jovana j -> RE: Da li biste usvojili dete (10.5.2011 8:10:00)
|
Citam sta ste sve napisale... i morala sam na ovaj post da napisem koju... Cipiripi, dakle ovaj slucaj koji ti poznajes ok slazem se. Ja poznajem toliko porodica kod kojih su roditelji (bioloski) sasvim normalni, sve ok znaci, a deca narkomani ispali. Evo sad ovog momenta iz glave imam 4 porodice, od kojih su u dve oba momka umrli. Jedan je moj drug iz osnovne iz razreda, umro pre 3 god, zdrav prav, umro u krevetu... rekli posle od droga... Jos jedan, od tatine koleginice i prijateljice sin, umro sa 22 god., isto tako, u krevetu, nije se probudio... isto se drogirao, isao na lecenje, 2 puta su ga vodili i vracali... taj decko je isao na primer sa mnom u muzicku skolu, svirao trubu... a eto, nije usvojen, majka mu pravnik, kao i moj otac, sve ok znaci, poznajem licno porodice. Od moje dobre drugarice iz razreda iz Srednje skole njen brat od rodjene tetke ispao narkoman. Niko nista pojma nije imao, oni ljudi iz Kule... isto nije usvojen, velika familija, sve ok... pruzeno mu sve... eto. Upoznao neku zensku, i ona ga je navodno navukla i drustvo. Izlecio se, ali kaze mi drugarica da njeni sada svi stalno strepe da nece opet da se navuce... Da li je potrebno da pisem dalje... a mogla bih. Jos nesto moram da napisem. Onima koji imaju svoje misljenje oko usvajanja dece, posebno oko toga koliko se zaista moze voleti usvojeno dete kao svoje... Imam drugaricu koja mi je ovde bila cimerka godinu dana, pre jedno 3 god. smo zivele zajedno. Sedele smo nas 2 jedno vece u stanu, onako caskale, dosle slucajno na temu dece, jednog dana jel da... i dodjosmo i na temu usvojene dece, uopste ljudi koji usvajaju decu. Ja sam rekla da bih volela da usvojim makar jedno,ako bih imala dvoje svojih na pr. jedno da usvojim, i to neko kosooko malo slatko, devojcicu na primer... ne znam. :) Drugarica ce na to onako s visine, sva prepametna '' znas, da, da sve je to ok, ali TUDJE dete se NIKAD ne moze voleti kao svoje'' ... bla, bla, bla... i krene ona tu meni da pametuje ne znam sta. I ja joj kazem na to '' Milena, pa ja sam USVOJENA'' ... i ona... zanemela, shock! Tacno par sekundi pozelenela, nije znala sta da mi kaze. Ja jesam usvojena, moji nisu mogli jednostavno da naprave bebu, pokusavali su od 75.te od kad su se vencali, ja sam rodjena 82. u decembru, a usvajanje je konacno okoncano 84.te 21.marta. Htela sam sa ovim da vam kazem da ne donosite zakljucke i konacna misljenja o necemu sto NISTE dozivele, i nikad se ne zna kako biste se vi ponasale u nekoj situaciji koja vam se nije nikad dogodila. Eto. Iz najbolje namere... Veliki pozdrav od mene :) IZVORNA PORUKA: cipiripi moja tetka je usvojila dete. mali je imao 2 godine kad ga je usvojila, sad ima 22. sa dolaskom u kuci vec se ponasao jako cudno...sad je kriminalac...jako teska osoba, histericna, luda.. geni su cudo, nikada neznas cije je to dete, ko su mu roditelji, sta je povukao..kako se majka ponasala u trudnoci.. mozda cete reci da sam luda, glupa..sta ti ja znam... ali nikada ne bi usvojila dete... neko je spomenuo...nije bitno ko te je rodi vec vaspitao.. nesto u tom kontekstu, ali kakve gene nosis to nista ne moze promeniti... ako ne budem imala decu, zivecu sa mm na rancu sa zivotinjama i odgajivacnicom pasa..
|
|
|
|