Verus -> RE: Trudnički meni (22.10.2011 14:12:13)
|
smeskic: ja sam dobila trudove i krenula da se poradjam u 26n5d, 2 dana sam bila u bolnici kad sam dobila steroide za "sazrevanje pluca" jer sam vec bila u porodjajnoj sali i cekali smo bebu. Bozijom voljom se nisam porodila (a i krvarila sam)....ona je uvek bila vise od nedelju dana ispred termina, ali od tada (verujem da je od tih steroida i lekova), je pocela da "kaska" 1, 2 cak i 3 nedelje. Pa onda plodova voda opala, mislili su da "curim" pa su i to proveravali. Ja sam sama odlucila da cu sve da ucinim da me ne porode ranije (kad beba stane da raste, ili plodova voda ode na 5 cm i manje rade CR jer beba ima bolje uslove van materice), tako da sam se ubijala od vode, od proteina (neki protein svaka 2 sata da bih pospesila rast bebe), i uz mirovanje i sve to izguram do 38 nedelje i rodim zdravu, pravu malu bebu (2600gr), Apgar 9. Ko sto mozes da mislis bas sam bila srecna i ponosna sto smo pobedile zajedno sve lose prognoze[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ako je sve OK, mislim da ti je optimalan unos 1.5 do 2l na dan, tako mi je rekla doktorica, i to da se pije tokom celog dana, tj. da rasporedis tokom celog dana, i bude sve OK. Mada, kad su prvi put utvrdili da mi je voda kriticna, doktorka se maltene izderala "Sto ne pijes vodu???" Kad sam rekla koliko pijem, hitno me poslala u trijazu na test da vide da li mi ne curi plodova voda...znaci bitno je piti....IZVORNA PORUKA: smeskicTB IZVORNA PORUKA: Verus RR bea: u prvoj trudnoci sam pila po 4-5L na dan, da odrzim plodovu vodu koja je bila kriticno niska, da me ne porode ranije-tako da mislim da si ok ako ne pijes vise od toga. Samo sam pila i piskila po ceo dan[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] vec dugo se pitam u vezi ovoga-draga Verus, mozes li mi reci kada su ti utvrdili manjak vode, u kojoj nedelji? nije mi jasno d ali ima veze sa unosom tecnosti ili genetikom.. jedna drugarica pije oko 1l i u prvoj i u drugoj trudnoci je sve ok..i ranije ej pila po casu vode..a opet, kuma je iz straha bila od pocetka po 3-4l i imala je problem sa izbacivanjem tecnosti..i dr joj je savetovao do 2l.. ja popijem do 2l..ne racunajuci jogurt, cedevitu..
|
|
|
|