Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 20:48:53
|
|
|
|
malenac76
|
hormone stitne mozes raditi bilo koji dan ciklusa i to su ti TSH , T3 i T4, a mozes uraditi odmah i prolaktin ostale radis 2 dan ciklusa a to su FSH, LH, Estradiol, Progesteron,Testosteron i naravno Prolaktin - mada njega mozes bilo koji dc ne znam jesam li koji propustila
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 20:52:35
|
|
|
|
little_one
|
Ja bih jos dodala ako radis vec hormone stitne da obavezno trazis i antitijela. Bas zbog mog slucaja jer su meni hormoni stitne bili u redu a antitijela katastrofa. Helijana, mislim da Soni rece da nije u Srbiji i da nece jos barem pola godine biti :)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 20:53:58
|
|
|
|
malenac76
|
LO meni je danas dr rekla da su mi hormoni stitne i TSH skroz ok ..pitala sam je za antitijela ona kaze nema potrebe ...vidjecu jos sta ce reci gore u bolnici kad odem na UZ sa nalazima koje imam
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 20:54:51
|
|
|
|
soni
|
hvalaaa.. mislim da je to to, koliko sam i ja citala ... videcu nekako da se uklopim
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 21:01:27
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: malenac76 LO meni je danas dr rekla da su mi hormoni stitne i TSH skroz ok ..pitala sam je za antitijela ona kaze nema potrebe ...vidjecu jos sta ce reci gore u bolnici kad odem na UZ sa nalazima koje imam Da nemamo istu porodicnu??? :))) Uglavnom, i meni su bili hormoni stitne odlicni, tsh isto odlican ali mi je ipak od strane endokrinologa preporuceno da uradim antitijela. I pokazalo se ispravno. Tako da sam ja hormone stitne radila dva puta u mjesec dana. Mislim, nemoj da me pogresno shvatis, najvise bih voljela da je zena stvarno u pravu. Ali eto, kod mene se pokazalo da nije bila u pravu.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 21:04:10
|
|
|
|
malenac76
|
vidjecu kad budem radila opet konrtolu T4 da na svoju ruku odradim i antitijela. 24.10. idem gore pa cu vidjeti sta ce mi oni tamo reci ali ja cu uraditi antitijela next time svakako
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 21:11:15
|
|
|
|
little_one
|
Ma najbolje je tako. Da budes mirna. Pretrescemo mi sve to na nasoj kafi :) Malenac
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 21:19:00
|
|
|
|
malenac76
|
LO naravno sve natenane uz kaficu ili sta li vec ja kad bilo sta od toga spomenem prijateljicama gledaju me blijedo i samo skrenu temu sta ce kad me ne razumiju i ne mogu mi pomoci savjetom
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 21:37:21
|
|
|
|
World
|
IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern Devojke, gde da odradimo HbsAg, AntiHCV At i Hiv? Doktorka mi je rekla da treba da uradim i te analize. a izvini za sta ti to traze?!
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 22:05:42
|
|
|
|
maca821
|
I ja sam uradila odmah i antitela i bila su povisena.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 22:45:08
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Pa za insemenaciju kod Ivanovica. To treba oboje da odradimo. Sve ostalo smo vec uradili. Vama nisu trazili?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 22:49:48
|
|
|
|
World
|
ne, kod nas to nije obavezno...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 23:40:16
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern Pa za insemenaciju kod Ivanovica. To treba oboje da odradimo. Sve ostalo smo vec uradili. Vama nisu trazili? Odri, izvini na direktnom pitanju, koliko dugo ste radili na bebi prirodno,pa se odlucili za insemenaciju?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 15.9.2011 23:53:08
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Mi smo i pre '' rada '' na bebi znali da spermogram ne valja, posto sam ja htela da se oboje pre bilo kakve akcije ispregledamo. Mozda nekome zvuci bezveze to sve raditi unapred ali posto sam zavrsila genetiku znam kakvi sve problemi mogu nastati. I eto, ja babavanga , sam ocigledno bila u pravu. .3 god smo resavali problem spermograma i tek sad stigli do ovog stadijuma.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.9.2011 0:12:53
|
|
|
|
2403991t
|
Pozdrav svima,nova sam na forumu, interesuje me za sad da li hormoni mogu da se rade bilo kada, jer imam problema sa mens. i gin. mi je dala uput ali zna da cu da dobijem tek u novembru, pa sam zbunjena jer sam procitala da se neki hormoni radi 2 ili 3 dana ciklusa?! Hvala unapred
