Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 22:25:46
|
|
|
|
bubulence
|
Badnje vece i Bozic su mi najlepsi dani u godini, ubedljivo. bas se nekako posebno osecam ta dva dana, mozda zato sto dok smo bili deca, za badnjak sve pripremamo a za Bozic ujutro kada se probudimo nadjemo paketice od roditelja pa pre podne prolazi u otvaranju, sreci, radosti... mama je uvek volela da se drzi raznih obicaja, umivanja jabukom, slame i bombona, i da ne nabrajam... uglavnom cim prodje Bozic vec ne mogu da docekam sledeci... a i dalje sam kao malo dete.... samo tada manje spremam. poslednje 2 god od kada smo mm i ja zajedno, opet donesem sarmu od mame, kao i cesnicu, pecem rolovanu piletinu ili prasetinu, malo ruske salate... kolaca mi ostane... a ove godine cemo biti kod mojih za Bozic ako panduri ikada prekinu glupi strajk da uspemo da registrujemo auto...
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 22:41:25
|
|
|
|
Natalie018
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Evo ih i recepti. Pita sa paprikama Pravite kao klasicnu pitu sa sirom ili bilo cim. Pazite da kore ne budu pretanke, ako jesu, umesto 3 stavite 4. Prvu koru poprskati malo uljem (ja za razliku od mame uvek pomesam malo ulja i mleka) Staviti drugu koru i nju poprskati. Na nju poredjati pecenu crvenu papriku kao kad stavljate fil za bilo koju pitu. Najbolje je papriku rascepiti na pola i staviti jednu polovinu. Posoliti je. Preko paprike stavite kackavalj, rendan ili na listove, moze i biljni ako cete posno. Preko treca kora, poprskajte uljem Urolajte i stavite u podmazan pleh. I tako dok ne potrosite kore. Ako su paprike vece, one dugacke, jedna ce vam prakticno biti dovoljna za jednu koru. I kada ih redjate uvek to radite pri kraju kore. Pecete kao i svaku pitu. Ko voli moze da premaze uljem, nareze ili ne, a kad je gotova onda po ukusu, neko je ostavi hrskavu, neko prekrije vlaznom krpom pa bude taman hrskava ali ne i suva, a neko je potpari pa budu kore kao kuvane. Ko voli moze preko stavljati pavlake, jaja, kackavalje i ostala cuda. Meni je najlepsa najjednostavnija. Salata od paprika Pecene crvene paprike rascepiti na pola pa ispohovati. U pleh redjati red pohovane paprike, onda premazati krem sirom (svapski ili sremacki sir) pomesanim sa malo pavlake, naredjati listove praske sunke i posuti rendanim kackavaljem. Ponoviti jos jednom. Na kraju naredjati papriku, premazati sirom i posuti kackavaljem. Sluziti hladno, a kad se ohladi jako se lepo sece na kocke. Ovo mi je jedna od omiljenih novogodisnjih salata jer ja jako volim paprike. Nemam mere jer kod moje mame je sve odokativnom metodom Mali misu mislim da cu praviti nesto od ovoga to je sigurno.Pogotovo me ova salata mami, a videla sam i Nedjinu varijantu u temi fingerfood. Prosto ne znam za koju da se odlucim... Ova tvoja varijanta je, cini mi se, manje kaloricna, tako da cu verovatno nju. Bas su mi trebale ideje za neke slanise... Hvala puno na receptima. Inace obozavam paprike, a imam bas dosta pecenih u zamrzivacu. Videcu jos sta cu od slanih stvari, a za slatkis sam se odlucila: Najbza torta by Maja...
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 22:46:39
|
|
|
|
Anitaaa
|
Meni su samo kolači problem...em mi ništa ne pada napamet,em nisam baš vešta u tome Ideje?
