Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 18:48:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Najbitnije je da meso bude dovoljno skuvano, tj izdinstano, da bude baš mekano, verujem da se nećeš pokajati
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 18:49:14
|
|
|
|
bebać
|
Nedjo daj i meni preporuku(nekako vjerujem u tvoj ukus ) ili žene koje ste pravile...još neka torta koja se ne peče, da ima dosta tih kremova različitih,onako lagnija i egzotičnija? p.s. ne volimo čokoladu baš puno zato smo svi mršavi
_____________________________
"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 19:01:14
|
|
|
|
minavb
|
Predlazem tortu grcki sladoled. Ja sam je skoro pravila mami, s tim sto sam u srednji sloj stavila maline. Znaci dole je isao sloj sa keksom, u sredini sa malinama a gore cisti beli. Bila je divna.
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 19:06:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Bebać, nisam ti ja baš mnogo stručna za torte, i kad ih pravim volim teške, sa orasima, lešnicima i čokoladom, sa korama....jedina koja se ne peče koju pravim je ova KLIK ali ona nije kremasta nego keksasta. Možda da napraviš neki dobar cheescake, kora je keks natopljen sokom od pomorandže, treba ti mascarpone, mada se koriste i obični kravli sirevi, i neko voće. Ima i na rr recepata, evo KLIK
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 19:19:51
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Meni je zanimljiva ta grcka torta. Cini mi se da ima vise verzija. Na koju konkretno mislis mina?
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 19:32:15
|
|
|
|
minavb
|
Na onu sa zelatinom. SKuva se litar mleka sa secerom, oko 300g, pa se u to doda 40g zelatina. To se ostavi da se stegne, najbolja da prenoci. Posebno se umuti kilogram slaga sa pola litra mleka pa se u to doda stegnuti zelatin. To je osnovna smesa i prvo se ona izlije u kalup, u srednji sloj se dodaju maline (ili nutela) i u poslednji sloj mlevena plazma. Ostavi se da stegne pa se izvrne na tacnu i ukrasi.
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 19:49:38
|
|
|
|
Natalie018
|
IZVORNA PORUKA: minavb Beef Wellington
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 21:00:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina, da li uzimas gorovo lisnato testo ili sam prvis neko? Ovo ce ti se svideti sigurno Winter steak, Hugo ga obozava.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 22:12:10
|
|
|
|
minavb
|
Gotovo lisnato, uzela sam dva pakovanja za svaki slucaj. Ovo tvoje deluje zanimljivo, ali vec sam resila da umotam biftek.
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 26.12.2011 22:18:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma ovo je brzonski i najjednostavniji za svaki dan. Mm kaze da je jedan od najboljih koje je ikad jeo. A taj tvoj cu mu spremati kad se vrati sa skolovanja i donese poklone
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 27.12.2011 7:54:50
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Ma ovo je brzonski i najjednostavniji za svaki dan. Mm kaze da je jedan od najboljih koje je ikad jeo. A taj tvoj cu mu spremati kad se vrati sa skolovanja i donese poklone Kad kažeš poklone, misliš na Breitling?
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 27.12.2011 8:45:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam sta ce biti. Ja sam pokazala koji mi se fazon svidja. A na ivici sam da se prodam za tri sata vezanog sna
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 27.12.2011 9:18:54
|
|
|
|
Jeca*
|
hahaha...**beš poklone ...kako se iz godine u godinu prioriteti i želje menjaju
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 27.12.2011 9:29:15
|
|
|
|
minavb
|
Ah spavanje... ma daj Breitling, spavaću kad se penzionišem.
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 27.12.2011 10:25:56
|
|
|
|
jance
|
mm se smilovao pod pritiskom i bice kineska konacno
_____________________________
Bez dece kuća ne raste
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 27.12.2011 11:05:07
|
|
|
|
Alexxa
|
Mi svake godine spremamo drugu vrstu pečenja, pa je ove godine opet na red došla svinjetina.Znači, spremiću, ušpikovanu svinjsku plećku u crnom vinu, susam salatu, goveđu salatu, rolat od kačkavalja i kapri tortu. Naravno, na stolu će biti i klasično meze, pršut, suvi vrat i dimljeni kačkavalj, dekoracija masline i kiselo povrće iz turšije.
