Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 20:00:02
|
|
|
|
hanka
|
Sto se tice prolaktina moze biti povecan zbog uboda igle e sad ne znam da li se plasis vadjenja krvi i sl. ili vec navedene fizicke aktivnosti.Meni je prvi put bio skoro duplo veci od dozvoljenog ali kad sam se vec navikla na bockanje u granicama normale.Inace padam u nesvest kad mi vade krv jedva sam izdrzala ogtt Testosteron pa nije preko referentnih vrednosti nzm sto dizati paniku
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 20:09:10
|
|
|
|
Suncicabg
|
Pa idr kaze da nije strasno zato sto je jutranji. Odmah sam ja nju pitala da radim profila ali rekla je samo da ponovim - i onda je bio 700 A prilicno se bojim vadjenja krvi i uboda, jer mi redovno promase venu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 20:11:37
|
|
|
|
degu
|
Sunči pa nije, ne brini ništa. Meni je jutarnji bio katastrofa, a u profilu normalan. Ako Dr-ka kaže da je OK nemaš šta da brineš, nego da opušteno čekaš VTO Ubod igle jeste stres čak i kad se ne bojiš igle.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 20:42:04
|
|
|
|
nina26
|
Nina baš je Conti pisala da treba da bude do 2, a kasnije sam tu informaciju našla i na netu. E bravo Degu, jeste upravu si do 2, ja sam pomesala sa testesteronom Hanka ne dize niko paniku, jednostavno dajemo svaka svoja misljenja i iskustva.Bar ja tako prihvatam iskustva drugih i trudim se da uradim sve sto je u mojoj moci kako bih dovela svoje hormone u balans. Inace i najmanja odstupanja prave zbrku. Evo nasla sam gde je pisano, poslednji post: KLIK
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 20:50:27
|
|
|
|
hanka
|
Pa sta ja onda treba da radim sa mojim hormonima meni su testosteron i estradiol kao da ih nemam 0,001 Kad sam ugledala rezultate da se srusim jel sam musko il sam zensko Posle me umirili i rekli da je sve ok i da to ne pravi nikakve probleme Izgleda da svi specijalisti imaju neku svoju teoriju a mi prenosimo samo svoja iskustva i ono sto smo culi doduse ja sam malo nagluva za ozbiljno
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 20:58:11
|
|
|
|
nina26
|
Pa sta ja onda treba da radim sa mojim hormonima meni su testosteron i estradiol kao da ih nemam 0,001 Kad sam ugledala rezultate da se srusim jel sam musko il sam zensko Kako su ti E2 i testosteron 0,01 Pa to stoji da svaki specijalista ima svoju politiku, ali posto sam malo duze nazalost u ovoj prici, i imam jedan spontani iza sebe, uverila sam se da stvarno i najmanja odstupanja prave haos. Potvrdice to i Conti ona je expert, ja sam samo laik, koja se informise kroz iskustvo. Ta odstupanja mi je potvrdila i dr alternativne medicine, ne znam koliko verujes u to,ali sta hocu da kazem, dr savremene medicine je sve ok ako je u granicima normale..nazalost nije bas uvek tako. Ne treba ni njima verovati 100%. Najbolje je informistati se na vise mesta, pa prihvatiti ono mislnjenje koje se ponavlja bar kod njih dvoje,troje..To je samo moje misljenje iz licnog iskustva
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 21:23:15
|
|
|
|
hanka
|
Sto se tice alternativne medicine upucena sam dosta.Rodjena tetka mi je fizijatar a bavi se i akunpukturom,su-dzok terapijma i bahov je terapeut.Inace sam upoznala i jos neke vidove alternativne obzirom da kad je zvanicna medicina rekla ne mom ocu prevrnuli smo i nebo i zemlju za razne stvari no dobro. Svaki organizam je jedinka za sebe i funkcionise po samo njemu poznatom mehanizmu a strucnjaci su tu da utvrde po kom i sta ciniti ako nesto kvrcne .Primer za razlicitost je i krvni pritisak koji je nekom normalan po nekim kao nazovimo standardima ali to nije uvek slucaj.Treba naci dobrog strucnjaka i poveriti mu se u svakom smislu a on ce kroz svoje znanje,iskusto i sl da izvrsi popravku. I ja sam imala spontani i jos raznorazne zvrcke i ne zelim da me neko pogresno shvati Stavila bih tacku na ovu malu nesuglasicu jer ce njen izabrani da ponudi odgovore strucnije od svih nas,svaka cast izuzecima. Mislim da nikog nisam uvredila ovim odgovorom
