|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
12.9.2011 16:52:20   
nina26
STvarno vise nemam pojma, i batalicu ovo citanje i istrazivanjeuser posted image

Meni je bas mala inverzija, ali bas tako kao sto kazes, nekome je to nista, a nekom i to malo ukazuje na pcos.

Ma boli me uvo vise, ne mogu, danas sam prsla user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2251
12.9.2011 16:56:07   
meyo
nina citajuci tvoj slucaj sjetila sam se jednog rada sa nekog med. fakulteta i evo sta kazu o PCOS

"Prema deklaraciji eksperata usvojenoj u Roterdamu 2003.godine, dijagnoza PCOS se može
postaviti, ukoliko pacijentkinja ima dva od tri navedena klinička simptoma : 1) anovulaciju;
2) kliničke ili biohemijske znake hiperandrogenizma ili 3) policistične ovarije (ultazvuk).
Detaljnim lekarskim pregledom i laboratorijskim analizama potrebno je isključiti
hiperprolaktinemiju, hipotireoidizam, adrenalnu hiperplaziju i tumore. Takođe trebna odrediti
prolaktin i TSH, kako bi se isključio višak androgena i anovulacija nastali usled
hiperprolaktinemije.
Ovulatorne cikluse, kod zdravih žena, karakteriše ciklična fluktuacija nivoa hormona

znaci nije bitan odnos fsh i lh koliko ti tzv. muski androgeni hormoni

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2252
12.9.2011 17:04:21   
nina26
muski androgeni hormoni

Koji su to hormoni?

Ostalo sam sve radila, i sve je ok...

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2253
12.9.2011 17:12:39   
meyo
tostetesron androstenedion jesi radila njih nince??

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2254
12.9.2011 17:17:13   
nina26
Testosteron jesam i on mi je bio 1,79 (0,31-4,51nmol/L, a ovaj drugi nisam.

Jel treba i taj da odradim?

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2255
12.9.2011 17:28:18   
little_one
IZVORNA PORUKA: meyo

Detaljnim lekarskim pregledom i laboratorijskim analizama potrebno je isključiti
hiperprolaktinemiju, hipotireoidizam, adrenalnu hiperplaziju i tumore. Takođe trebna odrediti
prolaktin i TSH, kako bi se isključio višak androgena i anovulacija nastali usled
hiperprolaktinemije.

E sad cu ja da lupim nesto al nemojte me jako po prsticima da tucete user posted image

Evo sad kad su meni rekli da imam hasimoto, tj hipotireoidizam u nastajanju ili tako nesto :(, koji za posledicu ima anovulatorne cikluse i neredovne menstruacije, da li bi to moglo znaciti da ja u stvari i ne mora da imam policisticne jajnike? Sta hocu da kazem, da li su te ciste u stvari nastale zbog hasimota i da bi mogle nestati kad me terapija dovede u red? Jel razumijete sta mi je palo na pamet??? user posted image

Jel ima smisla ovo sto je meni palo na pamet? Mislim, da li je uzaludno u ovakvoj situaciji rjesavati PCOS????user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio little_one -- 12.9.2011 17:29:55 >

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2256
12.9.2011 17:33:06   
degu

IZVORNA PORUKA: nina26

Testosteron jesam i on mi je bio 1,79 (0,31-4,51nmol/L, a ovaj drugi nisam.

Jel treba i taj da odradim?

Nina i meni je 1.7, a taj drugi nisam radila, ali ako uporediš sa ženama koje nemaju PCO i to je povišeno.

LO- to stvarno ne znam, tvoje hormone nisam ni videla, samo ti uradi potrebne testove, oni će već pokazati. Jesu li tebi redovni ciklusi? Hašimoto može da bude uzrok tvog pobačaja, jedino to znam.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2257
12.9.2011 17:36:32   
little_one
Ma kakvi redovni....katastrofa kako su samo neredovni...ali draga moja vrkuta pozuri stvari pa se na kraju i obradujem kad dobijem na svakih 40 dana :)))

Ma pade mi na pamet ovako nesto...pretpostavka jer jedno i drugo imaju iste simptome koji ukazuju i na PCOS i na stitnu tj na mog cika Japanca :)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2258
12.9.2011 18:06:28   
little_one
Evo nadjoh nesto o tome...

