posle kupanja a da tokom presvlacenja samo malko povucem dok ne vidim rupicu cisto da proverim,ali nikako nista da sillim
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?