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 28.12.2011 14:53:05
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Evo prevodim potrebno je 227g gorke cokolade (crna ili za kuvanje) seckane na sitne komadice 180ml slatke (uzmi onu megle) 2 kasike neslanog putera ili 28g 2 kasike nekog alkohola - likera po izboru a i ne mora Za valjanje - nesto od - po izboru kakao, prosejan prah secer peceni i seckani lesnici, orasi, badem - po izboru peceni kokos listici cokolade Priprema izlomljenu cokoladu staviti u posudu srednje velicine (od nerdjajuceg celika - tj serpa). Zagrejati pavlaku i puter u tiganju ili nekoj drugoj posudi na srednjoj temperaturi, do kljucanja. Cim prokljuca preliti preko cokolade i ostaviti 5 minuta. Mesati dok ne postane glatko. Po zelji dodati liker. Pokriti i ostaviti u frizider dok smesa ne postane cvrsta (par sati ili cak preko noci) Da ne davim dalje pravis kuglice i valjas u nesto po izboru i vratis u friz. Mogu stajati u frizu nekoliko nedelja a zamrznute i par meseci. Poslednji pasus je przenje lesnika ali to sam sigurna da svi znate. JA slicno pravim i cokoladni mus, odlican ali opasan po zdravlje i dobru liniju Ja pravim nesto slicno, a ubacim liker od mente, bude nesto kao After eight cokoladice, predivno. Ima li uopste kod nas da se kupi liker od mente? Ja imam neki iz Bugarske Nisam jos smislila sta cu da spremem za NG, a blizi seee
_____________________________
ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 28.12.2011 17:49:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Dakleeeee meze, ono klasika, govedja pecenica(ovo nam i nije klasika) malo kulena, kackavalja, koje kuvano jaje, krastavchici, suvoga vrata, ruska salata, jer su Rusi nasa braca(doduse u original rusku ide bareno belo meso), sportska salata(nesto kao urnebes) zatim pita sa paprike (MaliMisu )Sta mislite da li je ajvar suvisan ? Jagnjetina (lelele mmmm), za desertiranje cupavci obavezno (volimo obicne, domace kolace) i napravila bih coca cola tortu, nadjoh pre koji dan recept, mozda bas i ovde ako stignem ili nesto promenim in last minute. Ete, a za piche pivo, coca cola(neka ima) i kupinovo vino, a mozda cu i obicno crno grozdjano, ali kuvano I naravno uz sve ovo adekvatna dekoracija stola :)
< Poruku je uredio Zenetina -- 28.12.2011 17:52:24 >
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2011 12:11:30
|
|
|
|
viking
|
Da li neka od vas pravi Ginger man cookies?
_____________________________
Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju "Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2011 12:13:31
|
|
|
|
Jeca*
|
ja sam pravila probne pre mesec i po i mnooooogo mi je jak ukus djumbira, prosto su bili nekako ljuti ako sad pravim pravicu neku varijantu bez djumbira, samo cimet, vanila i sl
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2011 12:15:10
|
|
|
|
Jeca*
|
a pogledajte ovo savrsenstvo KLIK
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2011 12:19:46
|
|
|
|
viking
|
Već sam ovo negde stavljala, ali evo opet, tema skroz odgovara Dakle, za sve one koje volite old school poslastice: http://tortatorta.blogspot.com/ Jeste, Jeco, djumbir je baš jak, ja uvek stavim pola od onoga što je u receptu, a ove čovečuljke sam htela da pravim deverovoj deci za Božić.
< Poruku je uredio viking RR -- 29.12.2011 12:20:51 >
_____________________________
Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju "Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2011 12:25:45
|
|
|
|
Jeca*
|
da, ja sam kupila one oblike. Imam čikicu, srce, cvetić...6 ukupno. Tako da ću napraviti sa Lukom sigurno neki kolačić, ali zaobići ću djumbir, da bi deca jela
_____________________________
The price of discipline is always less than the pain of regret Robin Sharma
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2011 12:29:43
|
|
|
|
Tea2
|
Pod kojim imenom da trazim recept za takve kolacice?
|
|
|
|
RE: Novogodišnja trpeza 29.12.2011 12:32:25
|
|
|
|
viking
|
Gingerbread man cookies ili Gingerman cookies IZVORNA PORUKA: Tea2 Pod kojim imenom da trazim recept za takve kolacice?
< Poruku je uredio viking RR -- 29.12.2011 12:34:28 >
_____________________________
Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju "Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ukusni prokeljRingerajin kuvar: minnica
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?