Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 22.8.2010 19:42:33
|
|
|
|
snješka
|
http://www.mojedijete.com/dijete/prepucij-higijena-djecaka/ Pošto očekujemo dječaka, ova tema mi je baš zanimljiva jako. Ovo iznad sam maloprije našla i učinilo mi se zanimljivim. Ako je već neko stavio ovdje molim moderatore da obrišu.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 23.8.2010 18:17:40
|
|
|
|
Matejic
|
@opterecena , Brate sestro , sta li si ?? Ovde se radi o higijeni malenih pisa , normalno je strahovanje majki da li ce se sve razvijti kako valja , da li je crvena pisa , moze li se lepo zavrnuti .... . Pitam se kako je tvoja majka razmisljala o tvom , bila je mozda zabrinuta ili ne ?! verovatno da su joj lekari rekli i ti bi ( ako vec nisi ) bio obrezan, Ne znam sta je tebe sve ovo pogodilo , pa ne rade one u svom stanu sve to ako mora , vec idu kod lekara . Izvinite majke sto sam se malo umeseo , samo vi nastavite :)
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.8.2010 8:53:48
|
|
|
|
guppy RR
|
Ja bi molila da se ovde nastavi sa temom... molim manite se prozivanja korisnika.... Hvala.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 16:49:55
|
|
|
|
upgrade011
|
Procitala sam svih 15 strana i opet mi nije jasno sta je pametnije raditi. Ostaviti prirodi da odradi svoje ili joj "pomagati". Kod nas je tradicija da se povlaci isto kao i da se pisa dize na gore a da li od toga ima neke koristi pitanje je... Ja do sada, a po savetu pedijatra, nisam nista radila. Tek sam pre neki dan povukla malo da vidim da se nije zacrvenelo i slicno i tada videla da se kozica ne povlaci...i navalila da citam o toj temi Nasla sam jedan zanimljiv tekst na ovu temu. Autor navodi nekoliko istrazivanja o odvajanju kozice, tj. kada se to prirodno desava - LINK Najbolji je kraj teksta - "Nakon čitanja ove stranice, znat ćete više o normalnom razvoju prepucija od većine liječnika." - sto je verovatno tacno sudeci po tome kako se kod nas misljenja raznih lekara razlikuju.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 21:39:00
|
|
|
|
Lu
|
Ajd Tash pročitaj ovaj link što je upgrade stavila, baš me zanima kako ćeš sa drugim Ma meni je drago da se kod mog kožica sad normalno prevlači preko glavića, u njega je bilo sasvim malo zaljepljeno i kao zrno riže pod kožicom nešto se nakupilo pa sam se plašila infekcije. Uglavnom sad je sve ok, on sam navlači kožicu kad ga tuširam
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 22:25:56
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ajd Tash pročitaj ovaj link što je upgrade stavila, baš me zanima kako ćeš sa drugim Ma meni je drago da se kod mog kožica sad normalno prevlači preko glavića, u njega je bilo sasvim malo zaljepljeno i kao zrno riže pod kožicom nešto se nakupilo pa sam se plašila infekcije. Uglavnom sad je sve ok, on sam navlači kožicu kad ga tuširam Ne pada mi na pamet da pročitam. Ovo što sam radila sa Lukom, nije valjalo. Dakle, tako neću. Luki je bilo bogami zalepljeno i skupilo se to isto belo, kao bubuljica, tako da NIJE ISTINA što je ONAJ pisao da je to prirodna zaštita i da ne može ništa ispod.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 22:28:30
|
|
|
|
Lu
|
Ajd molim te pročitaj, nema puno, možda ti neke stvari budu jasnije... a možda još zapetljanije
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 23:36:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Neću, iznerviraću se, i onda ću morati opet da brišem profil!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 23:49:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Neuspelo.
< Poruku je uredio Jos malo pa mamica -- 25.8.2010 23:51:42 >
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 23:51:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Zene,kakve sada veze ima penusava kupka Citala sam link koji je postavila upgrade i ne kontam....I nikada mi nece biti potpuno jasno zasto i kako,da li prevlaciti ili ne !
