Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 9:46:03
|
|
|
|
Jeca*
|
obavezno poredjaj krompir okolo, a mozes i malo sargarepe inace, imas i one kese za pecenje, ja prvo meso i krompir stavim u njih, pa u pleh, a posle izvadim iz kese tj samo izrucim u pekac ostavim da se dopece
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 9:47:55
|
|
|
|
Ana RR
|
A može i tako
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 9:48:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja upravo saznala da ću 99% biti sama za Novu Godinu ...a stvarno sam naplanirala sve i svašta da spremam, po malo naravno zato što smo sami mm i ja... i sad ništa od toga! Kao slaviću Novu Godinu sa sestrom preko skajpa
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 9:48:30
|
|
|
|
Olga75
|
Kod mene ce biti manje - vise klasika , u stvari naspremacu za NG pa cele nedelje necu morati da kuvam . Pravicu gibanicu , sarmu , kao rusku salatu , salatu od boranije ,meso od buta iz lerne , tortu od smokvi i zerbo kocke. SM, kad pecem but , solim ga onako spricem u sredinu , naspikujem ga malo belim lukom , pospem ga majoranom i stavim u kesu za pecenje , kad je skoro gotovo raskidam kesu da porumeni i gotovo. Bude fino socno ali ne ostane zivo i lepo se sece kad se ohladi
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 9:49:27
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Rada T. Ja upravo saznala da ću 99% biti sama za Novu Godinu ...a stvarno sam naplanirala sve i svašta da spremam, po malo naravno zato što smo sami mm i ja... i sad ništa od toga! Kao slaviću Novu Godinu sa sestrom preko skajpa što sama?
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 9:53:39
|
|
|
|
Anoniman
|
mm je vojno lice i biće dežuran... i prošle Nove Godine je bio samo kontrolni pa je otišao da ih proveri na pola sata i vratio se kući ali ove godine a i njegov komandant se pravi mutav!!! Ko da ne zna da nemamo nikoga u ovoj vuko*ebini i da sam još u devetom mesecu... ko da nema ko drugi da bude dežurni... ima da dignem frku ima da se puši cela komanda, bude li to stvarno tako!
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 9:56:28
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Super mama, ja komad mesa prvo lepo usolim i začinim (obično pomešam začine sa maslinovim uljem i to lepo namažem na meso), prekrijem folijom i ostavim par sati da odstoji. Onda stavim u pekač (ako nemaš pekač onda umotaš foliju preko šerpe) i staviš u rernu da se peče. Pred kraj skineš foliju i vratiš meso na još 15ak minuta. Ana a recimi kolko vreme peces onako u pekacu ili zaviris povremeno? I zanimame dali da zasecem meso na nekoliko mesta da bi zacini usli u meso? Recimi u pekacu stavis samo ulje na dnu? Al sma puna pitanja
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 9:58:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Jaoj,bre Rado. Ja cu spremiti rusku salatu,verovatno rostilj,svakojake zezalice od lisnatog,i tortica,koje sam sve dzidzabidze nakupovala da je ukrasim....
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 9:58:53
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Jeco hvala na idei pa ja imam i te kese ali nije mi palo na pamet, u njih spremam samo piletinu, al sma blesava. Rado zao mi je sto tvoj dragi mora biti dezuran znam kako to izgleda kada je naredjenje u pitanje moj je hvala bogu dezuran 2 januara naravno 24h.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 10:02:10
|
|
|
|
Ana RR
|
Da, zasečem malo meso da bi lepo upilo začine (ponekad i špikujem onako kako je napisala olga). Neko pravilo je da se meso peče 1kg-1 sat. Ali uvek provirim da vidim kako izgleda. Ne stavljam ulje na dno, jer meso premazujem maslinovim uljem. Možeš malo vode da doliješ.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 10:06:13
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Hvala vam na savetima
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 10:47:06
|
|
|
|
sandrina 85
|
Jao mm trazi da mu pecem zeca imamo ga u zamrzivacu (mm i svekar su lovci) Ja ne znam kako cu to da spremim, mislim znam recept i to, spikuje se a pre toga se drzi u marinadi, ali je mei zao da ga pecem. Pravicu tortu karamelu, bas sad se nakanjujem I raznjice cu naredjati sutra pa cu ih peci taj dan... Iseckam slaninicu na mesoreznicu i vise vrsta mesa (belo, svinjsko, cevape) pa umotam i nanizem na stapic i pecem na gril tiganju. Nemam vise nikakvu ideju, ali cituckam vas pa ce mozda da mi sine