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 22:52:34
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Ja pravim samo Prešs tortu, keva pravi sve po redu - ruska i praziluk salata (ja možda pridodam tortu od paprika ako me ne bude mrzelo), sarma, prasetina i jagnjetina, da ne kažem pragnje, svinjetina punjena smesom za kobasice, podvarak, lučane paprike, i juneća kisela čorba sa trežnjenje. I ne kuvamo do Božića Čuj nju do Božića, ma do Svetog Save. Ja pojma nemam šta ću da pravim.... a ne znam ni kada ću da prvaim. Odoh malo da pogledam recepte po forumu, možda mi nešto i padne na um
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 22:57:28
|
|
|
|
Anoniman
|
LillyT, kada bih ti rekla koliko mm i moj brat jedu zvala bi nekog iz ginisa Anita, sitni kolači ili torta? Ja uvek preporučujem moju prešs tortu, jes malo teža za praviti ali ne da je dobra nego rastura, pravila sam je nekoliko puta u proteklih godinu dana. Takođe, kasato torta za koju je MaliMiš postavila recept se svaki put pokazala kao pun pogodak, pogotovo za decu. A kolač, meni omiljeni, Lady Marmelade, a može i skroz lud kolač od jabuka i čokoladna pita koju sam danas premijerno pravila, duplu meru, i nema je više Sve recepte imaš na rr, ako treba neki link kaži
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:00:11
|
|
|
|
LillyT
|
Daj link za tu prešs tortu (nikad čula). Ja sam mislila da pravim punjene paprike sa sirom i šunkom, neku rolovanu piletinu (nemam pojma sa čim), mimoza salatu... čorba, hm... neka bela npr.
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:01:01
|
|
|
|
Anitaaa
|
Aha...samo što ja umem da napravim jednu tortu i to je to heheh...meni treba nešto što nije komplikovano heheh.Šta je ta Lady Marmelade?
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:02:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Precious
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:04:10
|
|
|
|
Anoniman
|
LAdy se jaaako lako pravi, nešto između torte i kolača, može da prođe i kao jedno i kao drugo, i jako je čokoladno i njami, evo link
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:05:07
|
|
|
|
Ana RR
|
Lady, njami njami ali i dalje češće pravim onaj moj čokoladni sa malinama, mmmmm njami njami
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:13:08
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Precious Hahaha, ja tek sada skontala naziv torte. Odustala sam kada sam videla 10 jaja, kore i sl. Ja bih nešto lakše za napraviti. Ona Lady se lako pravi, a lepo zvuči...
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:14:20
|
|
|
|
minavb
|
Ja moju evropa tortu moram vec u sredu da pocnem da pravim.
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:15:05
|
|
|
|
Anoniman
|
OVa kasato se jako lako pravi, keks, žele bombone, čokolada, lomljeni lešnici i bademi, super je mislim da je pod Mišova kasato torta A lady je kod mene redovna, ovaj sa malinama nisam pravila, ne znam zašto
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:17:56
|
|
|
|
Anitaaa
|
jel nije mnogo suva ta Lady?Deluje mi zanimljivo...možda napravim to ne deluje teško
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 23:25:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma kakvi, jako je sočna
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 2:03:33
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: LillyT IZVORNA PORUKA: Nedja RR Precious Hahaha, ja tek sada skontala naziv torte. Odustala sam kada sam videla 10 jaja, kore i sl. Ja bih nešto lakše za napraviti. Ona Lady se lako pravi, a lepo zvuči... Ali je fenomenalna A mozes i da kupis gotove kore(npr. one za puslicu ili one obicne, mekane) i samo fil da napravis. Ja to redovno radim, ne pamtim kada sam poslednji put napravila koricu za tortu
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 18:52:47
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ja cu praviti Parisku tortu, skupa je ali je fe-no-me-nal-na!!! Narucicemo pola kile pecenje i pola kile rostilja, napravicu mimoza salatu, i neku salatu od belog mesa i susama samo da nadjem recept , naravno malo meze (sunka, kackavalj, prsuta, vrat itd.) rolovano meso, za mm bri sir i belo grozdje, mozda napravim i neke kanapee i kolacice od eurokrema!
