Anoniman -> RE: Bakarna (nehormonska) spirala (19.11.2009 10:43:26)
|
Ako se nekome slucajno desi ovo, da znate da ne panicite, i da se desava. Imam spiralu godinu dana, i manje-vise je sve bilo ok. Pre mesec ipo dana sam pocela da krvarim, po malo svaki dan, i otisla kod mog doktora, koji me je pregledao, rekao da je spirala na mestu, a da je krvarenje posledica povredjivanja krvnih sudova, i da imam upalu jajnika. I da ce proci samo od sebe. Pre nedelju dana mi se to krvarenje pojacalo, skoro kao da imam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], i posto mi se nije cekao red kod drzavnog lekara, otisla sam kod privatnika. Utvrdio je da od spirale imam upalu materice koja je presla na jajnik. Dobila sam antibiotik 10 dana, i onda verovatno jos 10 dana inekcija, da ne bih morala da vadim spiralu. Dr mi je objasnio da se to desava kad organizam ne prihvati dobro strano telo u organizmu, pa se sluzokoza materice iritira, i nastane upala. Ni on, kao ni moj dr, ne zeli da mi vadi spiralu ako to ne bude zaista neophodno, jer je smatraju najboljom kontracepcijom, iako je mogucnost zaceca 3 posto. Tako da, ako se nekoj od vas ovo desi, znate da se ne plasite previse, jer se desava, i dr to navodi kao "nuspojavu" spirale.
|
|
|
|