Verus
|
Hajde da vam napisem sta ja kontam pa me vi ispravljajte 1. Puno puta cujem bas to: "tata starije, ja mladje", i mnogi su posle zazalili jer su izgubili tu bliskost sa prvim detetom-ne da je nema, ali su naravno blizi drugom, sa kojim su vise bili (pricam o deci sa malom razlikom u godinama-mesecima). 2. Odlucila sam da ne dizem toliku frku oko dojenja: svako drugo ili trece vece cu ispumpati i dati mm da mu da flasicu, i da ga on stavi na spavanje, a ja cu Helenicu, tako da cemo oboje rotirati obaveze oko oba deteta. 3. Kupaje me ne brine toliko, ili cemo ih kupati u isto vreme: helena se kupa u koritu u kadi, a imam drugo korito, koje sam koristila kad je ona bila jako mala, i to sam drzala na lavabou u kupatilu, tako da mozemo svi 4 u isto vreme 4. Pomoc nemamo: znaci necu imati luksuz dadilje, baba ili sl varijanti-znaci nas dvoje i njih dvoje. Mama mi verovatno dolazi, ali tek kad bebac bude 2 meseca star, do tada, sve sama. 5. Planiram vec duze vreme da uzmem zenu par puta mesecno da ocisti, ali smo mm i ja odlucili da za sada sami odradimo generalku 2 x mesecno, toliko mozemo-sa tim da ja brisem prasinu i radim lagane stvari a on usisava i sl. teze, i da tu lovu ustedimo (ovde to nije tako povoljno). E sad, da li cu da uzmem nekoga da cisti kad on stigne, to cu da vidim, sve u svoje vreme. Drugarica ima kuvar za recepte koji se lepo zamrzavaju, tako da planiram cim polozim magistraturu ovog meseca, da se u decembru, tamo krajem meseca, bacim na kuvanje i zamrzavanje jela, tako da imamo sta da klopamo bar nekoliko nedelja, a ostala jela cemo narucivati, tako da ne mislimo o kuvanju neko vreme.
|