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 23:51:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Jaooooooo šta mi radite. Idem da čitam.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 23:54:26
|
|
|
|
Lu
|
Sad će Tash da ti odgovori Nisam ni ja shvatila kakve veze ima pjenušava kupka
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 23:54:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Da, ipak je to previše texta za mene. Luki je moglo da se prevuče kada se rodio, tako da, zalepilo se tek kasnije, nakon što patronažne rekle da ne perem i ne prevlačim.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 23:55:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Kopirajt mi taj deo o kupki, ne mogu ja sve to da čitam.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 23:58:06
|
|
|
|
Lu
|
Postoje tvari koje mogu iritirati tkivo i uzrokovati naticanje te se događa da se prepucij više ne može prevući preko glavića. Ako se dječaku prepucij mogao prevući, a sada to više nije moguće, treba istražiti vanjske čimbenike. Najpoznatiji krivac je pjenušava kupka. Ako vaš dječak ima taj problem, a za njegovo kupanje koristite pjenušave kupke, trebat ćete ih prestati koristiti.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.8.2010 23:59:25
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 26.8.2010 0:00:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo- Postoje tvari koje mogu iritirati tkivo i uzrokovati naticanje te se događa da se prepucij više ne može prevući preko glavića. Ako se dječaku prepucij mogao prevući, a sada to više nije moguće, treba istražiti vanjske čimbenike. Najpoznatiji krivac je pjenušava kupka. Ako vaš dječak ima taj problem, a za njegovo kupanje koristite pjenušave kupke, trebat ćete ih prestati koristiti.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 26.8.2010 0:00:32
|
|
|
|
Lu
|
eto ti sad...
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 26.8.2010 0:02:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja mislim da je to bzvz, no, ja nisam urolog.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 26.8.2010 8:17:30
|
|
|
|
pepino
|
Ja necem musko dijete,ovo je prekomplikovano za mene!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 29.8.2010 19:12:33
|
|
|
|
Vika
|
Strpljivo iscitah celu temu i posto ocekujem poprilicno sam se zamislila! Kako sam shvatila, sustina clanka (prevoda ciji su izvor americki medicinski clanci) je da nismo dovoljno informisani, sto ukljucuje i doktore koji bi trebalo da nam daju prave informacije. Na zalost, iz licnog a i tudjih iskustava, jasno mi je da su i doktori dobri i losi u svom "zanatu" poput npr. autolimara, a svojim protivurecnim misljenjima nas laike sludjuju. Mama mi je obzirom na iskustvo sa bratom i uobicajenu praksu preporucila povlacenje, a sa druge strane dopustam da je ta praksa pogresna. Novija literatura ide u prilog misljenju iznetom u ovom clanku, ukljucujuci i popularne knjige-prirucnike poput "Sta da ocekujete u prvoj godini". To naravno ne znaci da mislim da svojim potezima zelimo da ugrozavamo svoju musku decu, vec naprotiv, da pokusavamo da za svu svoju decicu pronadjemo najbolje moguce opcije, sto ukljucuje i ovaj nas dragi forum! Koja je to opcija u ovom slucaju, jos nisam prelomila, ali sam bliza misljenju da ne pipam!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 29.8.2010 23:36:22
|
|
|
|
Modessty
|
ja ne pipam. Probam po nekad da vidim ima li neke prljavštine ili nečeg. Uglavnom neće da se prevuče. Valjda Sva sam zbunjena i neodlučna a i od mog muža nema pomoći. On kaže da radimo kako su i dr i patronažna sestra rekle a to je da ništa ne pipamo!
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 10.9.2010 15:27:01
|
|
|
|
profesorka
|
Mi smo bebi povlacili pisu od prvog dana, tj.moj muz je bio zaduzen za to i nismo imali nikakvih problema!Beba sada ima 4,5 god. pravi je decak i sam sebi povlaci pisu kada ga kupamo! Opet, moja drugarica nije povlacila svojoj bebi kozicu i beba je zavrsila u institutu za majku i dete, sa urinarnom infekcijom, koja je zahvatila bubrege! Doktori predpostavljaju da je to zbog toga sto mu nije povlacila kozicu na pisi(?!) Stvarno da se zbunis, s'obzirom da joj je pedijatrijska sestra rekla da nema potrebe to da radi! Na moju srecu, ja nisam poslusala lekara i ped.sestru, vec zene koje su samnom lezale u sobi u porodilistu kao drugorotke i imale decake kod kuce....njihov savet bio je: OBAVEZNO povlaci kozicu na pisi!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 10.9.2010 16:44:22
|
|
|
|
pepeljuga
|
od doktora do doktora...nama su rekli da povlacimo po malo, kad ga kupamo
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 10.9.2010 16:46:11
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga od doktora do doktora...nama su rekli da povlacimo po malo, kad ga kupamo Ovo je i nama dr rekla...Dokle moze,nista na silu.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
Zensko imemica0NAjlepse zensko ime?NAstasija (
71%)
VAsilija (
19%)
Jefimija (
11%)
Ukupan broj glasova: 75Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!