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 19:11:56
|
|
|
|
bebać
|
pre svega,ove godine baš mi se nešto kuha i sprema,i već me ''uhvatilo'' to praznično kuhanje jutros sam sa m pričala i obećao je pomoći, kuhaćemo skupa i kontamo: otvorit sezonu sa sarmom mezetluk već imamo domaća peka,kobasica,šarena slaninica još kupimo kakav sir pohovano punjeno bijelo meso(ima dobar recept sa semfom,sirom i kobasicom domaćom) koljenica sa hrenom i bijelim lukom ruska salata lignje na žaru(sa bijelim lukom) i evo kontam fanta tortu, onako da nas osvježi i dodjemo sebi kad se ''ukrkamo'' svim tim Ne izostavne butelje vranacx2, za mene i kola I onda smo mirni tamo do 3ćeg sa hranom, a onda opet Jovo na novo pred Božić
< Poruku je uredio bebać -- 25.12.2011 19:20:11 >
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 19:27:23
|
|
|
|
bebać
|
IZVORNA PORUKA: Ellenica Od jutros šetam od prodavnice do stana. Imamo nekog zeca kojeg nam je poslala moja mama, pa smo ga čuvali za novogodišnji ručak.pa smo ga čuvali za novogodišnji ručak. Iako ja novu godinu ne doživljavam nešto posebno, odlučili smo da ove godine nešto pravimo. Tako spremanje počela sa kolačima. Mm radi popodne od 4h, pa sam nešto posla uspela da odradim dok nije otišao, ali sa konstantnim cimanjem bebac-kuhinja ostavila sam posao za kasnije. To kasnije je stiglo nred u 21h kada je bebac zaspao. Naime raste mu zubić jako je nervozan i traži pažnju, pa ništa nemogu da stignem. završila sam sa kolačima u 23h, napravila sam kokos kuglice, rolat sa bananicama, i klasičan koač sa šlagom.
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 19:33:10
|
|
|
|
bebać
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Novogodisnja trpeza Kupujemo pecenje ,a ja cu praviti pilecu salatu,susam salatu,rusku salatu,salatu sa paprikama,domacu supu sa knedlama,mooozda nocas stavim sarmu Od kolaca padobrance,mini indijanere,slatku crvenkapicu i mozda domaci ferero .Takodje ne kuvam do ponedeljka Zao mi je sto nisam mogla da se setam i trazim neke gotivne stoljnjake sa deda mrazom ili tako neke super kic sare,al nece mi niko zameriti Imam jelku najmanju na svetu koja je na stolu i bice neke svecice i slicno i tako
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 20:11:02
|
|
|
|
PoisonEve
|
Uh Bebac, mene bogami mame te lignje!
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 20:39:38
|
|
|
|
Verus
|
Gladna sam Ne znam kako cu se osecati kroz nedelju dana, ali imamo jagnjeci but, to pecemo sigurno-a volela bih da napravim sarmu...
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 20:45:36
|
|
|
|
magde
|
meni je reostalo fondant pa cu sigurno neki kolaci da ukrasem sfondant imace pita sigurno...neki soleno rolat a naaaajvise zelim sarmiceee
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 21:11:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Pita sa suvim sljivama 1 kg suvih sljiva sa kosticom (rebalo bi da je 1/2 kg bez kostice dovoljnja), sljive oprati 1/2 kg kora za pitu 200g secera pomesati sa 1/2 kg mlevenih oraha napraviti sirup od 1/2l vode, 1/2 kg secera pa na kraju dodati sok od 1 limuna. koru poporskati uljem, preko staviti jos jednu koru i nju poprskati sa malo ulja. posuti orasima i secerom po celoj povrsini kore a zatim blizu ivice naredjati sljive ovako 0 0 0 ali da budu sto blize jedna drugoj, da se dodiruju. Urolati ali sto je cvrsce moguce. Iseci na komade koliko vam odgovaraju, a najbolje jedan komad jedna sljiva. Poredjati u podmazan pleh i peci. Kad je gotovo preliti hladnim sirupom. Odlicna je pita! A i posna pa lepo ide za Bozicne praznike
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 25.12.2011 21:34:09
|
|
|
|
bebać
|
Lignjice ja obožavam, m ih je zavolio uz mene, a kad sam prvi put napravila nije htio da proba a sada prvo lignje na spisku
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici KrekeriRingerajin kuvar: Nedja RR
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.