degu -> RE: Da li biste usvojili dete (6.11.2011 18:27:50)
|
Sunčice, moj savet je da se dobro raspitaš i porazgovaraš sa Socijalnim radnicima. Možda i može biti prepreka to što nisi u braku. I još jedan savet je da ne uzimaš dete u hraniteljsku porodicu sa namerom da ga kasnije usvojiš. Naravno sve će biti tvoja odluka, to ti govorim iz najbolje namere i zbog iskustva moje porodice sa hraniteljstvom. Kad sam bila mala kod nas je bila devojčica u hraniteljstvu. Kod nas je došla sa 11 meseci, nije znala ni da sedi, ni da jede, beba. Do svoje druge godine sve je naučila i bila predivna, pametna devojčica i moji su je obožavali. Podneli su zahtev za njeno usvajanje, međutim bilo je još parova zainteresovanih za usvajanje. Nismo imali prednost kao hraniteljska porodica. Neko je jednostavno imao bolje uslove od nas i odveli su je. Nikad više nismo čuli za nju, a bila je naša, nije bilo razlike, ona je bila moja sestra, mojim roditeljima je bila ćerka. Jako smo teško podneli to što smo morali da se rastanemo od nje. Zato ti kažem da razmisliš o tome, jer se uvek može desiti da dete koje odgajiš u hraniteljstvu usvoji neko drugi.[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|