Verus -> RE: Da li biste usvojili dete (11.3.2011 4:27:56)
|
Prvo da kazem da mi je zao sto happy moment i supruga moraju da urade tako nesto. Razloge ne znamo, ne treba biti brz u osudjivanju. Kao drugo: bolje je naci neku porodicu, i izbeci citav "sistem" koji tvrdi da pomaze oko usvajanja deteta, jer sta ce se desiti? Beba ce zavrsiti ili u nekoj ustanovi, ili nekoj hraniteljskoj porodici, i bice 2,3,4 ili vise godina staro pre nego sto "sistem" sredi sve papire, odradi stvari kako "treba", i nadje porodicu. Od moje dobre drugarice, tetka je pre vise od 25 godina usvojila devojcicu, radi kao sestra u Betaniji, i direktno se dogovorila sa majkom. Sve se naravno sredilo preko advokata, i beba je bar odrasla uz jedinu majku koju zna, koja je imala uslova i vremena za nju. Bolje je i tako, nego ubiti novordjence, baciti ga u kesu, pa u kontejner...Zar ne? Ja i mm smo o ovome pricali pre par nedelja. Zelim jos svoje dece, i ali ako budemo imali finansijskih mogucnosti, usvojicemo jednu bebu. I iskreno, ako mogu, ici cu direktno od majke koja zna da ne moze da zadrzi dete. I usput, zar to nije bolje nego abortirati?? Mislim da ste svi jako brzo skocili da napadnete, a da niste bas detaljno razmislili o svemu...Ili sam bar ja, stekla takav utisak...
|
|
|
|