Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:12:18
|
|
|
|
limunada
|
Mašala Nedja svaka ti cast na velikom spremanju
_____________________________
Nikola 25.02.2011 :) Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:12:57
|
|
|
|
Anoniman
|
PRevidela si da ja pravim samo tortu, ostalo se grebem od mame
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:14:46
|
|
|
|
limunada
|
Ahaaa,ja procitala da sve ti pravis,pa trebala si cutati pa da te hvalimo
_____________________________
Nikola 25.02.2011 :) Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:16:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma ja kuvam preko cele godine valja mama malo da me mazi
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:19:37
|
|
|
|
Anoniman
|
PE pa gde ces sa malim detetom toliko da pravis? Ne peavim nista ove godine. Mozda palacinke :)). Uzecemo od starih roditelja da imamo nesto da jedemo. Mada sam se i ja pozelela nesto da pravim od kolaca
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:31:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Mama mi je danas donela neku novu pitu sa crvenim pecenim paprikama i kackavaljem (moze i onaj biljni ko moze da ga jede). Pita je kao klasicna sa korama. Ako nekog interesuje mogu traziti recept, stvarno je ukusna, posebno ko voli paprike. Mada ja volim za NG onu salatu sa pohovanim paprikama, mislim da se nesto redjaju sa sunkom i krem sirom ili pavlakom i odozgo kackavalj.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:41:58
|
|
|
|
mikica sa
|
joj misu, citam prethodnu stranicu i vidim da hoces bruku kolaca da pravis, odem na ticker i vidim koliko je bebcetu sad i kontam iju pa kako ce ona to sve sama da uradi joj jesam mentol ispala! ej, imam pitanje, koliko dugo moze stajati pecenje (svinjsko) u zamrzivacu. npr. ako ga zamrznem sad mogu li ga izvaditi za dvije sedmice, hoce li biti ok?
< Poruku je uredio mikica sa -- 23.12.2011 23:43:10 >
_____________________________
rodila sam andjela 05.04.2011. :)))
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:43:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Uuuu Misu pa to je mmmm super, deder isti recept, za oba, obozavam papriku, fala
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:44:16
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Hocu i ja.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:49:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Sigurno hoce a moze da stoji i duze. Ali dve nedelje sigurno. Kad ga izvadis, prvo ga stav u frizider. Najbolje uvece za sutra. Onda se u frizideru lepo otopi, ipak je tu temperatura 8 stepeni. Pa sutra vec sta radis sa njim, grejes ili sluzis sa sobne temperature. A te kolace sam sve pravila za proslu novu godinu
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:50:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Javljam sutra, moram da zovem mamu.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 23.12.2011 23:51:23
|
|
|
|
mikica sa
|
hvala
_____________________________
rodila sam andjela 05.04.2011. :)))
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 0:19:56
|
|
|
|
vukosava
|
Ova tema mi lici na onu od Balasevica: "Al se nekad dobro jelo, bas!". Bravo zene, pogotovu ti misu, covece beba dve nedelje a ti toliko vredna. Ja sam tad bila u komi, kakvi kolaci kakvi bakraci Ja sam kuci do 10. januara tako da ponovo uzivam u kuvanju svaki dan pred obrok i svezoj hrani konacno. Tako da nema nikakvog gomilanja, ja sta napravim, napravim za nas dvoje i to se odmah smaze. Evo sad smo jeli sampinjone sa rizom i zelenom salatom. A posle toga one Toffee karamele. I sok od jabuke. Eto nase novogodisnje trpeze...