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.9.2011 0:17:59
|
|
|
|
degu
|
Dobro došla draga Najbolje je da uradiš hormone 3.dc (FSH,LH,E2,Testosteron i Progesteron) a Prolaktin, TSH, T3 i T4 možeš bilo koji dan ciklusa, mada ti je najpametnije da sve odjednom odradiš, da te ne bockaju više puta.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.9.2011 11:14:23
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern Mi smo i pre '' rada '' na bebi znali da spermogram ne valja, posto sam ja htela da se oboje pre bilo kakve akcije ispregledamo. Mozda nekome zvuci bezveze to sve raditi unapred ali posto sam zavrsila genetiku znam kakvi sve problemi mogu nastati. I eto, ja babavanga , sam ocigledno bila u pravu. .3 god smo resavali problem spermograma i tek sad stigli do ovog stadijuma. A sa tobom je sve bilo u redu? samo je spermogram bio smetnja?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.9.2011 21:48:55
|
|
|
|
Hristinica
|
Zenske, bila sam na putu pa vam sad javljam. Bila sam u petak kod ginekologa, nemam policisticne jajnike Radila mi je UZ, kaze nemam nikakve ciste niti folikule, sve je cisto, nemam pco, i vidi mi da cu uskoro da dobijem, pa da radim hormone, jer su mi sigurno oni zbrkani Kaze mi ona da moraju da postoje dva faktora , i ultra zvuk i nalazi hormona da bi se dijagnostikovali pco, a meni kaze da nemam, jer su mi jajnici skroz cisti.. bas sam happy..nadam se da cu uskoro da vidim sta je u ptanju zasto nemam redovne menstr. Sad cekam da dobijem, pa da radim hormone 2-gi dan ciklusa...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.9.2011 22:32:55
|
|
|
|
World
|
super hristinice za jajnike!!
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.9.2011 22:38:46
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: World super hristinice za jajnike!! Hvala svete! samo sto sad tek ne znam sta mi je
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.9.2011 22:44:47
|
|
|
|
degu
|
Super Hristinice, još da stigne da odradiš hormone, pa da se vidi gde tu škripi? Jesu li ti oduvek tako neredovne menstruacije,ili je ovo kašnjenje samo sad? Možda si se naglo ugojila,ili naglo smršala, može biti da je štitna problem, nikad se ne zna. Šta god da je rešiće se
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.9.2011 22:45:30
|
|
|
|
World
|
pa nista, sacekaj da uradis hormone pa ces vidjeti kakva je tu situacija... a ima dosta razloga za neredovne m osim pco... je li kod tebe stalno takva situacija?
< Poruku je uredio World -- 18.9.2011 22:46:45 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.9.2011 22:50:56
|
|
|
|
madre
|
i ja oduvek imam neredovne menstruacije, radila sam hormone ( imam inverziju LH i FSH ) i uz i kazu da nemam pco! e sad, radila sam juce ogtt test i insulin, sutra su rezultati sa njima idem kod endokrinologa pa cemo da vidimo sta ce da kaze. a i kosa mi strasnoooo opada, bas sam zabrinuta sta moze biti uzrok tome???
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.9.2011 22:55:44
|
|
|
|
degu
|
Madre kad je u pitanju inverzija LH i FSH, mislim da to može da znači samo PCO Možeš otkucati sve svoje hormone i pitati Contesu za mišljenje, ona je stručnjak i mnogo toga će ti biti jasnije. Ne javlja se često, ali odgovoriće ti čim stigne.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 19.9.2011 21:40:05
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: degu Madre kad je u pitanju inverzija LH i FSH, mislim da to može da znači samo PCO Možeš otkucati sve svoje hormone i pitati Contesu za mišljenje, ona je stručnjak i mnogo toga će ti biti jasnije. Ne javlja se često, ali odgovoriće ti čim stigne. Draga, meni je u petak ginekolog rekla, kada sam je ja pitala, da za dijagnostikovanje pco mora da se poklope 2 faktora pco,bilo koja, npr. ne moze samo iz nalaza hormona da se dijagnostikuje pco..ne znam.. , tako mi je ona rekla.. a sad ne znam kako mi je proslog meseca drugi ginekolog napisao ono u izvestaju sto sam ti bil anapisala, jajnici sa mikrocistama... ja sam je to pitala, ona kaze mozda su takvi jajnici trenutno bili, i 100 puta sam je pitala da li sigurno nemam pco ona kaze nemam, jer ako bi ih imala moralo bi se prikazati na UZ...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?