Hypothyroidism and PCOS

When women go to the doctor complaining of unexplainable weight gain, abnormal periods and hair loss, the doctor will generally test for both PCOS and hypothyroidism. These are the two most common diseases with these symptoms that affect women of child-bearing age. A simple blood test can show which hormone levels are too high. Abnormal levels of the thyroid hormones (TSH, T3 and T4) indicate a thyroid problem while abnormal androgen levels indicate PCOS. Doctors are now discovering that hypothyroidism and PCOS go hand in hand and are researching the possibility that hypothyroidism can cause PCOS.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2259
12.9.2011 18:57:26   
nina26
Nina i meni je 1.7, a taj drugi nisam radila, ali ako uporediš sa ženama koje nemaju PCO i to je povišeno.

Nemoj zezati povisen, ja mislila samo kad su ref.vrednosti, od 0,3-3 da se smatra sve preko 1 poviseno user posted image

Znaci neki blazi oblik PCOS imam sigurno...

LO, dobro pitanje si postavila ali ja stvarno nemam pojma da li je to uzrok PCOS user posted image

Direktna veza do poruke: 2260
12.9.2011 19:43:19   
degu
E pa ne znam Ninče kako se gleda kod tih tvojih referentnih vrednosti user posted image možda je kod tebe baš,baš blag oblik PCO, sve može biti a ne mora, tvoja inverzija je baš mala.
LO nisam tako nešto našla, samo da se hipotireoza i PCO javljaju zajedno, a svakako regulisanjem hipotireoze i IR se već postižu dobri rezultati kod PCO.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2261
12.9.2011 20:18:31   
Maslacak15
Draga Nina,

Testosteron od 1.72 nmol je konvertovano 0.50 ng/ml sto je jos uvek ok. Androstenedion je prekursor muskih polnih hormona i proizvodi se uglavnom u nadbubreznoj zlezdi. Testosteron sa druge strane se proizvodi 50-50% u nabubregu i u jajnicima. Zato se u slucaju da je uvecan testosteron, androstenedion radi zbog diferencijalne dijagnoze kao i DHEAS ( i on se proizvodi u nadbubregu 90%). Da bi se videlo da li visak dolazi iz nadbubrezne ili je posledica poremecaja u radu jajnika.
Zato i pise u tekstovima koje ste nasle eda treba iskljuciti adrenalnu hiperplaziju, ili ti uvecanu proizvodnju muskih polnih hormona iz nadbubrezne zlezde. Ako je visak testosterona iz jajnika to upucuje na poremecaj sterodine ravnoteze u tokom sazrevanja jajne celije i cesto se pracen cistama morfoloski kao i uvecanim LH.

PCOS je vrlo slozen endokrinoloski sindrom i obuhvata vise razlicitih kategorija zena. Ali se isto tako prilicno ok leci.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2262
12.9.2011 20:23:57   
blum
pretprosli mjesec tsh 18.6 terapija 25mg eutyrox
danas rezultati 13.6 i nova doza od 50mg eutyroxa
doktorica kaze da ga moram spustit na najmanje 5/6 da bi mogla pocet planirat trudnocu sve prije toga je rizicno i skoro nemoguce
kakvo je vase misljenjeuser posted image user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2263
12.9.2011 21:12:06   
meyo
blum mislim da ti je dr. dobro rekla
ali takodje mislim da ti i terpija dobro ide sa 18 na 13 u jedan mjesec je ok. rezultat ja sam uspjela da ga svedem na 0.89 i to do 2 se tolerise za zacece meni je bio 5.4 pa mi je pravilo problem da zatrudnim
oko 1 do 2 je najidealnija mjera barem tao kazu al ne brini sa terapijom se to da brzo svesti ne ocajavaj ..

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 2264
12.9.2011 21:32:26   
blum
meyo pa ti bi mogla ovih mjeseci da se preselis u trudniceuser posted image user posted image
a ja sam nesto kombinovano optimista koji nevjeruje da ce ugledat user posted image user posted image jer ih cekam skoro 4 god one prve su dosle bez problema nije mi jasno sta je sad ako se nevaram i kod tebe je slicna situacija

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2265
12.9.2011 21:36:06   
meyo
jeste draga kod mene je isto bez problema prvi put sad kao sto vidis
al eto na vrijeme sam otkrila hipotireozu ijem lekice i ide super
imam pcos i sa njim se malo jace treba borit al i to cu valjda dokrajcit
idem dr u toku nedjelje pa javim sta je rekao
kakvi su tebi ostali nalazi jesi radile jos nesto??
a tvoj suprug spermogram??

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 2266
12.9.2011 21:39:18   
maca821
I ja pijem Eutirox od 25mg, sledeci mesec treba da radim TSH pa cu videti. Meni je bio 10,23. I ja sam cula da treba da bude izmedju 1-2 da bi doslo do zaceca, medjutim nije nemoguce ostati u drugom stanju i sa vecim. Bilo je zena koje su i sa TSH 9 ostajale u drugom stanju i imale normalnu trudnocu.
Blum, a kolika su ti antiTPO?

