Jeca* -> Bakarna (nehormonska) spirala (12.10.2008 10:06:49)
|
Ne znam da li je ovoj temi ovde mesto i da li se mozda vec na ovom forumu pisalo o ovome (nisam uspela da nadjem), ali volela bih da podelim sa vama moju dilemu, pa ako neko ima iskustvo, svaki savet je dobrodošao. Bila sam na pregledu kod doktorke koja me je porodila i pošto je sve ok, a od porođaja je prošlo već 2 i po meseca, ona mi je rekla da treba da porazgovaramo o zaštiti. E sad, ja shvatam da je to njena dužnost i da ja nisam u obavezi, ali moram priznati da mi je ubacila buvu i naterala na razmišljanje, iako nisam pre toga razmišljala ni o kakvoj zaštiti od nove trudnoće sem one koju sam i do sad primenjivala pre nego što smo moj muž i ja odlučili da pravimo bebu, a to je samokontrola. Protivnik sam tableta, a dr je i rekla da su posle trudnoće tablete bezveze, da one imaju više smisla kod devojaka nego kod porodilja. I savetovala mi spiralu MIRENA (www.mirena.com). Da se razumemo, ja zelim jos dece, bar jos jedno, ali naravno ne sad, pogotovo što sam se porodila carskim rezom. E sad, čitam o toj spirali, te ispušta neke hormone, reguliše ciklus, manje bolne menstruacije, sigurna, stoji 5 godina, brzo se stavlja, lako skida...ali ja bih volela da čujem da li neko od vas ima iskustva sa istom ili nekom drugom spiralom. Dodala guppy: U ovoj temi pišite o nehormonskoj spirali, O hormonskoj spirali MIRENA pišite OVDE <-- KLIK
|
|
|
|