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 22:59:17
|
|
|
|
degu
|
Hanka sve zavisi od referentnih vrednosti tvoje laboratorije, od jedinica u kojima su te vrednosti izražene, od osetljivosti aparata kojima se rade analize i od samog tvog ciklusa onda kad si radila hormone. Evo npr. prema ref.vrednostima moje laboratorije to su normalne vrednosti. A to da je svaki organizam priča za sebe je istina. Meni kad je hormonski status bio neuporedivo bolji nego sad, nisam dobijala ni po 3 meseca, a sad kad se navodno ciklus malo izregulisao, meni hormoni u totalnom disbalansu. Ovde smo svi da damo svoje laičko mišljenje i pre svega da podržimo i bodrimo jedna drugu Nina vidim da pokušavaš da dovedeš svoje hormone u red, ne znam da li si čitala nešto o ovoj biljci, ja razmišljam da je probam KLIK A i ovde sam našla zanimljiv tekst, za žene sa visokim FSH KLIK Dosta je star tekst, možda vi o tome već nešto znate, ja sam sad naletela na njega.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 23:28:03
|
|
|
|
Maslacak15
|
Devojke vidim da je u Srbiji trend da se vadi prolaktinski profil vise puta tokom dana. Iskreno ne znam u cemu je svrha posto prolaktin definitivno ima najvise vrednosti tokom noci i ranog jutra i po pravilu opada. Moj je uvek radjen samo ujutro. Isto tako mislim da su granice apslutno za prolaktin u bilo koje doba dana, tako da prolaktin od 700 bi ja smatrala uvek visokim. Tacno je da moze da skoci kao posledica trenutnog stresa ali prosecan prolaktin u populaciji zena ne prelazi maksimum 300. Naravno samo zato sto je meni spustanje prolaktina resilo problem, ne mora da znaci da je on svugde resenje problema, svaki organizam i svaka zena su razliciti ali ne bih volela da olako prelazite preko nalaza visokog prolaktina jer on ume jako jako da smeta.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 11.9.2011 23:35:17
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: degu 7h - 621 11h- 167 / 95-700 13h - 120 Maslačak razumem sve što si napisala, ali opet ne može se olako nekom dati terapija, dok se ne uradi profil, pogledaj kod mene kolika je razlika između prvog i poslednjeg vađenja. Za to mi niko ne bi dao terapiju. A da napomenem da kad sam ga prvi put vadila, bio je 975 u istoj laboratoriji.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 0:24:19
|
|
|
|
Maslacak15
|
Naravno draga Degu, Ne bih ja uzimala sebi za pravo da bilo kome prepisem terapiju, To mogu da procene samo lekari u skladu sa celokupnim rezultatima i procenom situacije. Ali mislim da je kod svih prolaktin u podne manji nego ujutro. Isto tako iskusila sam na sopstvenoj kozi koliko vremena i zivaca moze oduzeti zavaravanje "normalnim referentnim vrednostima" i zato me brine da se prolaktini oko 900 proglasavaju za ok ako su ujutro...Moj prolaktin nikad nije bio iznad 450 a svaki put je radjen ujutro oko 8 izjutra. I zato je trajalo dve godine dok se doktorka setila da bi ipak mogla da proba da ga spusti i vidi sta se desava jer je kao endokrinolog bila svesna njegovog stetnog dejstva ali je oklevala u svetlu drugih rezulata koji su bili apsolutno ok. Kao sto rekoh ne treba raditi na svoju ruku, treba naci strucnog lekara koji ce posvetiti paznju ( to je cesto najteze znam). Ali ne treba ni zatvarati oci pred potencijalnim problemima narocito ako su oni resivi. Ne bih htela da zatrpavam blog suvisnim informacijama ali nocni prolaktin moze isto biti uzrok insufijentne lutealne faze, sprecavati implantaciju itd...... Svima puno uspeha i ne zamerite na kritickom osvrtu, da ugledate sto pre Samo pozitivno!!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 0:34:07