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 10:51:08
|
|
|
|
Ana RR
|
Sandrina, jedan predlog za ražnjiće: uz meso stavi i parče nekog povrća (pečurke, paprika, tikvica...), ukusno je i zdravo
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 11:21:17
|
|
|
|
JMPM
|
E pa ovakoooooooo....pravim sledece za novogodisnji meni Slana torta sa krekerima Projice sa paprikom Pileca supa Sarma Kremenadle sa sampinjonima i krompirom Kuglice od smokava Kuglice od rendane cokolade i meda Torta-nisam jos sigurna koja E pa sad,kazite mi sta ide uz to meso od salate osim kiselisa?Ne volimo rusku,tako da to ne pravim,a ne znam sta bih osim turisje stavila na sto
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 11:23:42
|
|
|
|
Olga75
|
kazu babe da zivina ne ide za NG , neko sujeverje , raspitacu se napravi krompir salatu ili paprika sa belim lukom ( ima to neko ime ali ja ga ne znam)
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 11:25:09
|
|
|
|
Jeca*
|
šta sve one jadne ćurke po diskotekama da rade? uuuu kakav šovinistički komentar
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 11:25:47
|
|
|
|
JMPM
|
Pokvari mi citavu koncepciju
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 11:25:59
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR šta sve one jadne ćurke po diskotekama da rade? uuuu kakav šovinistički komentar pobegle iz kokosinjca
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 13:43:25
|
|
|
|
sandrina 85
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Sandrina, jedan predlog za ražnjiće: uz meso stavi i parče nekog povrća (pečurke, paprika, tikvica...), ukusno je i zdravo Mmmmmmm.... moze, dobar predlog! Hvala
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 13:49:38
|
|
|
|
sandrina 85
|
IZVORNA PORUKA: JMPM E pa ovakoooooooo....pravim sledece za novogodisnji meni Slana torta sa krekerima Projice sa paprikom Pileca supa Sarma Kremenadle sa sampinjonima i krompirom Kuglice od smokava Kuglice od rendane cokolade i meda Torta-nisam jos sigurna koja E pa sad,kazite mi sta ide uz to meso od salate osim kiselisa?Ne volimo rusku,tako da to ne pravim,a ne znam sta bih osim turisje stavila na sto Ja sam za slavu uz meso posluzila salatu sa susamom... extra je bila svi su trazili recept... Jednostavna je za pripremu, ide malo sunkice na kockice, krastavcica, 100-150 gr susamam (proprzenog) moze i mleveni kikiiriki umesto susama, i pavlaka i majonez. Ako stavis jednu casu pavlake, stavis majonez od 100g. Mozes da ubacis i jos nesto sto volis, secerac, ili umesto sunke belo pilece meso, ma sta god da stavis bude super.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 14:03:00
|
|
|
|
JMPM
|
Sandrina,hvala ti za ideju ,zvuci zanimljivo!Moracu probati
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2010 14:04:34
|
|
|
|
sandrina 85
|
Nema na cemu Ima tih salatica bas puno, meni su eto pohvalili ovu i sve se pojelo.
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 29.12.2010 14:37:55
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 30.12.2010 8:51:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Novogodisnja trpeza Kupujemo pecenje ,a ja cu praviti pilecu salatu,susam salatu,rusku salatu,salatu sa paprikama,domacu supu sa knedlama,mooozda nocas stavim sarmu Od kolaca padobrance,mini indijanere,slatku crvenkapicu i mozda domaci ferero .Takodje ne kuvam do ponedeljka Zao mi je sto nisam mogla da se setam i trazim neke gotivne stoljnjake sa deda mrazom ili tako neke super kic sare,al nece mi niko zameriti Imam jelku najmanju na svetu koja je na stolu i bice neke svecice i slicno i tako
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 30.12.2010 8:57:28
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja jos nista nisam napravila Prosle nedelje smo kupili nov frizider jer stari samo sto nije crkao,i od ponedeljka nas zajebavaju,doneli nov,ali ulubljen i izubijan sa strane pa smo ga reklamirali...Taj prvi su doneli u ponoc,kad se nisam slogirala...Trebali nov da donesu juce,sinoc zovu,kazu nema ga u kamionu,donece danas,ako ne donesu danas neko ce da na*ebe Sve sto stavim na terasu smrzne se,popi*dela sam
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ružice sa siromRingerajin kuvar: minnica
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.