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 13:33:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo ih i recepti. Pita sa paprikama Pravite kao klasicnu pitu sa sirom ili bilo cim. Pazite da kore ne budu pretanke, ako jesu, umesto 3 stavite 4. Prvu koru poprskati malo uljem (ja za razliku od mame uvek pomesam malo ulja i mleka) Staviti drugu koru i nju poprskati. Na nju poredjati pecenu crvenu papriku kao kad stavljate fil za bilo koju pitu. Najbolje je papriku rascepiti na pola i staviti jednu polovinu. Posoliti je. Preko paprike stavite kackavalj, rendan ili na listove, moze i biljni ako cete posno. Preko treca kora, poprskajte uljem Urolajte i stavite u podmazan pleh. I tako dok ne potrosite kore. Ako su paprike vece, one dugacke, jedna ce vam prakticno biti dovoljna za jednu koru. I kada ih redjate uvek to radite pri kraju kore. Pecete kao i svaku pitu. Ko voli moze da premaze uljem, nareze ili ne, a kad je gotova onda po ukusu, neko je ostavi hrskavu, neko prekrije vlaznom krpom pa bude taman hrskava ali ne i suva, a neko je potpari pa budu kore kao kuvane. Ko voli moze preko stavljati pavlake, jaja, kackavalje i ostala cuda. Meni je najlepsa najjednostavnija. Salata od paprika Pecene crvene paprike rascepiti na pola pa ispohovati. U pleh redjati red pohovane paprike, onda premazati krem sirom (svapski ili sremacki sir) pomesanim sa malo pavlake, naredjati listove praske sunke i posuti rendanim kackavaljem. Ponoviti jos jednom. Na kraju naredjati papriku, premazati sirom i posuti kackavaljem. Sluziti hladno, a kad se ohladi jako se lepo sece na kocke. Ovo mi je jedna od omiljenih novogodisnjih salata jer ja jako volim paprike. Nemam mere jer kod moje mame je sve odokativnom metodom
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 13:45:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Mm, ako voliš paprike imaš u finger food recept za tortu od paprika, slično je ovome ali sa fetom, idu i kiseli krastavci, moja omiljena torta
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 13:46:54
|
|
|
|
madre
|
i ja obozavam papriku u svim oblicima a za novogodisnju trpezu planiram da pravim neki slani rolat (ne znam jos kakav), i slanu tortu bas sa paprikama , saltu -sir i susam (tu prosto obozavam), narucicemo rostilj i sprcakacu onu majinu brzu tortu sa jafom i plazmom
_____________________________
Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 13:51:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Moracu jednom kad budem imala vremena da prekopiram sve te recepte u ovaj moj elektronski kuvar. A ta torta ce mi se sigurno svideti. Sad me seti, moram da pitam mamu ima i neku pitu sa suvim sljivama, e sto je to dobro. Al to ne smem sad da jedem idu orasi u nju i mislim da je posna. Pitacu je kad se cujeo, pa cu da postujem.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 13:51:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Misu i kod mene ti je sve odokatvino Hvala draga I ja imam neku pitu, ali sa dzemom od sljiva mmmmmm
< Poruku je uredio Zenetina -- 24.12.2011 13:52:35 >
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 16:33:05
|
|
|
|
smeskicTB
|
Misu, kada signes kcni taj receptic sa suvim sljivama-ja sam odokativno sprema prosle godine kada me drugarica zamolila, jer nije stizala..i redjala sam je kao baklavu..prelila sirupom.. *** mama ce da sprema rusku, pitu sa mesom, sarmu..mm ce pecenje, a ja plazmu i pogacu;) za Bozic cu oblande obaveznoo!videcu sta jos;)
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 20:02:09
|
|
|
|
minavb
|
Za novaka pravim kis sa gorgonzolom, beef wellingto, razne salate i evropa tortu.
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 20:42:36
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mina, nikad to nisam probala ali svakako deluje izvrsno!
_____________________________
"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama" Ajrton Sena
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 21:24:30
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja ne pravim ništa posebno, meni je to nekako sasvim običan dan pogotovo što je 2.januara moja devojačka slava pa smo uvek bili u frci oko toga. Kupila sam lepo juneće meso danas, pa ću ga u petak uveče potopiti u mleko i ostaviti preko noći i sutradan ispeći. Uz to neku salatu, još ne znam koju. To nam je za ručak a uveče ćemo da naslažemo nešto za na čačkalicu pršute, sira, maslina i uz to vince i ćao đaci.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 21:45:37
|
|
|
|
Jeca*
|
blago tebi....i ja bih tako, ali mi idemo kod mojih i vec znam sta nas ceka u ta tri cetiri dana...sad nista ne jedem do petka, da manje placem kad se utovim tamo
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 21:55:24
|
|
|
|
bubulence
|
mmmmm, ovako: mama mi donosi sarmu i od kolaca kokos rolat i oblande... ja pravim, kiflice sa sirom i prazne, rusku salatu, rolat sa svim i svacim (trpam sve sto nadjem u frizideru ali od prilike budu sledeci sastojci: kecap, prsuta ili kobaje, sir, sampinjoni, senf, paprika...), rolat sa spanacem, malo cemo naseckati meze i to je to... plazma torta i sitni kolaci: kuglice od banana, bajadera, rafaelo i mozda kosnice... njih mi je jako mrsko da pravim pa zavisi od raspolozenja...
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 24.12.2011 22:13:56
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Jeca* sad nista ne jedem do petka, da manje placem kad se utovim tamo Auuuu Bubi, svaka čast Ja inače najviše volim badnje veče i božić i baš jedva čekam te dane moram ove godine napraviti rolnice sa cimetom, to mi je tako nekako pravo božićno pecivo
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ukusni prokeljRingerajin kuvar: minnica
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?