|
|
|
|
degu
|
Hvala ti Maslačak na objašnjenju , svakako ću imati to u vidu. Kod mene ima još mnogo drugih problema, tako da je teško otkriti gde najviše škripi, ali polako rešavamo probleme redom i tvoje iskustvo nam pokazuje da smo svi jedinke za sebe
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 8:34:42
|
|
|
|
meyo
|
degu mozes mi reci na sta e DHEA citam al ne kontam o cemu je rijec
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 10:13:30
|
|
|
|
nina26
|
Stavila bih tacku na ovu malu nesuglasicu Hanka, ma kakva nesuglasica, tu smo da razmenjujemo razlicita misljenja i iskustva. Ja vise volim da cujem razlicita misljenja pa i da se ne slazem sa tim, opet cu i to drugo proveriti Sta cu kad sam radoznala Degu, hvala ti za link, citala sam bas tu o tome, samo ja to bas ne razumem sve i nisam htela da cackam dalje. Tu sam skinula onaj recept za snizavanje FSH. Kad nam se javi Conti objasnice nam i za DHEA, pricala mi je o tome 100 puta, ali ja sad ti strucno objasnim stvarno ne znam.
< Poruku je uredio nina26 -- 12.9.2011 10:17:28 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 10:18:37
|
|
|
|
nina26
|
Degu, a bela imela kako se uklapa u regulisanje hormona
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 11:12:23
|
|
|
|
degu
|
Nina - Kod poremećaja hormonalnog sistema takode je vrlo efikasna. Bolesnici sa hroničnim poremećajem metabolizma trebalo bi da uzimaju čaj od imele svakodnevno u toku šest meseci. Evo još jedan link Bela imela (Viscum album L.) Iz mnoštva lekovitih delovanja imele treba izdvojiti da ona poboljšava metabolizam i pojačava rad žlezda čitavog probavnog aparata. Meyo link za DHEA sam našla tražeći nešto za visok FSH, služi za žene sa smanjenom ovarijalnom rezervom: "Mehanizam povoljnog delovanja DHEA kod zena sa smanjenom rezervom nije sasvim jasan. Prirodni DHEA opada s godinama i stoga suplmentiranjem DHEA moze se popraviti "alat" za steroidogenezu, s obzirom da je DHEA prekursor estradiola i testosterona." Nikad mi niko nije tražio da uradim ovaj hormon, nadam se da će nam Contesa objasniti nešto više o njemu. Baš me zanima da li se iz njega mogu videti naše ovarijalne rezerve, s obzirom da je Antimilerov hormon nepouzdan pokazatelj, a izgleda i kao rešenje za žene sa niskom ovarijalnom rezervom, ako se primeni DHEA kao suplement.
< Poruku je uredio degu -- 12.9.2011 11:13:43 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 15:29:09
|
|
|
|
nina26
|
Ja sam videla kod nekih da su pisale rezultate DHEA, mozda ne bi bilo lose uraditi to. Kako mi je Conti pricala, to se ne daje svakom tj, jako tesko se daje zenama. Valjda ce se javiti i objasniti nam A za imelu, pa zbunilo me sto pise tamo da je za visok pritisak, itd..rekoh kakve veze sad to ima sa hormonima
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 15:48:24
|
|
|
|
degu
|
pa moraš da pročitaš ceo tekst, ali eto izdvojila sam ti najvažnije. Inače je i za visok i za nizak pritisak, ni to nisi dobro pročitala
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 15:53:59
|
|
|
|
meyo
|
necete vjerovati ja sam trebala da odadim shbg.. i vjerovatno citajuci ovaj tekst rekla dr. da odradim dheas valjda greskom pojma nemam uglavnom moj nalaz je 4.32 a referentne od 1 do 11.7 a ostali rezultati TSH 0.89 ref. 0.4-4.00 T3 1.7 ref 1.3 do 2.6 FT4 17.3 refer. od 10.3 do 23.1 e sad vidim da je tsh dobro ono sto mene zanima jeste to da u odnosu na prethodne nalaze vrijednosti t3 i ft4 su se malo povecale konkretno T3 sa 1.6 na 1.7 mislim neznatno al eto da pitam i FT4 sa 13.9 na 17.3 jel to znaci da idem u hipertireozu ne daj boze ??