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 2267
12.9.2011 22:35:12   
blum
anti-tpo su 600 maco
meyo sve ostalo je uredu kod mene ako i ovo ne uspije onda stvarno nemam sa cim da se borim nego je u bozijim rukama

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 2268
12.9.2011 22:37:25   
Hristinica

polako gubim koncentraciju, kao i Nina

Jos ces i da usvojis parolu, "zaboravna kao Nina"user posted image

Nego salu na stranu, sad sam bila u temi mikrocisticni j. i sad tamo se vodila diskusija koja je razlika izmedju policisticnih i mikrocisticnih j. Navodno nije isto, jer kod mikro zene imaju redovne O, redovne user posted image i ne ometa u zacecu.

E sad ja opet pogledah moj nalaz, i kaze:

Adneksalni regioni su obostrano jasno vidljivi, jasno su ogranice od okolnih tkiva, normalne velicine i ehogenosti sa znacima MIKROCISTICNE degeneracije.Na levom o. jasno ogranicena cisticna formacija ispunjena transparentnim sadrzajem pomera 20mm??

Sobzirom da mene levi j. bolucka kad imam O, kazu tad puca ta cista, i imam redovne user posted image , a sdruge strane imam blagu inverziju Lh i Fsh, sta je sad tu u pitanju???Mikro ili Pcos?

Molim za misljenja?

Sad cu i ja da vidim tu temu, posto i meni u nalazu pise mikrocisticni j.user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2269
12.9.2011 22:39:24   
degu
Blum user posted image
Vidiš da ide na bolje samo ti je trebala veća doza. I ja pijem Euthyrox od 25 mcg, a moj TSH je 6.68, tako nešto, ne mogu više sve da popamtim user posted image

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 2270
12.9.2011 22:44:17   
nina26
Sad cu i ja da vidim tu temu, posto i meni u nalazu pise mikrocisticni j.

Hristinice bolje nemoj user posted image

U sustini sve ti se svodi na isto, ciste su tu pa su tuuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2271
12.9.2011 22:44:20   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: little_one

Evo nadjoh nesto o tome...

Hypothyroidism and PCOS

When women go to the doctor complaining of unexplainable weight gain, abnormal periods and hair loss, the doctor will generally test for both PCOS and hypothyroidism. These are the two most common diseases with these symptoms that affect women of child-bearing age. A simple blood test can show which hormone levels are too high. Abnormal levels of the thyroid hormones (TSH, T3 and T4) indicate a thyroid problem while abnormal androgen levels indicate PCOS. Doctors are now discovering that hypothyroidism and PCOS go hand in hand and are researching the possibility that hypothyroidism can cause PCOS.

Znaci izgleda da je hipotireoza uzrok pco?!user posted image ali mi nesto ne ide u glavu, kako moze biti uzrok, kada svuda pise da su policist.jajnici urodjeniuser posted image

Direktna veza do poruke: 2272
12.9.2011 22:48:08   
Hristinica

Sad cu i ja da vidim tu temu, posto i meni u nalazu pise mikrocisticni j.

Hristinice bolje nemoj user posted image

U sustini sve ti se svodi na isto, ciste su tu pa su tuuser posted image

U pravu si Nince, mi vise poludesmo sve sa ovim pretragama, i nalazima, vise znamo neko dr-iuser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2273
12.9.2011 22:55:11   
Cecana

IZVORNA PORUKA: blum

pretprosli mjesec tsh 18.6 terapija 25mg eutyrox
danas rezultati 13.6 i nova doza od 50mg eutyroxa
doktorica kaze da ga moram spustit na najmanje 5/6 da bi mogla pocet planirat trudnocu sve prije toga je rizicno i skoro nemoguce
kakvo je vase misljenjeuser posted image user posted image

Blum meni je doktorka uvela terapiju Eutirox od 50 kad mi je TSH bio 7,60(kada sam i otkrila da imam hipotiroides),sledeceg meseca mi je vec pao na 3,2 a za dva meseca na 1,90.
To je bilo pre tri godine,terapija mi je i dalje ista mada mi je TSH varirao od 0,9 do 4,25.

Danas sam radila analizu TSH koji je 5,43.U sredu idem kod dr.

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 2274
13.9.2011 13:51:04   
helijana
Cecana mene zanima da li si za sve ovo vreme od kad si pocela sa terapijom si bila user posted image ?NNadam se da nije nepristojno pitanjeuser posted image .

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here