Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 8:58:39
|
|
|
|
meyo
|
neron predji na eutyrox jer kod nas barem daju letroks jer je na recept a puno zena se zalilo na nus pojave tipa ubrzano lupanje srca vrtoglavica i slicno .. a eutyrox je 1.20eur. i traje mjesec i po... za takve nalaze iskreno ne znam ko ti je mogao reci da su u redu jer vrijednost TSH 58 ne moze biti ok. nisam ni ja imala simptome al eto ispostavilo se da je smetnja...cudi me da ti ljekari koji te pripremaju za vto nisu nista rekli i predlozili... @helijana vjerovatno da jeste jer nisam imala O. mada ne znam ni da li ih sada imam al mislim da stanje ide na bolje sada mi je TSH 0.89 sto je kazu idealno za zacece... al kod mene postoji problem i PCOS-a i Inusin.rezistencije tako da je malko teze ali ne i nemoguce doci do zaceca... jer vec imam jednog bebca iza sebe potpuno iznenadno al evo za drugi put se malo duze trudim koliko si vec dugo na terapiji meni je eutyrox super djelovao od maja mjeseca ja sam sa 5.4 spustila na 0.89 sto je odlicno dakle za cetiri mjeseca i antitijela su mi 74 sto je tek neznatno iznad granice,,
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 12:08:43
|
|
|
|
helijana
|
@meyo mila bice i drugi put bebac ,samo malo strpljenja draga. Sto se mene tice ja sam malo na terapiju, neki 15 dana ali nemam nus ili bilo kakvih simptoma.Sve je normalno mozda sam malo opustenija,ali to mozda Ljubi i uzivaj draga.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 14:21:29
|
|
|
|
neron
|
pocela sam piti letroks i od njega sam se krenula gusiti povracati , javili se uzasni bolovi stitne,postala hiperaktivna bukvalno ko na jakim drogama, zjenice ogromne kad me moja dr vidjela rekla mi je da prestanem piti i da promjenim endokrinologa . sutra imam zakazano pa cemo vidjeti sta ce reci . koliko god se borimo izgleda da nam neide i da nije nam sudjeno da imamo svoje dete jednog dana.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 14:48:14
|
|
|
|
helijana
|
@neron,nemoj mila tako,ti si tako reagovala na terapiju.To samo znaci da ne podnosis letrox ,batala to "sudjeno" i te price.Samo guraj dalje ,iz svega ovoga moramo izaci kao pobednice i jace.Gledaj na sve ovo kao na zdravstveni problem koji se mora resiti,i bice ti lakse. Javi sutra sta je bilo kod endokrinologa.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 15:01:02
|
|
|
|
Hristinica
|
Devojke, sta bih mogla uzeti za regulaciju antitela?selen?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 15:55:23
|
|
|
|
helijana
|
Kazu da selen daje dobre rezultate,i to oligogal sa selenom.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 16:49:02
|
|
|
|
Hristinica
|
Hvala Helijana a jel' ima u apoteci da se kupi?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 16:58:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Imaš Hristina u svakoj apoteci samo traži oligogal sa selenom.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 17:02:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Helijana šta ima kod tebe? Prvi put te srećem. Jel čekaš i ti ? Jel imaš dece? Ako čekaš crtice, što nam se ne pridružiš u istoimenoj temi? Pozdrav. Sve najleše.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 17:54:19
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena Imaš Hristina u svakoj apoteci samo traži oligogal sa selenom. Hvala Pcelice, a da li to mogu da uzmem na "svoju ruku"? posto imam hipetireozu, ali sam ta antitela odavno merila, i znam da su mi bila povecana
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 22:27:47
|
|
|
|
lidija 011
|
Hvala vam drage moje na odgovorima ... Posto nisam bila strpljiva da cekam 28,09 otisla sam na privatnu kliniku u gradu gdje me primio vlasnik i rekao da ne panicim da je sve to normalno sa tsh, i da ponovim rezultate za dva mjeseca ... za siofor je rekao da nastavim da ga pijem do daljnjeg i nekako me smirio, ali ja cu ipak ici kod moje doktorke, sacekacu 4,10, jer ne vjerujem da ce me zvati 28-og( kod nje niko ne odustaje od pregleda)... smirila sam se malo, ali ipak u nju imam najvise povjerenja
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.9.2011 22:30:56
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: little_one A sto je meni lupio onda letrox 50? A tsh mi je bio nizak 0,877 mislim. Pa dobro, valjda svaki doktor to individualno ocijeni prema nalazu pacijenta. Kako je moguce da ti je dr. dao letrox a tsh ti nizak, to znaci da si u hiper funkciji, a ne u hipo ... nije mi jasan taj tvoj dr.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.9.2011 14:23:28
|
|
|
|
little_one
|