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 16:02:13
|
|
|
|
degu
|
Meyo pa ne znači da ideš u hipertireozu, normalno je da su se malo povećali s obzirom da piješ terapiju. Meni izgledaju super nalazi,a ovaj DHEAS još nisam proučila, mislim da vrednosti trebaju isto da budu što niže, možda lupam, ne znam Kad ideš kod endokrinologa?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 16:07:43
|
|
|
|
meyo
|
nazvat cu ga kasnije u toku dana i dogovorit kad da dodjem nadam se da ce moci do kraja nedjelje ... dobro je bitno da mi nije previsok bio je 2 u julu i sad je 0.89 .. sto nije lose sad samo da ga odrzavam tako i da krenu ovulacije vise.. (ps.citala sam za dheas pomaze zatrudnjivanju ... ukucaj dheas i zatrudnjivanje izbacit ce ti dosta nekih tekstova..)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 16:13:52
|
|
|
|
nina26
|
pa moraš da pročitaš ceo tekst, ali eto izdvojila sam ti najvažnije. Inače je i za visok i za nizak pritisak, ni to nisi dobro pročitala priznajem, na brzinu sam samo preletela preko teksta moze popravni? "Kod poremećaja hormonalnog sistema takode je vrlo efikasna"
< Poruku je uredio nina26 -- 12.9.2011 16:16:24 >
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 16:18:33
|
|
|
|
degu
|
oprošteno ti je Od sad ću odmah da vadim najbitnije delove :) Meyo čitala sam, ali to su mi već španska sela, polako gubim koncentraciju, kao i Nina
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 16:33:22
|
|
|
|
nina26
|
polako gubim koncentraciju, kao i Nina Jos ces i da usvojis parolu, "zaboravna kao Nina" Nego salu na stranu, sad sam bila u temi mikrocisticni j. i sad tamo se vodila diskusija koja je razlika izmedju policisticnih i mikrocisticnih j. Navodno nije isto, jer kod mikro zene imaju redovne O, redovne i ne ometa u zacecu. E sad ja opet pogledah moj nalaz, i kaze: Adneksalni regioni su obostrano jasno vidljivi, jasno su ogranice od okolnih tkiva, normalne velicine i ehogenosti sa znacima MIKROCISTICNE degeneracije.Na levom o. jasno ogranicena cisticna formacija ispunjena transparentnim sadrzajem pomera 20mm?? Sobzirom da mene levi j. bolucka kad imam O, kazu tad puca ta cista, i imam redovne , a sdruge strane imam blagu inverziju Lh i Fsh, sta je sad tu u pitanju???Mikro ili Pcos? Molim za misljenja?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 12.9.2011 16:44:10
|
|
|
|
degu
|
Joj Nina, ne znam šta da ti kažem, po nekim doktorima odnos Fsh i LH treba da bude 1:2 ili 1:3 da bi to bio PCO, a po nekima i najmanja inverzija znači PCO. Ja znam da su meni oduvek govorili da su mi jajnici malo mikrocistični, a FSH mi je 8.68 tako nešto a LH 17, tako da imam izraženu inverziju, a ranije mi je FSH bio oko 4, a LH oko 6. I policitični jajnici su zapravo mikrociste, ali prstenasto raspoređene i praćene su neredovnim menstruacijama, a takođe su i androgeni povišeni tj testosteron iznad 1, često su povišeni i Prolaktin i TSH, isto tako često postoji i IR. A kad su samo mikrocistični, mislim da je tu hormonski status manje više OK, mada i one mogu da smetaju začeću, jer ometaju normalne ovulacije.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?