Bebilina -> RE: Bakarna (nehormonska) spirala (18.3.2013 20:54:36)
|
IZVORNA PORUKA: Sonreir Da li je neka od vas (koje imate spirale ili koje ste je nekada imale) imala problem kod vadjenja spirale (nema konca) pa da je spirala morala biti izvadjena kiretiranjem pod anestezijom? Interesuje me posle koliko vremena od vadjenja spirale ste ostale ponovo trudne? Sonreir nisam imala problem, imala sam 4god bakarnu spiralu I doktorica je izvukla jednim potezom... Zatrudnela sam nakon jednog ciklusa jer je savetovala da pustimo da prodje zbog eventualnog oziljacnog tkiva na materici, ali nije ga bilo I odmah sladeceg meseca smo radili na bebi I ostala sam trudna. Kakvo je tvoje iskustvo? Jel pitas za sebe ili nekog drugog? Ja sam po drugi put ugradila spiralu, ali ovog puta Mirenu. Kad sam prvi put otisla nova doktorica koja I sama ima troje dece I imala je Mirenu izmedju I sada je ima, me je ubedila da odlozim I razmislim o njoj. Kaze da bakarnu nije godinama ugradila, da sa Mirenom nijedan problem jos nije imala. Tako da sam ja odlozila do nedavno I 7 meseci nakon porodjaja se odlucila da isprobam pa da vidim kako ce biti. Mada za sad nemam sta da isprobavam jer jos nisam dobila od porodjaja I kolicinski jos uvek puno I cesto dojim, tako da su sanse da dobijem I bez spirale I sa njom niske. Imam kontrolu za par nedelja, pa videcemo kako sve izgleda, dal je na mestu. Inace mi ugradjivanje ovog puta nije bilo nimalo prijatno I trajalo je poduze. Nije mogla doktorica da dohvati grlic I spekulumu nije verovala da ostane na mestu. Posle 15, moram priznati neprijatnih I bolnih, minuta uspela je. Imala sam te veceri malo krvarenje, malo vise nego prvi put, malo neprijatan osecaj I tup bol I otad nista, zadovoljna za sad. Mm je takodje zadovoljan, ratosiljasmo se opet kondoma [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|