jovana j -> RE: Bakarna (nehormonska) spirala (18.12.2011 22:14:39)
|
Jao Lilly, da nisam procitala tvoj post tacno bi nazvala ovu moju babicu da joj otkazem postavljanje moje spirale koje imam sada 2.januara, za 2 i nesto nedelje! [sm=smiley13.gif] Tekst je zaista jeziv! S tim da koliko ja znam, koliko je meni objasnjeno ne dolazi tu uopste ni do kakvog zaceca, jer upravo ta spirala cini nas sekret guscim i neprobojnijim tako da spermatozoidi ne mogu tako lako da se probiju da bi oplodili jajnu celiju. Ja nisam shvatila to da spirala ´´ubija dete´´, a i oplodjena jajna celija koja postane embrion ipak se ne moze zvati detetom... o Boze [sm=smiley13.gif] IZVORNA PORUKA: Lilly RR Taman sam to htela reći Vučko, ne da je glupav taj text, nego uopšte nije tačan! Spirala ubrzava odlazak jajne ćelije u jajovode kada ona još uvek nije spremna na oplodnju, na taj način onemogućava oplodnju, a bakar valjda još dodatno deluje spremicidno. Ja sam imala spiralu oko 3,5 god, od porodjaja pa do odluke o drugoj bebi. Nisam imala nikakvih problema, nikada nisam imala infekciju, ciklus mi se nije ni produžio, niti skratio, niti se na bilo koji način poremetio (da kasni ili da ranije dobijem), i apsolutno je ne osećam niti mm [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (pošto postoje i takve priče). A na spiralu sam se odlučila upravo jer nisam želela da se igram sa hormonima (druga je stvar što je Tashi dr prepisao tablete zbog policističnih jajnika)
|
|
|
|