Pa otkud znam, nije tsh presudio vec antitijela...sad sam se zbunila... Kad su gledali moje nalaze hormona stitne, rekli su da je ok osim T4 koji bi trebao biti visi. Onda sam uradila antitijela i ona su mi bila povisena i ultrazvuk je pokazao da se najvjerovatnije radi o hasimotu ali to doktor nije htio da potvrdi bez punkcije. Ali evo otkad pijem letrox, stvarno se osjecam smirenije, aktivnije, imam volje i snage da radim svasta nesto, i imam utisak da mi pomaze. Cak sam i smrsala 3 kile za neke dve sedmice. Uh, moram pod hitno kod svog endokrinologa. Sad je nasao da prestane da radi privatno, kako sad da ga uganjam....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.9.2011 17:40:44
|
|
|
|
degu
|
LO hipertireoza je kad je TSH ispod 0.4. Tebi je TSH dobar, ali ne i antitela, zato si dobila terapiju.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.9.2011 21:57:00
|
|
|
|
little_one
|
Pa to sam i ja razumjela mada me lidija malo zbunila...ali dobro...bitno je da se ja dobro osjecam i da nemam nikakve nus pojave od letroxa. Zasad sam zadovoljna, i stvarno vidim da ima nekog pomaka. Jedva cekam i da dobijem, posto od nema sto posto nista, i da uradim hormone i da vidim ima li tu kakvih poboljsanja.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.9.2011 23:09:32
|
|
|
|
lidija 011
|
Axaaa, nisam znala koje su ti ref. vrijednosti a ti napisa da je nizak, zato mi je bilo nejasno ... razrijesena zabuna ... Ma da, uz terapiju sve se vrlo brzo vrati u normalu
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.9.2011 0:10:23
|
|
|
|
JANA S
|
zene ubi me ovaj progesterom, danas je 21 dc i rezultat je 9.29 javila sam doci on kaze da je nizak,imam problem jako dugo vec, ostali hormoni su ok ali mi nije jasno zasto je nizak i je l se to resava. pokusavam da zatrudnim vec duze inace merila sam i T povisena je i imala sam sve znake O.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.9.2011 0:13:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Jano, ja kad sam bila trudna bio mi je 8.8....To je jako nisko...Pokazuje da imas ovulaciju, ali ti ona verovatno nije kvalitetna...Moraces da pijes suplemente kad zatrudnis....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.9.2011 0:22:44
|
|
|
|
JANA S
|
e pa dobro sad mi je lakse,znaci ti si uspela da zatrudnis sa niskim p,onda bitno je samo da se odrzava,hvala ti na odgovoru
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.9.2011 0:26:01
|
|
|
|
Nataša1
|
ne ubi me ovaj progesterom,user posted image danas je 21 dc i rezultat je 9.29 javila sam doci on kaze da je nizak,imam problem jako dugo vec, ostali hormoni su ok ali mi nije jasno zasto je nizak i je l se to resava. pokusavam da Neke žene uzimaju progesteron od ovulacije do poslednjeg dana ciklusa. Onda urade BetaHCG, pa ako je negativna, prestanu da uzimaju progesteron. Sa malim progesteronom može da se zatrudni, al ne može da se održi trudnoća.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.9.2011 0:33:48
|
|
|
|
JANA S
|
sad vec mogu da spavam jer sam se stvarno brinula,mislila sam da se ta terapija koristi kad vec zatrudnis ali mislim da ce meni trebati ranije kao sto si rekla,hvala,stvarno je lakse kad se muka podeli i cuju misljenja...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.9.2011 1:13:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Jano, sve iznad 5 govori kako se ovulacija odrzala..Ali prog valja da bude iznad 15 da bi se i trudnoca odrzala. kad zatrudnis, videces da li je potrebno da uzimas dopunu progesterona. Ja se nadam da ce to biti uskoro...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.9.2011 1:29:59
|
|
|
|
anuksunamun
|
ja se secam da mi je na dan ET nakon 3 dana koriscenja vaginaleta progesterona isti bio 121.9....nakon dve nedelje kada od testa (pozitivnog)ukinuli su mi progesteron jer je bio dobar...dakle te vaginalete (ja sam uzimala endometrin)definitivno pomazu...mada moj je prog bio dobar i pre toga....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.10.2011 8:08:10
|
|
|
|
blum
|
evo moji najnoviji rezultati ft3 17.3 ( 12-22) tsh 4.48 (0.27-4.2) anti-tpo 337 (<34 u/l) da podsjetim u julu je tsh bio 18.6 a u avgustu 13.6 a anti-tpo 600blizu sam granice normalnih rezultata a mozda bi nekim cudom mogla i sa ovim vrednostima sta vi mislite
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.10.2011 11:39:57
|
|
|
|
meyo
|
odlicno blum .. vidis terapija lijepo djeluje nastavi sa selenom ..mozes grickat brazilski orascic ako neces tabletice ma imas kojekakvih primjera za ostajanje u drugom stanju .. i sa TSH oko 9 alkazu da je optimalno da bude oko 2.. ja ti od srca zelim da sto prije ugledas svoje crtice meni su sada nalazi stitne perfektni al od trudnoce nista prema tome sve je moguce samo treba covjek vjerovat u to..mada ja imam gro drugih problema tako da i to je bitna uloga.. javljaj kako napreduju stvari***
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?